Δικαίωμα άσκησης Έφεσης…….

Δικαίωμα άσκησης Έφεσης, ενώπιον του ΙΙΙ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Αγαπητοί συνάδελφοι, ως μέλος του ΔΣ της ΕΑΑΝ θα ήθελα να σας ενημερώσω (έχουμε πάρει σχετική απόφαση) για το δικαίωμα ατομικής άσκησης Έφεσης, ενώπιον του ΙΙΙ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς σε λίγες ήμερες (3/Ιουλίου) τελειώνει η προθεσμία των 60 (120) ημερών από την κοινοποίησή της έκδοσης από το ΓΛΚ νέων πράξεων αναπροσαρμογής της σύνταξης μας.

-Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Γ.Λ.Κ.) εξέδωσε νέες πράξεις Αναπροσαρμογής της σύνταξης μας, με βάση τις διατάξεις του ν. 4307/2014, με τις οποίες περιορίζονται στο 50% οι μειώσεις των συντάξεων που είχαν επέλθει από την 1.8.2012 με τις διατάξεις του ν. 4093/2012. Όμως, με τις υπ’ αριθ. 2192 έως 2196/2014 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκε ότι οι μειώσεις που επιβλήθηκαν από την 1.8.2012 λόγω της εφαρμογής του ν.4093/2012 αντίκεινται σε διατάξεις του Συντάγματος. Περαιτέρω, η αρμόδια Επιτροπή του ΣτΕ έκρινε ότι η Διοίκηση δεν έχει συμμορφωθεί με τις εν λόγω αποφάσεις.
– Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να διεκδικήσουν την εξαφάνιση της πράξης αναπροσαρμογής και την επιστροφή του ποσού της μειώσεως, θα πρέπει τις αμέσως επόμενες ημέρες ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥΣ για την άσκηση έφεσης.
– Επίσης όσοι άσκησαν έφεση το 2013, κατά της (αρχικής) Πράξης Αναπροσαρμογής Σύνταξης που εκδόθηκε από το Γ.Λ.Κ. (ν. 4093/2012 σε συνδυασμό με το άρθρο 34 του Π.Δ. 169/2007), και καθόσον την 5.2.2014 εκδικάσθηκε ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (πρότυπη δίκη), μάλλον δεν απαιτείται προς το παρόν να ασκήσουν νέα έφεση (όμως με κάθε επιφύλαξη διότι μέχρι σήμερα δεν εκδοθεί η απόφαση).

Μανώλης Αναγνωστάκης

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: