ΠΕΡΙΠΟΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

 

  • Το τραγικό ατύχημα με το ελικόπτερο στο Σαραντάπορο  Ελασσόνας,

βύθισε σε πένθος της Ε.Δ. της χώρας. Τέσσερα εξειδικευμένα στελέχη του Στρατού

έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος εν ώρα υπηρεσίας. Είναι οδυνηρό για τους οικείους των θυμάτων να χάνουν έτσι αναπάντεχα προσφιλή τους πρόσωπα, αλλά και για το ίδιο το στράτευμα. Το τελευταίο δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει έμπειρα στελέχη του, ιδίως σε προγραμματισμένες κινήσεις ρουτίνας. Γι΄αυτό είναι απαραίτητο η σχολαστική ανάλυση όλων των παραμέτρων προκειμένου για εκτέλεση διαταγών, όχι

υψηλής διαβάθμισης.

Ας είναι αιωνία η μνήμη τους.

*    Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στη γείτονα Τουρκία, κάθε άλλο παρά καθησυχαστικές είναι για τα μεταξύ μας προβλήματα, που με τόση συχνότητα και   προκλητικό τρόπο προβάλλουν οι κατ΄ ευφημισμόν φίλοι και σύμμαχοί μας.

Σίγουρα θα υπάρξουν κλιμακώσεις και ίσως μεγαλύτερη ένταση των προκλήσεων.

Γνωρίζουν όμως πολύ καλά οι προκαλούντες, ότι « έχουν γνώση οι φύλακες», και οι

προκλήσεις τους θα παραμένουν μόνο για εσωτερικές εντυπώσεις. Η πρόσφατη δε

επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, ήταν περισσότερο για μια  « Διεθνή» επικοινωνιακή τακτική, παρά για ουσιαστική συζήτηση επί των πολλών  προβλημάτων που η « φίλη γειτόνισσα» καθημερινώς εφευρίσκει  από το πουθενά.

*   Λαλίστατος εκπρόσωπος του κοινοβουλίου, όπως άλλωστε οι περισσότεροι, και εν μέσω ημερών  Πάσχα, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή « Καλύτερα στο κράτος τα 100 ευρώ, παρά στον εγγονό του παππού» !!!   ΄΄…και ο εωρακώς μεμαρτύτηκε, και άληθινή αυτού έστιν η μαρτυρία  ΄Αφες αυτόν, μετά .. ..ανοήτων ελογίσθη.’’

Δικαιολογημένα δε, μπορεί να ειπωθεί . « Ας όψονται εις όν ..εξέλεξαν». Ναι,  μα τόση κοινωνική αναλγησία ; τόση πολιτική  αφασία; Και γιατί το εκατοστάρικο του συνταξιούχου παππού της πενιχρής σύνταξης του μέσου όρου των 400-500 € και όχι μερικά χιλιάρικα και από την παχυλή αμοιβή των περισσοτέρων αργόσχολων ενοίκων της Βουλής ; Γιατί εις τον ΜΗ διορισμό των εκατοντάδων ρουσφετολογικών προσλήψεων στο Δημόσιο; Αστειεύεστε; « Τα καλά και συμφέροντα ταις,,τσέπες  και ψηφοθηρίαις ημών» !!  « Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί »

Και μία ακόμη Ευαγγελική ρήση: (λόγω των ημερών του Πάσχα).                           «Ουαί τοις ηττημένοις» Δηλαδή, ο Ελληνικός Λαός. Και πάλι « Ας όψονται ».

*   Όσο για την αδιανόητη τοποθέτηση άλλου φωστήρα του κοινοβουλίου  περί

«στραβής» στην ΄΄προγεγραμμένη ΄΄δολοφονία του άτυχου μικρού  Μάριου

στην αυλή του σχολείου του,( Ο μικρός  Μάριος ήταν και δικό μας παιδί,)  θα αναφέρουμε, συμπτωματικά,  μια άλλη ευαγγελική ρήση.

« Και περιήγεν όλην την Γαλιλαίαν ο Ιησούς διδάσκων εν ταίς συναγωγαίς αυτών και κηρύσσων το ευαγγέλιον της βασιλείας και θεραπεύων πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν εν τω λαώ.»    ( εκ του κατά  Ματθαίον ευαγγέλιον  Κεφ. Δ΄στιχ.23»)

(ΣτΣ. -Κάθε προσπάθεια συσχετισμού με την πιο πάνω περίπτωση είναι άστοχη και μη αποδεκτή. Άλλωστε η αποκοπή αναφέρει  συναγωγές, όχι   κοινοβούλια.  !! Επίσης   η Γαλιλαία ,όπου και η διδασκαλία, είναι…. εκτός της επικράτειά μας. )

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: