ΠΕΡΙΠΟΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

  • Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες 3-4 δεκαετίες ο νεοέλληνας έχει χάσει τα στοιχεί της αυτοσυνείδησής του. Σε αυτό οδηγήθηκε από πολλούς, κατ’ ευφημισμόν, χαρισματικούς πολιτικούς ηγέτες όπου, εν ονόματι ¨μοντέρνων¨ αλλαγών, επιθήκισαν στηριζόμενοι σε πήλινα πόδια «προοδευτισμού». Λοιδόρησαν και συνεχίζουν να λοιδορούν την πνευματική μας κληρονομιά (ιστορία, παιδεία, γλώσσα, θρησκεία κ.α.) προκειμένου να αποκτήσουν την εικόνα του σύγχρονου, του εξευρωπαϊσμένου ηγέτη. Για να κοιμίσουν τον λαό του προσέφεραν υλικές καταστάσεις (με δανεικά χρήματα) και το χειρότερο, του καλλιέργησαν ότι αρνητικά στοιχεία κουβαλάει η φυλή μας. Το αναπόφευκτο χάος που ταπεινωμένοι και εξουθενωμένοι ζούμε είναι το αποτέλεσμά της. Ο αποδιοπομπαίος τράγος της κατρακύλας μας είναι πάντα ο ξένος παράγοντας. Ποτέ εμείς!!! Ας ελπίσουμε ότι από τις προσεχείς εκλογές (το παρόν γράφεται προεκλογικά) θα προκύψει, επιτέλους, ένα κυβερνητικό σχήμα συνασπισμού, που θα κυβερνήσει σωστά αυτόν τον τόπο, προκειμένου να σταματήσει τις διαλυτικές συνθήκες που διαμορφώνονται στη χώρα μας σε όλους τους τομείς. «Οι καιροί ού μενετοί».

  • Είναι γνωστό ότι σε προεκλογικές περιόδους, λέγονται μικρές ή μεγάλες αναλήθειες, προκειμένου να κερδηθούν ψήφοι. Είναι φαινόμενο παγκόσμιο και όχι μόνο ελληνικό. Εκείνο που κάνει να ξεχωρίζει την ελληνική πολιτική προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τις ξένες, είναι η άκρατη ψευδολογία που δεν ωχριά ούτε σε θέματα εθνικής ασφάλειας, ανθρωπισμού κ.α. Εμβρόντητοι έμειναν οι Έλληνες (που προβληματίζονται και ξεχωρίζουν από εκείνους που δεν αντιλαμβάνονται τι γίνεται γύρω τους) όταν υψηλόβαθμα στελέχη πολιτικής παράταξης δήλωσαν: «…Εμείς δεν στέλναμε τα περιπολικά να βουλιάξουν τα πλοιάρια με τους μετανάστες όπως έκανε η Κυβέρνησή σας»!! και την άλλη μέρα ειπώθηκε το ανήκουστο. «..Γιατί υπάρχουν θαλάσσια σύνορα στην Ελλάδα και δε το ξέρω;» Το «Αιδώς Αργείοι» είναι πολύ φτωχό να αντικρούσει τη πολιτική  κενότητα  εκείνων που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν αυτό τον τόπο.

  • Η εικόνα της σωρού του άτυχου μικρού Σύριου, ξεβρασμένη σε μία ακτή της Αλικαρνασσού, συγκλόνισε κάθε ανθρώπινη συνείδηση. Όχι όμως και τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των εκατοντάδων καθημερινά τραγωδιών που δεν έρχονται όλες στο φως. Μπορούν σε λίγα εικοσιτετράωρα να σταματήσουν το δράμα των χιλιάδων συνανθρώπων μας, τελειώνοντας απλά τους πολέμους που αυτοί προκαλούν και συντηρούν. Δεν το θέλουν, τουλάχιστον προς το παρόν. Η λατρεία τους στο Θεό ¨Μαμωνά¨ απαιτεί χιλιάδες ακόμα θύματα, θυσία στην απληστία τους. Έως τότε, πολλές εικόνες, όπως του μικρού Αϊλάν, θα μας κάνουν να ντρεπόμαστε που ανήκουμε στο, κατ’ ευφημισμό, εξελιγμένο είδος πάνω στον πλανήτη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: