ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ                                                 

Νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω και δημοσίως την Πλοίαρχο ( ΥΝ ) Ε.ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΠΝ , Προϊσταμένη της μονάδας  τεχνητού νεφρού, καθώς και όλο το νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας, για την επιστημονική τους κατάρτιση, την άψογή συμπεριφορά τους, φροντίδα τους, κατανόηση τους, και αγάπη τους προς τους ασθενείς της μονάδας. Όλα αυτά λειτουργούν θετικά στη ψυχοσύνθεσή μας, κατά την διάρκεια της συχνής και πολύωρης θεραπείας μας.

Επίσης οφείλω να ευχαριστήσω  θερμά τούς: Διευθυντή του Νοσοκομείου Αρχιπλοίαρχο(ΥΙ) Ι. Τσούρα ΠΝ, την επόπτρια Πλοίαρχο (ΥΝ) Αθηνά Αργυράκου ΠΝ για την καθημερινή τους παρουσία  στην μονάδα η οποίοι μας δίνουν κουράγιο και ελπίδα. Τον Διευθυντή της νεφρολογικής κλινικής, Πλοίαρχο (ΥΙ) Ι. Σταυριανόπουλο ΠΝ, και τους γιατρούς της αυτής κλινικής, Αντιπλοίαρχο (ΥΙ) Χ.Γεωργούλια ΠΝ, και τον Πλωτάρχη (ΥΙ) Ε.Καλφούντζος  ΠΝ για την σχολαστική τους παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας μας για ότι σε αυτό προβλέπεται.

Ειλικρινά, τους ευχαριστώ όλους και εύχομαι και παρακαλώ τον Θεό να τους έχει όλους καλά για το Θεάρεστο έργο που επιτελούν.

Με εκτίμηση και αγάπη  Αντιπλοίαρχος (Ε) ε.α   Ευστράτιος Κακάμπουρας ΠΝ

==========================

Αγαπητέ  Λευτέρη, Εχάρηκα το ενδιαφέρον άρθρο σου στα ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΑΣΜΥΝ (τεύχος 138), στο οποίο κάνεις μνεία για την χριστιανική προφητικότητα των αρχαίων φιλοσόφων μας. Σου στέλνω περισσότερα στοιχεία που άντλησα από αρχαίους συγγραφείς, Είναι πραγματικά  θαυμαστές οι προφητείες αυτές, γιατί έγιναν πριν έρθει ο Χριστός. Ο Καλός Θεός τους φώτιζε σε όλα. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Έλληνας επίστεψε πρώτος στον Χριστιανισμό.   Με πολύ εκτίμηση  Γιάννης Θεοδωρόπουλος Απόστρατος ΠΝ συγγραφέας.

ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΟΜΙΛΟΥΝ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

Μας εκπλήσσουν πολλές προφητείες Ελλήνων Φιλοσόφων αναφορικά με τον Χριστό. Και όλες σχεδόν οι προφητείες αυτές έγιναν αρκετούς αιώνες πριν την έλευση του Θεανθρώπου.

Είπε σχετικά ο Πυθαγόρας: «Ήξει εξ ουρανού ο Θεός επί θεραπεία και ευεργεσία πάντων ανθρώπων, ανθρωπόμορφες ίνα μη ξενιζόμενοι και φοβούμενοι οι άνθρωποι διά το υπέροχον  αυτού, την παρ΄αυτού μάθησιν αποφεύγουσι».Παρόμοια μίλησε και ο Σωκράτης: « Αναμένομεν δει, ω Αλκιβιάδη, άλλον εξ ουρανού διδάξαι πάντας πως δει προς Θεόν και ανθρώποις διακείσθαι. Δυνατός Εκείνος αφελεί την αχλύν απο των οφθαλμών των ανθρώπων».                                                                                         Μας εντυπωσιάζουν τα λόγια του Σόλωνα: « Θα έρθει η νεανίς που θα φέρει τον ουράνιο τόκο. Η άσαρκος αυτή θεότης θα λάβει σάρκα και οστά και θα απαλλάξει όσους θέλουν από τα πάθη και τα δεινά. Θα κρεμαστεί δε από άπιστο και αχάριστο λαό επειδή θα το θελήσει καταδεχόμενος».   Παρόμοια και τα λόγια του Πλάτωνα:« Κάποτε σε αυτή την πολυσχιδή γη θα γεννηθεί άνθρωπος χωρίς αμαρτία. Ακούραστο όρος των ανιάτων παθών η Θεότης θα φέρει αφθαρσία και αυτό θα γεννήσει φθόνο στον άπιστο λαό. Θα κρεμαστεί ψηλά και όλα θα τα υπομείνει με τη θέλησή του».

Αλλά ο Αρχύτας ο Ταρανταίος και ο Απολλώνιος μίλησαν ακόμη και για τη φύση του Θεού. Είπαν και οι δυο τους. « Ένας Θεός υπάρχει με τρείς υποστάσεις». Ο ίδιος ο Θεός τους έκανε αυτή την αποκάλυψη γιατί ήσαν ενάρετοι. Και άλλοι έλληνες φιλόσοφοι μίλησαν  για τον Χριστό και το ερώτημα ήταν πότε θα έρθει Εκείνος. Την απάντηση την έδωσε ο Αισχύλος, ο οποίος είπε ότι « σε 13 γενιές θα έρθει». Ο Θεός γεννήθηκε σε 13 γενιές από τον  Αισχύλο !.

====================

                                                                ΛΟΓΙΑ ΚΑΡΔΙΑΣ   

Εκατοντάδες οι απόφοιτοι από την πάλαι ποτέ Σχολή Ναυτοπαίδων , αποκαλούμενη και        «Κολλέγιο του Πόρου», όπως επίσης και από τις διάδοχες καταστάσεις αυτής, ΣΔΥΝ και σημερινή ΣΜΥΝ. Με την αποφοίτηση, σκορπίσαμε , μας πήρε το ρεύμα της ζωής κάπου χαθήκαμε, όπως έχω εξιστορήσει σε παλαιότερα γραφτά μου.  Ευτυχώς, όχι για πάντα. Σε κάποια διαδρομή του χρόνου ορισμένοι συνάδελφοι ίδρυσαν τον ιστορικό Σύνδεσμο Σ.Α.Σ.Μ.Υ.Ν. (Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολών Μονίμων Υπαξ/κών Ναυτικού) και ώριμοι πια, ξανασυναντηθήκαμε.  Σίγουρα, όλοι μας οφείλουμε μια αναγνώριση απέναντι  στις κατά καιρούς εξαιρετικές αυτές ομάδες των συναδέλφων, που εργάστηκαν διαδοχικά  για την διατήρηση και λειτουργία του Συνδέσμου, για να μπορούμε, όσοι το νοιώθουμε, να συναντούμε παλαιούς συναδέλφους και να εντρυφούμε στις παλιές μας αναμνήσεις . Θα μπορούσα να αναφέρω τα ονόματά τους, αλλά ξέρω δεν το επιθυμούν, δεν το έχουν ανάγκη, δεν επιδιώκουν την «δημοσιότητα».

Εμείς όλοι αναγνωρίζοντας τη προσφορά τους, τους ευχαριστούμε από τα βάθη της ψυχής μας. Ότι αφορά προσωπικά εμένα, με πολύ έντονα αισθήματα  θέλω να ευχαριστήσω με δάκρυα στα μάτια όσους σταθήκανε κοντά μου τώρα που υποφέρω από το « δάγκωμα του Κάβουρα» (κοινώς Καρκίνος), με οδυνηρές εμπειρίες κατά την διάρκεια αποκατάστασης της υγείας μου.   Η ηθική συμπαράσταση των συναδέλφων, σε ένταση και όγκο,  ήταν ΄΄φάρμακο και ανάταση ψυχής΄΄ στη δοκιμασία αυτή. Και ξέρω ότι αυτό είναι αποτέλεσμα και του έργου που ο Σύνδεσμός μας επιτελεί, γι΄αυτό τον ευχαριστώ ακόμα  μια φορά. Ιδιαίτερη μνεία θα έπρεπε να κάνω για συγκεκριμένο συνάδελφο, αλλά δεν τολμώ να τον ονοματίσω  γνωρίζοντας τις αρχές  και ανιδιοτέλειά του, και το κυριότερο  να αποφύγω,  σίγουρα,  λεκτικό ….δάγκωμα, αν αγνοήσω τα πιστεύω του.

Τελειώνοντας, στέκομαι νοερά σε κάθε συνάδελφο που βρίσκεται στο κρεββάτι του πόνου και παροτρύνω  κάθε συνάδελφο να προσφέρει τη συμπαράστασή του όπου χρειάζεται, και να παρακαλέσουμε τον Θεό να τους βοηθήσει, δίνοντάς τους την υγεία τους. Και πάλι σας ευχαριστώ όλους και σας εύχομαι ο καινούργιος χρόνος να χαρίσει σε όλουςΥΓΕΙΑ  και μετά όλα τ΄άλλα.

Δημ. Σταματέλλος Σ Συγγραφέας-Ποιητής.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: