ΠΕΡΙΠΟΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

 

Με τον Νόμο  4407/2016  άρθρο 50  που ψήφισε η Βουλή και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 134Α΄ στις 27 Ιουλίου 2016 προσδιορίζονται. ρυθμίζονται  και καθορίζονται οι λεπτομέρειες και προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας συνδικαλιστικών σωματείων με μέλη από τα εν ενεργεία στελέχη των  Ε.Δ.

Συγκεκριμένα και εν περιλήψει.

Σε κάθε περιφέρεια ( Ο.Τ.Α.)  θα ιδρύεται μία «Πρωτοβάθμια περιφερειακή ένωση  ή Περιφερειακή Ενότητα».

Η πρωτοβάθμιες αυτές ενώσεις θα δημιουργήσουν μια δευτεροβάθμια ένωση την

«Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών»  (Π.Ο.Ε.Σ.), (παρ.4)

Η Υπηρεσία υποχρεούται για την παραχώρηση χώρου λειτουργίας των ενώσεων.

χορήγηση ειδικής άδειας στα μέλη των Δ.Σ., οι σχέσεις τους ως προς την ηγεσία,

καθορισμός Γ.Σ., διευκολύνσεις στα μέλη των συμβουλίων ( άδειες), και άλλες λεπτομέρειες που διέπουν την εύρυθμη  λειτουργία κάθε συλλογικού οργάνου.

Το ερώτημα είναι τι θετικό μπορεί να προσφέρει ο συνδικαλισμός στις Ένοπλες

Δυνάμεις .πού δεν θα μπορούσε να το προσφέρει η υπηρεσία, όταν είναι γνωστόν,

και  είναι θέμα χρόνου να συμβεί, εμπλακούν στις διεκδικήσεις των ενώσεων. κόμματα , νομικοί σύμβουλοι, συμπαραστάτες-προστάτες κάθε είδους, που εν ονόματι του δικαιώματος του συνδικαλίζειν , όπως το Σύνταγμα προβλέπει (άρθρο12), θα επιδιώξουν να προσφέρουν υπηρεσίες  και προστασία στις ενώσεις ;

Και επειδή στη ζωή, και ειδικά σε αυτόν τον τόπο, τίποτα δεν προσφέρεται δωρεάν, το ερώτημα που γεννάται είναι, με τι αντάλλαγμα  οι  υπηρεσίες αυτές ;

Απλά υπενθυμίζουμε ότι, στο  Σύνταγμα που είχε ψηφιστεί  από την Ε΄ αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων ( 11 Ιουνίου 1975) και στο  ίδιο πιο πάνω  άρθρο του Συντάγματος (12) και στη παράγραφο 4. αναφερότανε, ότι:<< Δια νόμου δύναται να επιβληθούν περιορισμοί εις το δικαίωμα των δημοσίων υπαλλήλων όπως συνεταιρίζονται . Περιορισμοί  του δικαιώματος τούτου δύναται να επιβληθούν και εις τους  υπαλλήλους οργανισμών τοπικής αυτοδιοικήσεως, ή άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ή δημοσίων επιχειρήσεων.>> ??

Ο νομοθέτης που είχε βάλει την παράγραφο αυτή, κάτι θα ήξερε ή θα ήθελε να προλάβει -προστατεύσει, γνωρίζοντας  τον απείθαρχο χαρακτήρα του Έλληνα  ή τον καιροσκοπισμό που χαρακτηρίζει πολιτικές παρατάξεις, συγκεκριμένες ομάδες ή άτομα.

Μήπως θεωρούσε το: `Προλαμβάνειν κρείττων του Θεραπεύειν`; Στο αναθεωρημένο Σύνταγμα της 27ης Μαϊου 2008, (Η’ Αναθεωρητική  Βουλή των Ελλήνων )

η  παράγραφος αυτή παραλείπεται.  Γιατί ;

Μήπως  το στράτευμα δεν μεγαλούργησε τόσα χρόνια χωρίς συνδικαλισμό, και δεν αμαυρώθηκε όταν αυτός εισχώρησε σε αυτό;  ( Εθνικός Διχασμός, Μέση Ανατολή 1944) .

Το ερώτημά μας και πάλι είναι, προς τι ο συνδικαλισμός, όταν η εμπειρία των τελευταίων δεκαετιών έχει  αποδείξει ότι, μόνο αρνητικές υπηρεσίες έχει  προσφέρει  η συνδικαλιστική δράση στη Ελλάδα. Υπηρεσίες πολλές φορές ακραίες και με γνώμονα το πολύ στενό συντεχνιακό συμφέρον, αγνοώντας το κοινωνικό σύνολο. Ποιός μπορεί να εγγυηθεί και πώς θα προστατεύσει το κοινώς λεγόμενο «καπέλωμα« του συνδικαλισμού και στις Ένοπλες Δυνάμεις;

Είναι γνωστό επίσης ότι σε κάθε κλάδο των Ε.Δ. υπάρχει και λειτουργεί ανώτατο συμβούλιο  ως φορέας των αιτημάτων και προβλημάτων του προσωπικού των ΕΔ

Η δε επικοινωνιακή πολιτική στις Ε.Δ. ευρισκόμενη σε υψηλό επίπεδο ( καμία σχέση με παλαιότερες εποχές ) προσφέρεται για διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων και συμπαράσταση της υπηρεσίας σε κάθε στέλεχος. .Παράδειγμα η πρόσφατη σχετική οδηγία του ΑΓΕΕΘΑ που αναφέρεται στο παρόν φύλλο της εφημερίδας μας.(σελ.

και οι επικοινωνιακές επαφές του Α/ΓΕΝ με τα στελέχη του Π.Ν. (σελ.3)  και     Ανακοινώσεις Τύπου ΓΕΝ σςλ. 7-ομιλίες Α/ΓΕΝ )

Οι Ένοπλες Δυνάμεις αυτό που χρειάζονται είναι εκσυγχρονισμός στα οπλικά της συστήματα, αύξηση του μαχητικού της δυναμικού σε υλικό και προσωπικό, σεβασμό από τους αντιμιλιταριστές ,ίση οικονομική μεταχείριση με άλλες κοινωνικές ομάδες δημοσίου δικαίου, και προπάντων διατήρηση της καλώς νοούμενης πειθαρχίας ως ακρογωνιαίου λίθου λειτουργίας  του στρατεύματος.

Μήπως ο πιο πάνω ψηφισθείς νόμος ανοίγει «Κερκόπορτες» στα θεμέλια των Ε.Δ. ; Διότι  πώς ερμηνεύεται και τι νόημα έχει η συμμετοχή εκπροσώπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) στα συμβούλια μεταθέσεων των Κλάδων των Ε.Δ. : (παρ.17) , o οποίος σημειωτέον μπορεί να είναι και κατώτερου βαθμού αρκετών εκ των μελών του συμβουλίου μεταθέσεων. (?)

Πειραματισμοί και Πολιτικά παιγνίδια δεν επιτρέπονται στον ευαίσθητο χώρο του Στρατεύματος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: