ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ Δ.Ν.Ε.

 

 Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολών Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΑ/ΣΜΥΝ) επισκέφθηκε τον Διοικητή Δ.Ν.Ε. Υποναύαρχο Παν. Λυμπέρη Π.Ν., στα πλαίσια των εθιμοτυπικών επισκέψεων που ο Σύνδεσμός μας έχει καθιερώσει από ιδρύσεώς του.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αντιπλοίαρχος (Ε) ε.α. Άγγελος Γαλανός ,αφού του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά του, έκανε μία σύντομη αναφορά του ιστορικού του ΣΑΣΜΥΝ καθώς προσδιόρισε και τους σκοπούς και στόχους  όπως αυτοί απορρέουν από το καταστατικό του Συνδέσμου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε ότι αφορά τη λειτουργία και προοπτικές της ΣΜΥΝ

και τα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν διάφορες θέσεις και απόψεις για τρέχοντα θέματα

της σχολής. Αναφερθήκαμε σε προγενέστερες προτάσεις μας ,όπως η επί δανεισμό παραχώρηση Laptop στους σπουδαστές της σχολής σαν  απαραίτητο ΄΄εργαλείο΄΄ μάθησης ( αφού ζούμε στην εποχή των computers), η με κάθε τρόπο νομική κατοχύρωση όσων πλεονεκτημάτων απορρέουν από την τριετή πλέον φοίτηση των δοκίμων Υπαξιωματικών, όπως, ισοτιμία με Τ.Ε.Ι., εκπαιδευτικό πρόγραμμα περισσότερο προς την πρακτική εξειδίκευση και λιγότερη θεωρίας, (διότι  ναι μεν      «  αναγκαίον του τέλειου άνδρα το θεωρητικόν είναι των όντων και πρακτικόν των δεόντων») Το θεωρητικόν , πιστεύουμε, στους Αξιωματικούς, και το πρακτικόν στους Υπαξιωματικούς,όπως το ζήσαμε και βιώσαμε στο παλαιό και πρόσφατο Ναυτικό.

Τέλος εκφράσαμε τον προβληματισμό και απορία όχι μόνο του ΔΣ αλλά και πολλών αποστράτων συναδέλφων που είναι ακόμη κοντά στο Ναυτικό, για τον πολύ μικρό αριθμό εισακτέων στη σχολή. Προβληματισμό γιατί κάθε χρόνο μειώνεται ο αριθμός εισακτέων;  και απορία, πώς είναι δυνατόν να καλυφθούν οι ανάγκες της υπηρεσίας σε ένα στόλο με αριθμό μάχιμων μονάδων όχι ευκαταφρόνητο;

Ο κύριος Διοικητής ήταν ενήμερος για τα θέματα, αντηλλάγησαν εκατέρωθεν απόψεις, και μας διαβεβαίωσε ότι όλα συζητούνται πάντα με γνώμονα το καλύτερο για το Ναυτικό, και βέβαια στα πλαίσια των σημερινών δυνατοτήτων.

Με την ανταλλαγή αναμνηστικών τελείωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση.

Από τον ΣΑΣΜΥΝ παραβρέθηκαν οι: Αγ.Γαλανός (Πρόεδρος).Αθ. Στυλιανόπουλος

(Αντιπρόεδρος), Κ.Καλαρρύτης (Γ. Γραμματέας), Π.Μπουρβάνης ( Ταμίας ) Ε.Σφακτός ( τ.πρόεδρος, νυν Δημ.σχέσεις.)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: