ΠΕΡΙΠΟΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

                                       

  • Η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, έκρινε αντισυνταγματική την εισφορά αλληλεγγύης των συνταξιούχων του Δημοσίου Τομέα. Επίσης, η απόφαση αυτή δεν θα έχει αναδρομική ισχύ για όσους συνταξιούχους δεν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για το θέμα αυτό. Θα ισχύει από την ημέρα δημοσίευσης της απόφασης. Ίδια ευνοϊκή απόφαση πήρε και το ΣτΕ, κρίνοντας αντισυνταγματική την απόφαση, μείωσης των κύριων και επικουρικών συντάξεων στον ιδιωτικό τομέα, με τους ίδιους όρους αναδρομικότητας, όπως και το Ελεγκτικό Συνέδριο, ορίζοντας την επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα των 2012. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν και πότε θα υλοποιηθούν οι δικαστικές αποφάσεις, αφού το χρήμα είναι….προϊόν εν ανεπαρκεία και η οικονομική ανάπτυξη αβέβαιη. Η παραπομπή τους στις ελληνικές καλένδες είναι το πιθανότερο. Δηλαδή ποτέ, αφού ούτε ελληνικές καλένδες υπάρχουν, ούτε και πολιτική βούληση αναμένεται με άδεια ταμεία. Είθε οι εξελίξεις να μας διαψεύσουν.

  • Η θρησκεία ένας ισχυρός κοινωνικός ιστός συνοχής του ελληνικού έθνους βάλλεται και αυτό από «σύγχρονα προοδευτικά κέντρα», όπως και άλλες κοινωνικές δομές (οικογένεια, γλώσσα κ.α.). Διαβάζουμε στο βιβλίο των θρησκευτικών της Γ` Δημοτικού Κεφ. 2 σελ. 11. Ο Σταυρός το σύμβολο των Χριστιανών. «Ο Σταυρός είναι το σύμβολο των Χριστιανών, το περιστέρι είναι το σύμβολο της ειρήνης, οι πέντε κύκλοι είναι το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων»!!!!. Η ταύτιση θείων συμβόλων με αντίστοιχα κοσμικά, δεν μπορεί να είναι τυχαία. Η σύγχυση και η απαξίωση συμβόλων και αρχών επιτυγχάνεται όταν η αξία αυτών γίνεται σκόπιμα δυσδιάκριτη τόσο από την ερμηνεία τους όσο και από την εκτίμησή τους. Ιδίως όταν απευθύνεται στις τρυφερές ηλικίες που αποτελούν το μέλλον της Ελλάδας.

  • Οι ατέρμονες συζητήσεις επίλυσης του οικονομικού προβλήματος της Ελλάδας με τους ξένους θεσμούς μοιάζει σαν «σκωτσέζικο ντους». Η αβεβαιότητα αυτή έχει παγώσει τη «ραχοκοκαλιά« της εθνικής οικονομίας με ότι αυτό συνεπάγεται. Δύσκολη κατάσταση, επαχθείς όροι των δανειστών και όποιος αντέξει. Επειδή όμως πρέπει να βρεθεί μία λύση, αυτή ίσως υπάρχει στο αρχαίο γνωμικό «το μη χείρον βέλτιστον».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: