ΠΕΡΙΠΟΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

  • *Η Ελλάδα ποτέ δεν έπαψε να είναι αποδέκτης εθνικιστικών προκλήσεων από τους γείτονές της Τουρκία, Σκόπια ,Αλβανία. Η με χαμηλών τόνων πάντα δηλώσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων αυτών ,πάγια τακτική της εξωτερικής μας πολιτικής, μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως από τον καθένα. Εκείνο που είναι σίγουρο, είναι  ότι  οι ‘’φίλοι μας γείτονες’’ το εκλαμβάνουν ως έλλειψη επιχειρημάτων και αδυναμία αντιμετώπισης των απαιτήσεών τους. Αποτέλεσμα: Αποθρασύνονται  και γίνονται πιο επιθετικοί. Πώς αλλιώς  να ερμηνεύσεις το γεγονός όταν παραμονή επίσημης επίσκεψης του Υπουργού μας των Εξωτερικών  στην Αλβανία, τα δύο πρωτοκλασάτα πολιτικά πρόσωπα της χώρας, Πρόεδρος και Πρωθυπουργός  κάνουν επίσημες δηλώσεις περί «Τσάμηδων«. Και αντί να ματαιωθεί η επίσκεψη  ακαριαία απαιτώντας εξηγήσεις , αρκεστήκαμε στην ανεδαφική δήλωση  «Μη ξεχνάνε οι Αλβανοί ότι η Ευρωπαϊκή τους πορεία περνάει από την Ελλάδα« !!! Kαι οι γείτονές μας κήρυξαν…εθνικό πένθος.

  • *Δεύτερη παθητική στάση που εξοργίζει, η ανακοίνωση στην επαναλειτουργία του συμβόλου του παγκόσμιου ορθόδοξου  μνημείου της Αγίας Σοφίας ως τζαμί. «Δεν είναι και τόσο προσβλητικό η ανάγνωση ενός Θρησκευτικού κειμένου μέσα στην Αγία Σοφία.»!!! Από μια επικοινωνιακή  κίνηση ,και στις πιο πάνω περιπτώσεις τα μηνύματα είναι σαφή, ο καθένας παίρνει  όχι αυτό που του εκπέμπεις ,αλλά αυτό που μπορεί  να πάρει, Και αυτό οφείλεται όταν τα μέτρα του αποδέκτη είναι μικρά, πολύ  μικρά για προκλήσεις τέτοιου μεγέθους Προκλήσεις εθνικού βεληνεκούς άκρως επικίνδυνες τις οποίες επειδή δεν μπορούν να τις αποφύγουν, κάνουν το χειρότερο που μπορούν για να καλύψουν την έλλειψη πολιτικής τους ωριμότητας, Τις υποβαθμίζουνε, τις ευτελίζουνε, Μοιάζουν, όπως είπε ένας σοφός της μακρινής  Ανατολής,  «Σαν να μιλάς για τον ωκεανό σε ένα βάτραχο του πηγαδιού«. Και πιο απλά. Πολιτικός  Νανισμός από πολιτικούς Νάνους.

  • *Με τη πρόσφατη αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Γερμανική Βουλή ,μοιραία η σκέψη ανατρέχει στην αλήστου μνήμης  ΕθνοΜητέρα, ?? (όπως λέμε Εθνοπατέρας)  η οποία αποχώρησε από τη Βουλή, όταν ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου  κήρυξε ενός λεπτού σιγή για την επέτειο της αντίστοιχης γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Οθωμανούς, όπως αυτή έχει καθιερωθεί με τον Νόμο 2193/8-3-1994.Και δεν ήταν τα μόνα ιστορικά γεγονότα που την ενοχλούσαν και τα αμφισβητούσε/ Θα είναι ευτύχημα να μην έχει μιμητές στο παρόν κοινοβούλιο. Διότι: Το πρώτο βήμα για να διαγράψεις ένα έθνος είναι να διαγράψεις την μνήμη του. Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του. Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία. Να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία. Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει το έθνος αυτό να ξεχνά ποιο είναι  και ποιο ήταν. Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμη γρηγορότερα.  (Μίλαν Κούντερα). Η ιστορία είναι το νεκροταφείο Εθνών και Λαών που λησμόνησαν την ιστορία τους.

  • *Ένας κοινωνικός τομέας που έχει ταλαιπωρηθεί ,και εξακολουθεί να ταλαιπωρείται αφάνταστα, είναι ο χώρος της Παιδείας. Κάθε παράταξη που κυβερνά αλλά και κάθε υπουργός της ίδιας κυβέρνησης ,καταργούν το υφιστάμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, και γίνονται  οι νεότεροι μαθητευόμενοι μάγοι στη καμπούρα των  άτυχων μαθητών και γονέων, Τα αποτελέσματα πάντα τα ίδια .Βήματα προς τα πίσω. Ο ακρογωνιαίος λίθος για το μέλλον κάθε χώρας. πελεκάται από άσχετους   «λεπτουργούς« που το μόνο τους προσόν είναι η κομματική του ιδεοληψία και προσήλωση.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: