ΠΕΡΙΠΟΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

 

  • ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ όσοι είχαν προσφύγει δικαστικά προκειμένου να τύχουν αποζημίωσης και οι οποίοι αποδεδειγμένα είχαν υποστεί κάποιας μορφής καρκίνου, εξ αιτίας της υπηρεσίας τους, σε πλοία του ΠΝ τα οποία είχαν στον κατασκευαστικό τους εξοπλισμό αμίαντο (τύπου fletcher, fram I & II, Adams). Το ύψος της αποζημίωσης, όπως δήλωσε ο συνάδελφος Μοσχονάς Κων. Υποπλοίαρχος (Ε) ε..α που δικαιώθηκε δικαστικά, ανήλθε στο ποσόν των U.S.$ 70.00. Ο ίδιος εισέπραξε το ποσόν των 25.000. Τα υπόλοιπα, αμοιβή των δύο δικηγορικών γραφείων (Ελλάδα, Αμερική) που είχαν αναλάβει την προσφυγή.

  • Η αναμενόμενη είσπραξη των αναδρομικών, μετά την απόφαση του ΣΤΕ, αποδείχθηκε φρούδες ελπίδες. Οι κρατήσεις των δύο νόμων της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ), η ηλικία του συνταξιούχου (<60 ετών), και η εφαρμογή του Ν.4093/12 που επιφέρει μειώσεις από 5% έως 20% (ανάλογα με το ύψος της μικτής σύνταξης), έκαναν το θαύμα τους. Ύψος εισπραχθέντων αναδρομικών από €0,00 έως 48,00. Άραγε θα επανέλθει για να ανακαλέσει ο λαλίστατος δημοσιογράφος – παρουσιαστής (το όνομά του παραπέμπει σε ανατομική δυσμορφία) όταν μετά την απόφαση της ολομέλειας του ΣΤΕ, προκαλούσε λέγοντας από την εκπομπή του «θα παντελονιάσει 500€/μήνα η Συνταγματαρχάρα»!!!

  • Δικαιολογημένη λοιπόν η απογοήτευση όσο και η απαξίωση που ένοιωσαν οι απόστρατοι από την κυβερνητική αλχημεία εκμηδένισης των επιστρεφομένων. Αδικαιολόγητη όμως η απουσία τους, αν όχι η αδιαφορία τους, από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων (όλων των ταμείων) που έγινε στην Αθήνα στις 2 Οκτ. Μόλις και μετά βίας πλαισίωναν το πανό των ε.α. συνταξιούχων 25 άτομα!!!

  • Η περίοδος εκλογής ή μη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας απέδειξε ακόμη μία φορά, ότι οι κυβερνόντες ούτε σύνεση, ούτε συναίνεση έχουν. Όλος ο βόρβορος της πολιτικής λάσπης ήρθε στην επιφάνεια για άλλη μία ακόμη φορά. Η προσωπική και παραταξιακή επιβίωση, υπεράνω κάθε άλλης έννοιας. Ο θρίαμβος της φαυλοκρατίας καλά κρατεί.

  • Συγχαρητήρια αξίζουν στην σημερινή ηγεσία του ΓΕΝ για την πρόθεσή της να δοθούν στις υπό παραλαβή 2 πυραυλακάτους τα ονόματα των ηρώων από τη κρίση των Ιμίων. «Καραθανάση & Βλαχάκου«. Έστω και αργά θα τους δοθεί η τιμή που τους έπρεπε. Και ασφαλώς ο τρίτος των ηρώων, Έκτορας Γιαλοψός, θα ακολουθήσει της ονοματοδοσίας στο επόμενο πλοίο που θα αποκτήσει το Ναυτικό. Να λησμονείς του ήρωές σου είναι αχαριστία, βλασφημία. Η απόδοση τιμών, τιμά και τους τιμώντες.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: