Η ΣΤΗΛΗ ΤΗΣ ΕΑΑΝ

ΕΑΑΝ ΚΡΗΤΗΣ

 ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞ/ΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ

Μανουσογιαννάκιδων 1 Χανιά

Τηλ. Fax: 28210-90104

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

 Την Τρίτη 23 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μίας ομάδας μελών του τοπικού παραρτήματος μας στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ).

Σκοπός της επίσκεψής μας ήταν η περιήγηση στον Βοτανικό Κήπο που έχει δημιουργηθεί εκεί και που περιλαμβάνει φυτά από τη Κρήτη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Οι εντυπώσεις των συμμετεχόντων ήταν πολύ καλές, γιατί τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την πανίδα της περιοχής.

Το Σάββατο 27 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Φρούριο Φιρκά στα Χανιά, για την «Ναυτική συλλογή του Ναυάρχου Horatio Nelson» που οργανώθηκε από τη Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων και το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ομιλία με θέμα «Ναύαρχος Horatio Nelson» από τον Επίτιμο Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο ε.α. Κ. Μαζαράκη – Αινιάν ΠΝ στον αύλιο χώρο τού φρουρίου και περιήγηση στην έκθεση που είχε εγκατασταθεί στον πάνω όροφο του Ν.Μ.Κ.

Η έκθεση ανήκει στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη που περιλαμβάνει επιστολές και προσωπικά αντικείμενα του Ναυάρχου, κοκάλινα ομοιώματα πλοίων και σκαλιστά ενθυμήματα από την εποχή της φαλαινοθηρίας.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Α/ΓΕΝ ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ και πολλοί εν ενεργεία και εν αποστρατεία συνάδελφοι.

Επίσης στα πλαίσια της ψυχαγωγικής πολιτικής των μελών μας, το παράρτημά μας πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στην περιοχή Ρεθύμνου.To πρόγραμμα περιέλαβε επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου  Ρεθύμνου και φαγητό σε γραφική ταβέρνα με διάκοσμο ΄΄ Μουσείο  Κρητικής παράδοσης. ΄΄Η εκδρομή έκλεισε με καφέ στην μαγευτική λίμνη του Κουρνά.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Αντιπλοίαρχος (Ε) ε.α. Ε. ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΠΝ

No 13

No 14

No 15

Από τις δραστηριότητες της ΕΑΑΝ/ΚΡΗΤΗΣ

 ===========================

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ/ΕΑΑΝ 6/2015

  1. – Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΑΝ κατά την συνεδρίαση του της 02 Ιουλίου 2015 απεφάσισε την έκδοση της κάτωθι ανακοίνωσης:

α.- Εκπροσωπούνε Απόστρατους που πολέμησαν στους αγώνες για την ελευθερία της Πατρίδας και ορφανικές οικογένειες που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα σε καιρό ειρήνης και πολέμου, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

β.- Εκπροσωπούμε Απόστρατους που υπηρέτησαν στο Πολεμικό Ναυτικό για δεκαετίες από μικρές ηλικίες και μάλιστα υπό αντίξοες συνθήκες, με ελάχιστες απολαβές και με καθημερινό κίνδυνο της ζωής τους και πάντα είμαστε ακομμάτιστοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας.

γ.- Εκπροσωπούμε Απόστρατους που με τους μνημονιακούς νόμους επλήγησαν όσο καμία άλλη κοινωνική ομάδα με απώλειες μέχρι το 60% των συντάξεών μας.

δ.- Εκπροσωπούμε Απόστρατους που παρόλο ότι δικαιώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν δικαιώθηκαν από την Πολιτεία.

ε.- Εκπροσωπούμε Απόστρατους που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας έχοντας πληρώσει αβάσταχτους φόρους και έχοντας πολλοί από εμάς άνεργα παιδιά.

στ.- Πάνω από όλα όμως εκπροσωπούμε Έλληνες που έχουν μάθει να τοποθετούν το συμφέρον της Πατρίδας υπεράνω όλων, ακόμη και από το προσωπικό τους.

ζ.- Στηρίζουμε απόλυτα τις προσπάθειες του ΥΠΕΘΑ όσον αφορά την διατήρηση του αξιόμαχου των ΕΔ και την προστασία του προσωπικού των ΕΔ. Προϋπόθεση όμως για αυτό είναι μία ισχυρή οικονομικά Ελλάδα με ισχυρούς συμμάχους, όπου ομέσα στις συμμαχίες στις οποίες ανήκει πρέπει να έχει δεσπόζουσα θέση.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη και ότι η έξοδος από αυτές θα είναι πλήρης καταστροφή για την Πατρίδα μας.

Καλούμε τα Μέλη μας να προσέλθουν άπαντα κα να δώσουν την ψήφο τους στο Δημοψήφισμα της 05-07-2015 με γνώμονα ΜΟΝΟ το συμφέρον της Πατρίδας, όπως ο καθένας το εννοεί χωρίς μικροϋπολογισμούς και τιμωρητικό πνεύμα.

Για το ΔΣ/ΕΑΑΝ

Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ

Αντιναύαρχος ε.α. Σπ. Περβαινάς ΠΝ

 =============================

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΔΣ/ΕΑΑΝ  7/2015    

Όπως καλώς γνωρίζετε, η ΕΑΑΝ, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των Μελών της και στα πλαίσια εκπλήρωσης του καταστατικού της σκοπού, συμμετείχε ενεργά σε κάθε στάδιο διεκδίκησης επιστροφής των παράνομα κρατηθέντων αναδρομικών ποσών των μηνιαίων μας συντάξεων, που προέκυψαν από την εφαρμογή του Ν.4093/2012 και του μεταγενέστερου Ν. 4307/2014.

Προς τούτο, σε συνεργασία με το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, την ΕΑΑΣ και την ΕΑΑΑ, ασκήσαμε παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου και παρασταθήκαμε κατά τη δικάσιμο της 5ης Φεβρουαρίου 2014, για την υποστήριξη έφεσης συναδέλφου μας κατά της πράξης αναπροσαρμογής σύνταξης του Ν.4093/2012 η οποία εκδικάστηκε με πιλοτική δίκη..

Επ’αυτής, δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθμ. 4707/2015 απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία έκανε δεκτή την έφεση του συναδέλφου και ακύρωσε την ως άνω πράξη αναπροσαρμογής της σύνταξής του.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι συνάδελφοι είχαν ασκήσει έφεση στο
ΙΙΙ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά της πράξης αναπροσαρμογής της σύνταξής τους βάσει του Ν. 4093/2012, θα δικαιωθούν κατά το σκεπτικό της ως άνω απόφασης. Για τις λεπτομέρειες υλοποίησης της απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μπορούν να απευθύνονται στον νομικό τους παραστάτη.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η προσπάθεια που κατέβαλλε η ΕΑΑΝ με τις άλλες δύο  Ενώσεις, με την παρέμβασή της για να καλύψει η απόφαση αυτή το σύνολο των Μελών της (και κυρίως όσων δεν είχαν ασκήσει έφεση), απερρίφθη λόγω έλλειψης άμεσου εννόμου συμφέροντος, αφού η προσβαλλόμενη πράξη ήταν ατομική και εκ του νόμου δεν μπορούσαμε να ασκήσουμε παραδεκτά τέτοιου είδους ένδικα μέσα (εφέσεις ή εφέσεις-αγωγές κατά συνταξιοδοτικών πράξεων).

Στο site της ΕΑΑΝ παρέχεται ολόκληρο το κείμενο της αποφάσεως της Ολομελείας του Ελεγκτικού Συμβουλίου 4707/2015.

Ο    Πρόεδρος  της Ε.Α.Α.Ν.

Αντιναύαρχος εα Σπ. Περβαινάς ΠΝ

========================

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΥΑ ΠΕΡΙ ΕΚΛΟΓΗ ΔΣ/ΕΑΑΝ

Η ΕΑΑΝ με έγγραφό της (αρθμ. πρωτ. 350/18-9-2015) προς ΓΕΝ/ΔΚΒ υποβάλλει πρόταση για τροποποίηση της υπουργικής απόφασης 932/2/93 (ΦΕΚ 216/Β/31-3-93) που καθορίζει τον τρόπο εκλογής του ΔΣ της Ένωσης. Με τη προτεινόμενη τροποποίηση ζητείται η δυνατότητα ¨επιστολικής ψήφου¨ για τους ανά την επικράτεια αποστράτους, και όπου δεν υπάρχει παράρτημα της Ένωσης.

Το έγγραφο αναλύει με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο ψηφοφορίας και διασφάλιση της εγκυρότητας αυτής. Πολύ περιληπτικά αναφέρουμε:

  1. Αποστολή μέσω του περιοδικού Θ.Α. α) δύο ψηφοδέλτια (έντυπο και λευκό)                                                                      β) ένας εκλογικός φάκελος αδιαφανής                                                                    γ) ένας απαντητικός φάκελος μεγαλύτερος του εκλογικού

  2. Άνοιγμα ταχυδρομικής θυρίδας για αποστολή (με απόδειξη) του ψηφοδελτίου, συν φωτοαντίγραφο της ταυτότητας της ΕΑΑΝ ή άλλου δημοσίου εγγράφου.

  3. Εφορευτική επιτροπή θα αποσφραγίζει τους μεγάλους φακέλους και θα τοποθετεί τους μικρούς (με το ψηφοδέλτιο) σε κενή κάλπη που θα ανοίγεται ταυτόχρονα με τις υπόλοιπες.

  4. Αναφέρονται οι 5 λόγοι που το ψηφοδέλτιο καθίσταται άκυρο

( διαφορετικό σχήμα, διαστάσεις, όχι γνήσιο έντυπο , κάθε σημείο που παραβιάζει  τη γνησιότητα και απόρρητο της ψηφοφορίας κα)

  • (το πλήρες κείμενο του εγγράφου είναι αναρτημένο στο site της ΕΑΑΝ

info@eaan.gr   .

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: