H Γ Ω Ν Ι Α Τ Ω Ν Y / B

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Με απόλυτη επιτυχία τελέσθηκε την Κυριακή 10 Ιανουαρίου  2016 στην κατάμεστη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Υποβρυχίων.

Η έναρξη της εκδήλωσης άρχισε με την καθιερωμένη ομιλία του  προέδρου του Συνδέσμου Υποβρυχίων, Αντιναυάρχου Παναγιώτη Ραδίτσα Π.Ν ε.α ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

“Αξιότιμες Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συνάδελφοι, το Διοικητικό Συμβούλιο  εύχεται υγεία, οικογενειακή και ατομική χαρά και εκπλήρωση των στόχων του καθενός για την νέα χρονιά. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που την σημερινή μας εκδήλωση τιμά με την παρουσία του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης Π.Ν, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα όταν ευρισκόμενος στην ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού ανέλαβε την ευθύνη ενεργοποίησης και παραλαβής των τριών υποβρυχίων τ.214 από τα Ναυπηγεία

Σκαραμαγκά. Το ναυτικό με τις προσπάθειες του προσωπικού του κέρδισε ένα στοίχημα που οι περισσότεροι το θεωρούσαν χαμένο».

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παίρνοντας το κομμάτι της πίτας επεσήμανε ότι: «η υλοποίηση του προγράμματος των υποβρύχιων οφείλεται στο πείσμα – στην εργατιτότητα – στη θέληση και τον επαγγελματισμό των πληρωμάτων των υποβρυχίων».

Εκφράστηκαν οι ευχαριστίες του Διοικητικού Συμβουλίου προς την  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού για την χορηγία της πίτας του συνδέσμου, στην εταιρία Sunlight για την συνδρομή της στην έκδοση των ημερολογίων, καθώς και στον συνάδελφο κ. Παντελή Συνέλη για την κάλυψη  εξόδων της εκδήλωσης που ακολούθησε στον χώρο του Φουαγιέ καθώς και το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος για την δωρεά στον σύνδεσμό μας 50 δίτομων έργων της ιστορίας των υποβρυχίων τα οποία θα διατεθούν προς αγορά από τα μέλη και φίλους του συνδέσμου.

No 1

Πέραν  του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Γεώργιος Λεβέντης Π.Ν και ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Ναυτικού, ο Αρχιεπιστολέας Στόλου Αρχιπλοίαρχος Ιωάννης Αγγελόπουλος Π.Ν ως εκπρόσωπος του Αρχηγείου Στόλου, ο Διοικητής του Ναυτικού Κλιμακίου Ναυπηγείων Αρχιπλοίαρχος Α. Αλεξόπουλος Π.Ν, ο Διοικητής Υποβρυχίων Πλοίαρχος Βασίλειος Κάτσικας συνοδευόμενος από τον Επιστολέα Δ.Υ – κυβερνήτες Υποβρυχίων και αντιπροσωπείες πληρωμάτων Υποβρυχίων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της  Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Γρηγόριος Γεωργακόπουλος, ο εκπρόσωπος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος Τιμόθεος Μασούρας, ο πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Υποναύαρχος ε.α Ι. Λεοντογιαννάκος,  ο αντιπρόεδρος του ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ Δημήτριος Σοφιανός, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ναυτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνος Κρoκόδειλος, η εκπρόσωπος του συνδέσμου καρδιοπαθών Κυρία Αικατερίνη Μιχαλοπούλου και περί τους 280 συναδέλφους μέλη – συγγενείς και φίλοι του συνδέσμου.

Ακολούθησε υλοποίηση της απόφασης της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης για την απονομή του τίτλου του επιτίμου προέδρου του συνδέσμου στους  Σημαιοφόρο (Ε) Ιωάννη Αποστολάκη Π.Ν ε.α  και  Υποπλοίαρχο (Ε) Γεώργιο Τρύφο Π.Ν ε.α.

Ο Ιωάννης Αποστολάκης παραλαμβάνοντας το τιμητικό δίπλωμα, φανερά συγκινημένος είπε:

«Καλή σας ημέρα.

Κύριε Αρχηγέ, κύριε πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συνάδελφοι. Είμαι ο Γιάννης Αποστολάκης, που πριν 33 χρόνια μια ομάδα από 25 συναδέλφους αποφασίσαμε την ίδρυση ενός συλλόγου αποστράτων Υποβρυχίων. Τους ευχαριστώ όλους που με τίμησαν δίνοντάς μου τον τίτλο του πρώτου προέδρου. Τα εύσημα και οι τιμές ανήκουν σε όλους αυτούς. Χαίρομαι και εκτιμώ τις προσπάθειες που έκαναν και κάνουν τα επόμενα Διοικητικά Συμβούλια να πολλαπλασιάσουν τον αριθμό των μελών. Εύχομαι να γίνουμε περισσότεροι και να είμαστε πιο κοντά μικροί & μεγάλοι.

Υγεία και καλή Χρονιά.

(την ομιλία του έκλεισε, ως γνήσιος Κρητικός με μαντινάδα)

«Ήθελα να ‘χα μια αγκαλιά

που να χωρεί να βάζει,

όλους τους Υποβρύχιους

 και να ‘χει τόπο πάλι.».

Ο Γεώργιος Τρύφος , ο οποίος υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος  του Ε.Σ. Υ/Β, απουσίασε για λόγους υγείας και  επιστολή του ανέγνωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αντιναύαρχος Π. Ραδίτσας Π.Ν ε.α: με την οποία ευχαριστούσε το Δ.Σ. του Συνδέσμου  για τη τιμή απονομής του επίτιμου προέδρου.

Σχολιάστε