ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ‘’GUINNESS’’…΄΄ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ΄΄

 

Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού χώρου ,άνετα μπορούν να χαρακτηριστούν ως το ΄΄Ελντοράντο΄΄ για τους εκάστοτε κυβερνώντας κάθε φορά που χρειάζονται οικονομικούς πόρους για να καλύψουν ελλείμματα  του δημόσιου κορβανά.

Στην λαίλαπα των περικοπών που έχει ενσκήψει  τα τελευταία χρόνια, και που έχει σχεδόν φτάσει στο 50% των αρχικών αποδοχών, ήρθε να προστεθεί ένας νέος νόμος έκτρωμα. απαύγασμα της νομοθετικής σοφίας και αναλγησίας των κυβερνόντων, που αφορά τις οικογένειες των Ε.Δ.

 Στο νόμο 4387/12-5-16  (ΦΕΚ 85Α) περί << Μεταρρύθμισης ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος>>  με το άρθρο 12 ανατρέπονται τα πάντα για τις συντάξεις χηρείας λόγω θανάτου. όπως  ίσχυαν μέχρι και  11 Μαϊου  2016,           Συγκεκριμένα :

  • Ο επιζών σύζυγος .δικαιούχος  της σύνταξης του θανόντος,εφόσον δεν έχει συμπληρώσει το 52ο έτος της ηλικίας του κατά το χρόνο θανάτου του συνταξιούχου ή ασφαλισμένου, δικαιούται σύνταξη  (και μέρισμα από το ΜΤΝ) για διάστημα μόνο τριών ετών. Πέραν αυτού οριστική διακοπή, Ποσοστό καταβαλλόμενης σύνταξης στο 50%.

 

  • Ο δικαιούμενος τη σύνταξη του θανόντος ,εάν  έχει συμπληρώσει το 52ο έτος

      της ηλικίας του, δικαιούται σύνταξη για διάστημα τριών ετών , Ακολουθεί

      αναστολή και επανέρχεται με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας του.

  • Η σύνταξη χηρείας καταβάλλεται δια βίου, μόνο εφόσον ο δικαιούχος έχει                     

      συμπληρώσει  το 55ο έτος της ηλικίας του κατά το χρόνο θανάτου του συνταξιούχου  ή ασφαλισμένου.

Κατανοητά είναι τα προβλήματα , αν όχι τα δράματα, που θα δημιουργηθούν από την αδιανόητη απόφαση, για τη χήρα ή χήρο που δεν θα έχουν δικό τους ασφαλιστικό φορέα. Πώς θα πορευθούν στο υπόλοιπο της ζωής των; Πώς θα μεγαλώσουν .αν υπάρχουν  και παιδιά;

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τόση αναλγησία στους κυβερνώντας ,τόση  άγνοια

των επαγγελματικών ιδιαιτεροτήτων των στρατιωτικών, τόση ελαφρότητα στη σύνταξη ενός τόσο σημαντικού νομοθετήματος.

Οι ηγεσίες του Στρατεύματος, Ενώσεις ε.ε και ε.α. στελεχών, Φορείς  Σύλλογοι-Σύνδεσμοι  Ε,Δ, (Ν.Π.Ι.Δ.) οφείλουν να στιγματίσουν τον απαράδεκτο νόμο και να δράσουν αναλόγως.

( Στην ιστοσελίδα της  eaan.gr  υπάρχει σχετική ανακοίνωση του μέλους της ΕΑΑΝ Αντιπλοιάρχου (Ε) ε.α. Εμμ. Αναγνωστάκη).

Επίσης, με τον ίδιο νόμο ψηφίστηκε η δημιουργία ενιαίου ασφαλιστικού υπερταμείου,  (ΕΦΚΑ) όπου θα υπάγονται όλοι οι ασφαλισμένοι, Με τον νόμο

αυτό, όλες οι νέες συντάξεις θα υπολογίζονται με ενιαίους συντελεστές,

Για τις ήδη καταβαλλόμενες , θα υπάρξει επανυπολογισμός αυτών. βάση  του  νέου τρόπου, όπου θα προκύψουν θετικές ή αρνητικές διαφορές. Οι θετικές θα διατηρηθούν μέχρι και το 2018 ως προσωπική διαφορά. Οι αρνητικές, που σίγουρα θα είναι οι περισσότερες ,,,, << Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα >> !!!

Για τον νόμο αυτόν και για τις Υπουργικές αποφάσεις  εφαρμογής του εν λόγω νόμου, οι τρεις ενώσεις των αποστράτων, κατέθεσαν προσφυγή στο ΣτΕ.

Απλά θα υπενθυμίσουμε στους συναδέλφους απόστρατους, ότι  η θετική  απόφαση της ολομέλειας του ΣτΣ 2192-2196/2014 εφαρμόστηκε κατά το ήμισυ,

Η δε, επίσης θετική , δεύτερη 1128/2016 παραμένει ανεκτέλεστη, αρχειοθετημένη σε κάποιο υπουργικό συρτάρι. Τελικά σε αυτόν τον τόπο η΄΄Πολιτική Βούληση΄΄

και κατά το δοκούν .είναι εκείνη που επικρατή,

                                                                                                                 Ε.Σ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: