ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΔΣ ΕΑΑΝ

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΥ Π.Ν.ε.α. Σπυρίδωνα Περβαινά

No 38

Τηλέφωνο 6932420089   e-mail pervenass@yahoo.gr

 

Γεννήθηκα στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου. Ονομάσθηκα  Σημαιοφόρος Μάχιμος απόφοιτος της Σ.Ν.Δ. το 1961. Αποστρατεύτηκα το 1993 . Υπηρέτησα  κυρίως σε Υ/Β. Διετέλεσα Κυβερνήτης σε Α/Τ και Υ/Β , Επιστολεύς/Διοικητής Υ/Β και Διοικητής ΣΝΔ. Υπηρέτησα σε επιτελικές θέσεις  στο ΓΕΝ  και  στον AFSOUTH στην Νεάπολη Ιταλίας. Απόφοιτος ΣΕΘΑ. Μετά την αποστρατεία μου εργάσθηκα  ως SECURITY OFFICER στην Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ , μέχρι τον Ιούλιο του 2008. Την περίοδο 2007-2010 διετέλεσα Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φιλοθέης. Ασχολήθηκα επί μακρόν με τα θέματα των αποστράτων και διετέλεσα Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Υ/Β  1997-2005  ,  Αντιπρόεδρος της ΕΑΑΝ 2001-2004 και 2007-2010 και Πρόεδρος της ΕΑΑΝ από το 2010 μέχρι σήμερα. Εργάσθηκα σκληρά και ως Πρόεδρος του Συντονιστικού για την μη διάλυση της ΕΑΑΝ , για την σύσφιγξη των δεσμών με τις Ενώσεις/Συλλόγους ΝΠΙΔ ενδιαφέροντος Π.Ν. και την προάσπιση των συμφερόντων των αποστράτων του Π.Ν. και του Λ.Σ.

===================

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΡΟΥΚΗΣ Αντιναύαρχος ΠΝ (ε.α.)

Αμαζόνων 5, 152 36 Πεντέλη – Αθήνα

Τηλ. 210-9592 633, 6937183001

tgeroukis@hotmail.com

No 44

 Γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα, αλλά κατάγεται από την Θεσσαλία (Καταφύγιο Καρδίτσας). Αποφοίτησε από το 7ο Λύκειο Αθηνών και εισήλθε στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1972 από όπου αποφοίτησε ως Μάχιμος Σημαιοφόρος το 1976.

Παρακολούθησε όλα τα εθνικά σχολεία του Ναυτικού καθώς επίσης και την Σχολή Εθνικής Αμύνης. Παρακολούθησε σχολεία οπλικών συστημάτων στην Νορβηγία και Γαλλία και σεμινάρια Διεθνών Σχέσεων, Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επιχειρησιακού Marketing και επικοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει υπηρετήσει σε διάφορες Μονάδες του Ναυτικού καθώς και σε θέσεις εθνικών και διεθνών Επιτελείων.

Υπηρέτησε ως Διευθυντής Σχεδιασμού Πολιτικής και Επιχειρήσεων στο Νατοϊκό Στρατηγείο στη Μαδρίτη (NATO) και ως Επιτελής στο Στρατιωτικό επιτελείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (WEU) στις Βρυξέλλες. Διετέλεσε Διοικητής Μοίρας Πυραυλακάτων, Κυβερνήτης Φρεγάτας, Τορπιλακάτου, Πυραυλακάτου και Κανονιοφόρου.

Υπηρέτησε ως Διευθυντής Γ Κλάδου του Αρχηγείου Στόλου, Επιτελής στον Κλάδο Επιχειρήσεων και Σχεδίων του ΓΕΕΘΑ, Διευθυντής σπουδών στην Ναυτική Σχολή Πολέμου και στην ΣΜΥΝ (ΚΕ/ΠΟΡΟΣ).

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη Στρατηγική Ανάλυση και τον Χειρισμό Επίλυσης Κρίσεων του Πανεπιστημίου Aberdeen στη Σκωτία.

Είναι αντιπρόεδρος της ΕΑΑΝ.

===================

Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο

του Αντιπλοιάρχου (Ε) ε.α. Εμμανουήλ (Μανώλη)  Αναγνωστάκη  ΠΝ

υποψήφιου μέλους για την ανάδειξη νέου ΔΣ της ΕΑΑΝ

No 35

 

        Γεννήθηκα το 1959 στο Γεράνι Χανίων, είμαι έγγαμος και κατοικώ στην Αθήνα. Το 1974 εισήχθην στη Σ.Δ.Υ.Τ.Ε.Ν και αποφοίτησα το 1977 με την ειδικότητα του Τεχνίτη Πυροβόλων (Τ/ΠΒ.) Ως Μόνιμος παξιωματικός και Ανθυπασπιστής  υπηρέτησα  στο ΚΕΠΑΛ, ΔΝΟ/ΝΚ, Α/Τ Μιαούλης,  Α/Τ Σφενδόνη, Φ/Γ Μακεδονία και Διοίκηση Ελικοπτέρων.

      Τo 1981 μετά από επιτυχείς εξετάσεις στην αγγλική γλώσσα στη USMAG Greece, μετέβη στις ΗΠΑ όπου φοίτησα επιτυχώς σε σχολεία σχετικά με την ειδικότητα μου και από το 1988 έως το 1990 τοποθετήθηκα στη «SIMA NAVAL STATION» (Norfolk Virginia USA) στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής προσωπικού  μεταξύ των Ναυτικών Ελλάδος – ΗΠΑ.

Ως αξιωματικός (Ε) υπηρέτησα στο Μ.Π. ΕΒΡΟΣ ως Ύπαρχος, στο ΓΕΝ/Β4

«Διεύθυνση Στρατολογίας» (Β4) ως τμηματάρχης 3ου τμήματος  και στο ΓΕΝ/Β3-ΙΙΙ «τμήμα Σταδιοδρομίας».

Αποστρατεύτηκα το 2012, με το βαθμό του Αντιπλοιάρχου (Ε), μετά από 37 έτη υπηρεσίας στο ΠΝ.

Φοίτησα με επιτυχία σε όλα τα προβλεπόμενα σταδιοδρομικά και σχολεία τηςειδικότητας μου και κατά την μετεκπαίδευση του στις ΗΠΑ, έλαβα τα παρακάτω πτυχία και εξειδικεύσεις : American Language Course (San Antonio TX), Naval Gunnery School Class “A” (Great Lakes IL), Basic Electricity and Electronics Class “Α” (Great Lakes IL), Gun Ammunition Safety (San Diego, CA), 3’’/50 Cal. RFTM Power Drive Course (Virginia Beach VA), Gun Battery Alignment Course (Virginia Beach VA), CIWS PHALANX Intermediate Maintenance Course (Norfolk VA).

     Σήμερα είμαι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της ΕΑΑΝ και μέλος του ΔΣ του ΜΤΝ. Επίσης είμαι τακτικό μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αθηναίων και γραμματέας του πολιτιστικού και εξωραϊστικού συλλόγου «Προοδευτική Ένωση Βοτανικού – Ρουφ».

======================

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ  ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αντιπλοιάρχου (Ε) ε.α. ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑ  Π.Ν.

No 37

       Γεννήθηκα στον ΄Αγιο Δημήτριο Βισαλτίας Σερρών το 1950 και μετά τις εγκύκλιες σπουδές μου, κατατάχθηκα στις τάξεις του Π.Ν. το 1969 κατόπιν διαγωνισμού, ως Δίοπος Διαχειριστής, πρώτος στη σειρά επιτυχίας.

      Φοίτησα  σε όλα τα προβλεπόμενα σταδιοδρομικά σχολεία στα οποία και   πρώτευσα.

      Υπηρέτησα στα Πλοία του Στόλου (Α/Τ  ΒΕΛΟΣ, Α/Τ ΣΦΕΝΔΟΝΗ, Α/Τ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ και Ν/Α ΚΙΧΛΗ), στα Πλοία της Υ.ΦΑΡΩΝ, (ΠΦΑ  ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ και Ν/Γ ΣΩΤΗΡ), στις Ν. Υπηρεσίες Ν.Β.Ν.Ε., Σ.Ν.Δ., ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ, στη θέση του  Γραμματέως της  Ελληνικής  Στρατιωτικής  Αντιπροσωπείας στο  SHAPE/ /Mons/Βelgium, στο Επιτελείο της ΔΝΕ και τέλος στο ΓΕΝ.

      Το έτος 2005 , τέθηκα σε αποστρατεία με το βαθμό του Αντιπλοιάρχου, ως Ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία μου και ευθύς αμέσως ανακλήθηκα στην ενεργό υπηρεσία, για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, μέχρι το 2012. Το μεγαλύτερο διάστημα της 43ετούς περίπου υπηρεσίας μου στο Π.Ν., υπηρέ-τησα στα Επιτελεία της ΔΝΕ και του ΓΕΝ, ως Ειδικός Επιτελής επί θεμάτων Σταδιοδρομίας και Διοικητικού των Υπαξιωματικών  και των Αξιωματικών.

      Συμμετείχα στα Συμβούλια Κρίσεων, Επιτροπές Εξετάσεων καθώς και σε συσταθείσες με Υπουργικές Αποφάσεις Διακλαδικές Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές, για Σταδιοδρομικά, Διοικητικά και Οικονομικά Θέματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχω διδάξει στους μαθητές, της ΣΜΥΝ των Σταδιο-δρομικών Σχολείων Αξιωματικών, Ανθυπασπιστών και Υπαξιωματικών.

      Τον Απρίλιο 2012, μου απονεμήθηκε το Γ΄ Χρηματικό Βραβείο Διαγωνισμού Μελετών του περιοδικού Ν. Επιθεώρησης, για τη συγγραφή της μελέτης μου  ‘’ΤΟ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ  (Διένεξη  Ελλάδας  και  Σκοπίων)’’.  Επίσης  έχω συγγράψει διάφορα άρθρα κοινού ενδιαφέροντος, στο περιοδικό της ΕΑΑΝ (Θαλασσινοί Απόηχοι) και σε εκδόσεις διαφόρων συνδέσμων του Π.Ν. Από το 1997 είμαι  μέλος του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος.

      Κύριοι συνάδελφοι,

      Η θεματολογία που συνθέτει την όλη τη σειρά των προβλημάτων που απασχολούν τους αποστράτους, έχει μεγάλες διαστάσεις  και είναι δύσκολο  να την παρακολουθήσουμε και να την αναλύσουμε  όσο θα έπρεπε, τουλάχιστον από αυτήν εδώ τη στήλη. Συμπυκνώνοντας, θα έλεγα ότι, η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της ΕΑΑΝ, με την τροποποίηση του νομικού της καθεστώτος, προσαρμοσμένη στις ανάγκες των αποστράτων, θα αλλάξει εν πολλοίς τη φυσιογνωμία της, έτσι ώστε, πλέον του εθιμοτυπικού της ρόλου και των περιορισμένων δυνατοτήτων εξυπηρέτησης θεμάτων και προβλημάτων κοινωνικού χαρακτήρα, να έχει μία ουσιαστική παρουσία, για την αντιμετώπιση των ανελαστικών αναγκών των αποστράτων, σε χαλεπούς καιρούς.

      Απευθυνόμενος σε σας, που επί  σειρά ετών υπηρετήσαμε  στα Πλοία του Στόλου μας και στις Ν. Υπηρεσίες του Π.Ν. και τώρα ως εν αποστρατεία στελέχη, εκτιμώντας ότι, μας συνδέουν οι ίδιες αξίες και παρόμοιες οπτικές για το μέλλον μας, σας προτείνω στις προσεχείς αρχαιρεσίες ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΑΝ, να ενισχύσετε με την ψήφο σας πρόσωπα, που θα μπορούσαν να εκπροσωπούν το δικό σας ήθος, να δικαιώνουν τις δικές σας αξίες και να χαράζουν μέσα στον κύκλο των αρμοδιοτήτων τους, τον δρόμο και την αξιοσύνη που εσείς θα θέλατε να βαδίζετε.

      Η κτηθείσα επιτελική  εμπειρία μου, η γνώση  των προβλημάτων που απασχολούν εμάς και τις οικογένειές μας και η αγάπη μου να  υπηρετήσω και να συμβάλω στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων όλων μας, με οδήγησαν στη λήψη απόφασης να υποβάλλω αίτηση υποψηφιότητας ως μέλους του νέου  Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού και Λιμενικού Σώματος στην κατηγορία Ειδικοτήτων και θα ήταν τιμή για μένα με την ψήφο σας, να μπορέσω να  αγωνιστώ από  τη θέση αυτή, για την εκπλήρωση των κοινών μας προσδοκιών, περιοριζόμενος σε υποσχέσεις, οι οποίες θα μπορούν να γίνουν πράξεις.

        Εύχομαι  σε όλους τους συνυποψήφιους συναδέλφους  μου,  καλή επιτυχία.-

Τηλέφωνα: 210-5441373  693-8193322

    Με   τιμή

                             Aντιπλοίαρχος  ε.α  Π.Ν.  Στέργιος  Ε. Παπαδάς                                                   email:papadastergios@yahoo.gr

=========================

ΔΕΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

No 36

Του Γεωργίου, Αντιπλοίαρχος (Ε) ΠΝ ε.α.

Υποψήφιος για το ΔΣ της ΕΑΑΝ

Γεννήθηκα το 1961 στην Αθήνα, με καταγωγή από τη Ροδόπολη Σερρών, προερχόμενος από οικογένεια Μακεδονομάχων. Ο παππούς μου Δημήτριος Δέδης ήταν συνεργάτης του Ίωνος Δραγούμη κατά τον μακεδονικό αγώνα.

Το 1976 εισήλθα στην ΣΔΥΝ το Πόρου, απόφοιτος Λυκείου (αποφοίτησα σε ηλικία 30 ετών το 1991) πηγαίνοντας 3 χρόνια νυκτερινό, υπηρετώντας στο Υ/Β ΤΡΙΤΩΝ).

Υπηρέτησα: 19 χρόνια στα Υ/Β ΓΛΑΥΚΟΣ, ΤΡΙΤΩΝ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, S-114, Βάση Υ/Β, 5 χρόνια σε πλοία επιφανείας Α/Τ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ (πρώτη μου υπηρεσία), ΤΠΚ ΜΠΛΕΣΣΑΣ, Ν/Α ΘΑΛΕΙΑ (Α` Μηχανικός). Στην Κύπρο, στο ΓΕΝ και τέλος, στην ΕΥΠ, όπου με αίτησή μου αποστρατεύτηκα το 2010. υπηρέτησα στο ΠΝ συνολικά 33 χρόνια, 6 μήνες και 22 ημέρες (τίτλος του βιβλίου το οποίο γράφω και ελπίζω να εκδώσω το 2016).

Παντρεμένος με την Μαρίνα Κατσαλούλη – Δέδη, έχοντας 2 παιδιά τον Γιώργο 34 και την Κατερίνα 23 ετών αντίστοιχα.

Το 2011 εξελέγην στο ΔΣ του ΕΣΥ και το 2012 στο ΔΣ του ΠΜ/ΣΑΥ/ΠΝ, όπου επανεξελέγην και στα δύο ΔΣ το 2014.

Δέσμευσή μου είναι ότι, εάν εκλεγώ στο ΔΣ της ΕΑΑΝ θα παραιτηθώ από τα ΔΣ και των δύο συλλόγων, αλλά και εάν δεν εκλεγώ το 2017 που λήγει η θητεία μου δεν θα ξαναθέσω υποψηφιότητα όντας 2 φορές εκλεγμένο μέλος ΔΣ.

=================

Αντιπλοίαρχος (ΠΤ-ΗΝ) ε.α. Γρηγόριος Γεωργακόπουλος ΠΝ.

Νο 39

Τελείωσα το Γυμνάσιο (Ογδόη) το 1955 στο Διαβολίτσιο Μεσσηνίας. Το 1956 κατετάγην κατόπιν εξετάσεων στο ΠΝ Σχολή Η-Η/Ν του ΚΕΚΑΝ ως Ηλεκτρονικός (Η/Ν) και το 1991 αποστρατεύτηκα με τον ανώτερο βαθμό της κατηγορίας μου.

Θέτω υποψηφιότητα για μέλος του ΔΣ/ΕΑΑΝ.

Το θετικό πολλαπλό έργο, η προσφορά προς όλα τα μέλη της ΕΑΑΝ, στην πρόνοια και αγαπητούς μου μαθητές ως αξιωματικός εκπαιδεύσεως Σχολών Η-ΗΝ είναι γνωστό και εγγύηση στην εκπροσώπηση της Ενώσεώς μας.

Είμαι συνιδρυτής της Πρόνοιας/ΕΑΑΝ καθώς εισηγητής και συνιδρυτής του Ταμείου Πρόνοιας και έκτοτε ενεργό μέλος της.

Καλώ τους απόστρατους συναδέλφους, της χήρες, τα ορφανικά μέλη της ΕΑΑΝ καθώς και τους αγαπητούς, πρώην μαθητές μου και νυν Αξιωματικούς ε.α. όπως προσέλθουν στις αρχαιρεσίες στις 20 Μαρτίου και να με τιμήσουν με την ψήφο τους.

Με κάθε τιμή Αντιπλοίαρχος (ΠΤ-ΗΝ) ε.α..

Γρηγόριος Γεωργακόπουλος  ΠΝ

===================

Πλοίαρχος Αϊδίνης Χαράλαμπος (Ε) ΠΝ ε.α.

Πτυχιούχος Παντείου Πανεπιστημίου

  1. Γνωστοποιώ στους συναδέλφους αποστράτους Π. Ναυτικού και Λ. Σώματος, μέλη της ΕΑΑΝ ότι θα είμαι υποψήφιος, ως μέλος για το ΔΣ/ΕΑΑΝ, στις εκλογές της 20ης Μαρτίου 2016, για ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ΕΑΑΝ, διότι θέλω να συμβάλλω στην διατήρηση της συναδέλφωσης των μελών της ΕΑΑΝ, διαφυλάττοντας τα δικαιώματα τους όπως την στήριξη του ΝΝΑ, γενικά στην υγειονομική περίθαλψή μας και άλλες ενδιαφέρουσες δράσεις.

  2. Σημειώνω την μέριμνά μου στον κατ΄ έτος παραθερισμό να παραθερίζουν όσον το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι στα παραθεριστικά κέντρα του ΠΝ και ΙΔ Ξενοδοχεία, με τήρηση της δικαίας συμμετοχής, όχι αδικίες.

  3. Ιδιαίτερα τονίζω ότι υπερασπίζομαι τα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα στην υπάρχουσα οικονομική κρίση, διαφυλάττοντας και τα μερίσματα στα μετοχικά ταμεία ΜΤΝ-ΕΚΟΕΜΝ.

  4. Μέριμνά μου είναι η παροχή οικονομικής βοήθειας σε αναξιοπαθούντες συναδέλφους.

  5. Ως διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΑΝ συμμετείχα στην δημιουργία του ΕΚΟΕΜΝ για συναδέλφους του ΠΝ, που τελικά συμπεριέλαβε και συναδέλφους του Λ. Σώματος. Υπήρξα και είμαι υπέρμαχος των μισθολογικών προαγωγών επομένου και μεθεπομένου βαθμού και εφαρμογή των θετικών αποφάσεων του ΣτΕ και Ελεγκτικού Συνεδρίου. ΠΑΝΤΑ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ. Αναφέρομαι συνοπτικά και ζητώ την ψήφο σας για να εκλεγώ ως Μέλος στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΑΝ (ΔΣ/ΕΑΑΝ), στις εκλογές της 20ης Μαρτίου 2016.

 

2 Responses to ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΔΣ ΕΑΑΝ

  1. ΦΩΤΗΣ ΚΩΤΣΗΣ says:

    Δηλαδή αυτούς υποστηρίζει η ΣΑ/ΣΜΥΝ ; Οι υπόλοιποι ; Πάλι δημοκρατικές εκλογές έχουμε στην ΕΑΑΝ

    Φώτης Κωτσής

    • El.Sfaktos says:

      Κύριε Κωτσή.
      Αν είσαστε τακτικός αναγνώστης της εφημερίδας μας,θα γνωρίζατε ότι απο κυκλοφορίας της (1989) είναι ανοικτό ΄΄Βήμα ΄΄ για όποιον επιθυμεί συνεργασία μαζί μας και για κάθε θέμα,(πλήν αρθρων πολιτικού περιεχομένου κλπ).Ειδικά για Βιογραφικά,(εθνικών εκλογών,τοπικής αυτοδιοίκησης,ενώσεων ΝΠΔΔ, Συνδέσμων-Συλλόγων ΝΠΙΔ κλπ) πάγια τακτική,να δημοσιεύουμε όσοι ενδιαφερόμενοι μας ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΝ ή ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΥΝ το βιογραφικό τους είτε μέσω e-mail (που το βρήκατε πολύ εύκολα προκειμένου να αφήσεται απαράδεκτα υπονοούμενα) ή στα γραφεία μας. Ηεφημερίδα μας ,για ευνοήτους λόγους ,δεν ΄΄Βγαίνει πρός
      Άγραν΄΄ υποψηφίων,διότι τότε εύκολα θα μπορούσαμε να κατηγορηθούμε για επιλεκτική προτίμηση,αν παραλείπαμε κάποιον ενδιαφερόμενο.Καθε υποψήφιος είχε τρείς (3) μήνες (όσο το μεσοδιάστημα μεταξύ δύο εκδόσεών μας ) προκειμένου να οργανώσει την προεκλογική του καμπάνια και χρησιποποιήση την εφημερίδα μας.Πού την είδατε την βιασύνη των δημοσιεύσεων; Η επόμενη έκδοσή μας θα είναι μετά τις εκλογές της Ένωσης. Μάλλον δεν μας γνωρίζατε.
      Παρά ταύτα,Σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στις εκλογές.
      Ελ.Σφακτός
      (επι κεφαλής συντακτικής επιτροπής
      ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΑ/ΣΜΥΝ)

Σχολιάστε