Η ΣΤΗΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΩΝ

 

Με μία άρτια οργανωμένη και πλούσια σε πρόγραμμα τελετή, η Ένωση Καρδιοπαθών Αξ/κών Π.Ν. – Λ. Σ. και φίλων, έκοψε την πίτα της την 15 Φεβρουαρίου 2015 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Το Δ.Σ. της Ένωσης πρωτοστατούντος του Προέδρου της Κ. Μακρή, έχοντας ενστερνιστεί την σωστή αποστολή τους, πέτυχαν να καθιερώσουν τους σκοπούς της Ένωσης στη συνείδηση και πέρα από τη μικρή κοινωνία του Π.Ν. και Λ.Σ. γενικά. Η παρουσία εκπροσώπων φορέων εκτός Ναυτικού μαρτυρά ότι, η προσφορά της Ένωσης γίνεται ευρέως γνωστή και εκτιμάται δεόντως. Αναμφισβήτητα η υπηρεσίες της Ένωσης ξεφεύγουν από τα όρια μίας κοινωνικής προσφοράς διότι είναι συγχρόνως κι ένα θεάρεστο έργο. Ιδίως εκείνο της ίδρυσης και λειτουργίας δύο (2) Τραπεζών Αίματος, όπως τόνισε και στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΣΑ/ΣΜΥΝ.

Το πρόγραμμα της τελετής πλούσιο, όπως αναφέραμε και πιο πάνω.

Το θρησκευτικό μέρος τελέστηκε από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Κ. Παπαθανασίου, Ιεροκήρυκα Καθεδρικού Ναού Αθηνών, Διευθυντή ιδιαίτερου γραφείου Αρχιεπισκόπου , έχοντας ρίζες με το Π.Ν. από τον πατέρα του (αξ/κός του πρώην Β.Ν. όπως δήλωσε).

Ο θερμός χαιρετισμός του Προέδρου πάντα με ουσία και παρότρυνση αφού απευθύνεται στο συναίσθημα των ακροατών, προκειμένου να τους ενεργοποιήσει για θετική κι έμπρακτη συμπαράσταση στην Ένωση. Η μακροσκελέστατη δε αναφορά ονομάτων που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, επιβεβαιώνει την αναγνώριση του έργου της Ένωσης.

Το καλλιτεχνικό μέρος από τη Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Παλλήνης με τη συμμετοχή της Νεανικής χορωδίας Δημοτικής Ενότητας Γέρακα Δήμου Παλλήνης, ήταν ένα ευχάριστο ακουστικά καλλιτεχνικό διάλλειμα. Μπράβο τους.

Η απονομή θυρεών και τιμητικών επαίνων σε μεγάλο αριθμό προσώπων και φορέων, μαρτυρά το εύρος της επικοινωνίας και των υποχρεώσεων που η Ένωση έχει δημιουργήσει με τη πλούσια δράση της. Η αναγνώριση δε εκείνων που συμβάλλουν με τη συμπαράστασή τους στις προσπάθειες της Ένωσης τη τιμούν ιδιαιτέρως. Θερμά χειροκροτήματα απέσπασαν οι εθελοντές αιμοδότες και δότες μυελού των οστών, μαθητές ΣΝΔ, ΣΜΥΝ και αιμοδότες ναύτες και ιδιώτες. Επίσης τιμήθηκαν οι: Αρχιμανδρίτης Κ. Παπαθανασίου, οι σχολές ΣΝΔ και ΣΜΥΝ, η Διεύθυνση Επιχειρήσεων Αρχηγείου Λ.Σ., η Δ/νση Δίωξης Ναρκωτικών , Λαθρεμπορίου Αρχηγείου Λ. Σ., Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Αρχηγείου Λ.Σ., εκπρόσωποι ομίλου Βενέτη, Ιατρικής Μέριμνας Α.Ε. και Life Check για την με οποιαδήποτε τρόπο αρωγή τους προς την Ένωση. Βραβεύτηκαν οι:

Διοικητής ΔΔΜΝ Αντιναύαρχος Η. Δημόπουλος, Υποναύρχος  Λ.Σ.  Ι.Αγγελόπουλος, Δ/ντής ΝΝΑ Αρχιπλοίαρχος (ΥΙ) Α. Σπανός, οι Καρδιολόγοι του ΝΝΑ Πλοίαρχοι (ΥΙ) Ε. Κασιωτάκης και Σ. Παπαϊωάννου. Η ομάδα της διακλαδικής Καρδιοχειρουργικής Κλινικής Ε.Δ. (401 ΓΣΝΑ).

Η τιμητική διάκριση δόθηκε στο επικεφαλής το τμήματος Πλοίαρχο (ΥΙ) Σ. Μωραΐτη. Τιμητικός έπαινος στη ΣΜΥΝ για την αιμοδοσία μαθητών και δοτών μυελού των οστών. Την διάκριση παρέλαβε ο Αντιπλοίαρχος Α. Δούκας, Υποδιοικητής Σχολής. Για τους ίδιους λόγους ο ίδιος έπαινος δόθηκε και στη ΣΝΔ μέσω της Υποπλοιάρχου (ΥΝ) Άννα Σπρίνη.

Τιμητικές διακρίσεις δόθηκαν και στους: Πλοίαρχο (Ο) Ι. Μαγουλά Δ/ντή ΠΟΝ, Αντιπλοίαρχο (ΥΝ) Κ. Γαϊτάνο εκπρόσωπο του Λ.Σ., Αντιπλοίαρχο Αθηνά Τσιούρα Τμηματάρχη Καρδιολογικής Κλινικής ΝΝΑ, Πλωτάρχη (ΥΝ) Νικολέτα Γομοστιώτη του ΝΝΑ, στη Πρόεδρο του ΝΜΕ κ. Α. Αναγνωστοπούλου – Παλούμπη, στον Ελ. Σφακτό Πρόεδρο ΣΑ/ΣΜΥΝ, στον Ναύαρχο ε.α. Λ.Σ. Π. Καλογείτωνα Πρόεδρο ΕΑΑΛΣ, στον Ναύαρχο ε.α. Κ. Κυριακίδη Πρόεδρο Ιδρύματος Ναυτικού Άλσους, Πλοίαρχο ε,.α. Χ. Αϊδίνη εκπρόσωπο της ΕΑΑΝ, στον Υποναύαρχο (Ο) ε.α. Ν. Τσαπράζη για τη προσφορά βιβλίων του, για επίδοση στη χορωδία και μπάντα του Δήμου Παλλήνης.

Στον ιδιώτη Καρδιοχειρούργο Χ. Λόλε (Καθηγητή Καρδιολογικού Τμήματος ΝΝΑ), στον ιδιώτη γιατρό βιολογίας Δ. Γραφάκο Δ/ντης Κλινικής Νοσ. Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη« τομέας μυελού των οστών, τέλος στον Αρχικελευστή (Νοσ.) Ι. Κατσαβό για το συγγραφικό του έργο στη Ν. Επιθεώρηση και Ν. Ελλάς. Την εκδήλωση τίμησαν εκπρόσωποι των : ΕΛ. ΣΥΝ. Υ/Β, ΕΣΝΑ και ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ. Η δε μπάντα και νεανική χορωδία του Δήμου Παλλήνης «ζέσταναν« την ατμόσφαιρα με το πετυχημένο καλλιτεχνικό τους πρόγραμμα.

Στον Πρόεδρο και Δ.Σ. της Ένωσης Καρδιοπαθών της αξίζουν κάθε έπαινος για την όλη εκδήλωση.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: