Η ΓΩΝΙΑ ΤΩΝ Υ/Β

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Υποβρυχίων επιθυμεί να ενημερώσει έγκαιρα τα μέλη -τους φίλους και συναδέλφους ότι εν όψει εγκαινίων του μνημείου Υ/Β ΠΡΩΤΕΥΣ (Υ-3) στην ακριτική νήσο των Οθωνών, προγραμμάτισε ημερίδα για το Σάββατο 16 Μαΐου 2015 και ώρα 10:30 με θέμα «Υποβρύχιο ΠΡΩΤΕΥΣ – ΔΪΑΠΟΝΤΙΑ νησιά». Κατά την διάρκεια της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου (οδός Βασιλίσσης Σοφίας) θα γίνει: (α).- Έκθεση φωτογραφίας

(β).- Διάλεξη με θέμα «σύντομη ιστορική αναδρομή στη όραση του Υ/Β ΠΡΩΤΕΥΣ κατά τον Β! Παγκόσμιο Πόλεμο.

(γ).- Διάλεξη του συγγραφέα ιστορικού – δημοσιογράφου Γεωργίου Λεκάκη με θέμα «Διαπόντια νησιά».

(δ).- Διάλεξη της συγγραφέως – ερευνήτριας Ναυτικής ιστορίας Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου με θέμα «Υ/Β ΠΡΩΤΕΥΣ μειονεκτήματα – τακτικές».

2.- Θα ακολουθήσει παράθεση καφέ στον περιβάλλοντα χώρο του φουαγιέ.

3.- Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε στην πρόσκληση, προγραμματίζοντας από τώρα την παρουσία σας η οποία θα μας δώσει μεγάλη χαρά.

Χ.Γιακουβάκης

Onomata1

Onomata2

 ====================

ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΠΕΣΟΝΤΩΝ Υ/Β ΠΡΩΤΕΥΣ (Υ-3)

Ολοκληρώθηκε η ανέγερση του μνημείου των πεσόντων του Υ/Β ΠΡΩΤΕΥΣ (Υ-3) που βυθίστηκε αύτανδρο βόρεια των Οθωνών, την 29-12-1940 από το ιταλικό τορπιλοβόλο ANTARES.

Ήταν μία πρόταση και πρωτοβουλία οθωνιωτικών, η οποία βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από όλους τους κατοίκους αυτού του μικρού ακριτικού νησιού, οι οποίοι προσέφεραν μέσα από το υστέρημά τους, χρήματα, καθώς και προσωπική εργασία μέχρι την ολοκλήρωσή του.

No6

Μεγάλη η ηθική και η οικονομική βοήθεια από την ενορία των Οθωνών, καθώς και η υποστήριξη της τότε Δημοτικής ενότητας του νησιού μας.

Η σχεδίαση του μνημείου, καθώς και ο συντονισμός όλων των αναγκαίων ευεργεσιών, έγινε από τον αγαπητό συνάδελφο φίλο και συμμαθητή Αντιπλοίαρχο (Ε) ε.α. Αλέξανδρο Κασίμη ο οποίος με την εμπειρία του βοήθησε τα μέγιστα για την καλύτερη και ποιοτική εικόνα του.

Τα εγκαίνια του μνημείου μετά από συνεννόηση με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Υποβρυχίων και το Πολεμικό Ναυτικό θα ανακοινωθούν με νεότερη ανακοίνωση. Ο πιο πιθανός χρόνος για τα εγκαίνια θα είναι ο Ιούνιος ή Ιούλιος 2015\.

2/3/2015

Ξενικάκης Κώστας

====================

ΣτΣ: Η εφημερίδα μας αφού συγχαίρει όλους όσους συνέβαλλαν στην ανέγερση τη μνημείου, δημοσιεύει, τιμής ένεκεν,τα ονόματα των 48 μελών του πληρώματος του Υ/Β ΠΡΩΤΕΥΣ.

No5

Άποψη χώρου Μνημείου Υ/B ΠΡΩΤΕΥΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: