ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ

ΒΙΤΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

bitalhw

Ένας «ευπατρίδης« Βετεράνος του Β` Π.Π. έφυγε από κοντά μας. Δημήτρης Βιτάλης. Καταταγείς το 1938 στη ΣΧ. Ν/δων, ακολούθησε τον στόλο στη Μ. Ανατολή πριν ολοκληρωθεί η αποφοίτησή του. Ένθερμος πατριώτης προσέφερε τα μέγιστα στη νίκη κατά του Άξονα. Όσοι τον γνωρίσαμε, τον θαυμάσαμε για την αρχοντιά του και την ευγένεια, τον ήρεμο και σταθερό χαρακτήρα του, την δίκαιη διοίκησή του. Σου ενέπνεε με την προσωπικότητά του, την αγάπη και τον οφειλόμενο σεβασμό.

Καλό ταξίδι «οπλονόμε Βιτάλη»

======================

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

Μπορεί ο θάνατος να είναι αναπόφευκτο γεγονός και η παραδοχή του μία νίκη του ανθρωπίνου πνεύματος. Μα όταν αυτός έρθει, ιδίως ο ξαφνικός, προκαλεί μεγάλο πόνο και δέος μπροστά στο μυστήριό του. Έτσι ξαφνικά έφυγε ένας σπουδαίος φίλος και συνάδελφος ο Κυριάκος Βασιλειάδης της τάξεως Σ.Ν. 1955.

Υπόδειγμα ήθους και ευγένειας. Σπουδαίος οικογενειάρχης και επαγγελματίας υπηρέτησε και τα δύο με πίστη στις αρχές που αυτά εκφράζουν. Άτομο θρησκευόμενο και ένθερμος πατριώτης μόνο φίλους είχε γύρω του. Δεν μπουρούσε να είναι αλλιώς.  Ήταν πρότυπο αγάπης.

Καλό σου ταξίδι φίλε μας Κυριάκο.

Ε.Σ.

ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Image

Αγαπημένε μου συμμαθητά, συνάδελφε, φίλε και αδελφέ. Πέρασαν κι όλας 59 χρόνια από τότε που αμούστακα παιδόπουλα ξεκινούσαμε, εσύ από την Κρήτη κι εγώ από τον Πειραιά, για τη Σχολή Ναυτοπαίδων του Πόρου. 3 χρόνια μαζί τη Σχολή με κοινά όνειρα, κοινές ελπίδες και προβληματισμούς. Μαζί στα εκπαιδευτικά ταξίδια και στις άλλες δραστηριότητες. Πολλές φορές μοιραστήκαμε το σταφιδόψωμο που έπεφτε στα χέρια μας πέραν του δικαιουμένου. Στη συνέχεια, σχολεία, απόδοση στα πλοία και διάφορες υπηρεσίες. Έτσι, σφυρηλατήθηκε μία άρρηκτη σχέση που τολμώ να πω θα ζήλευαν και οι συγγενείς μας.

Κι όμως το κοφτερό σπαθί του χάρου έκοψε ξαφνικά το νήμα της ζωής σου. Δεν θα καταφέρει όμως να σε σβήσει από την μνήμη μας και να σε ξεριζώσει από την καρδιά μας. Ο αδόκητος θάνατός σου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία τόσο στην οικογένειά σου, όσο και σε εμάς τους συναδέλφους σου που τόσα χρόνια θαυμάζαμε το μειλίχιο του χαρακτήρος σου, την υψηλή επαγγελματική του κατάρτιση και την αφοσίωση στην οικογένειά σου. Τώρα όλοι, η σύζυγος, τα παιδιά σου αλλά και εμείς στέκουμε βουβοί γύρω σου προσπαθώντας να συνειδητοποιήσουμε τον αναπάντεχο θάνατό σου.

Κυριάκο, αν ο άγγελος προπομπός οδηγήσει την ψυχούλα σου στα ουράνια, μην ξεχάσεις να δώσεις χαιρετίσματα σε όλους τους συναδέλφους, καθώς και στο Κατινάκι μου που τόσο πολύ σε εκτιμούσε και συμπαθούσε.

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας συμμαθητά, συνάδελφε, φίλε και αδελφέ.

Για τους συμμαθητές σου

Τάξεως 1955

Κων. Μοσχούτης

=======================

ΕΦΥΓΑΝ

ΙΩΑΝ. ΛΕΤΤΑΣ Αντιπλ/ρχος (Ε) ε.α. (1940)

ΓΕΩΡ. ΛΕΜΠΙΔΑΚΗΣ Υποπλ/ρχος (Ε) ε.α. (1948)

ΣΤΥΛ. ΠΑΝΑΓΟΣ Αρχιπλ/ρχος ε.α. ΠΝ

ΕΜ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΣ Ναύρχος Λ.Σ. ε.α.

ΓΕΩΡ. ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ Ανθστής ε.α. (1960)

ΚΩΝ. ΓΚΟΥΖΟΣ Ανθ/ρχος (Ε) ε.α. (1941)

ΑΘ. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ Πλωτάρχης (Ε) ε.α. (1939)

ΜΙΧ. ΜΠΟΖΙΚΗΣ Σημ/ρος (Ε) (1944)

ΚΥΡ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Αντιπλ/ρχος (Ε) ε.α. Σ.Ν. 1955

ΠΑΝ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Υποπλ/ρχος  ε.α. Βετ. Β` Π.Π.

ΒΑΣ. ΔΑΓΚΛΗΣ Υποπλ/ρχος (Ε) ε.α. (1947)

ΙΣ. ΜΑΡΑΜΠΟΥΤΗΣ Επστής ε.α. Σ.Ν. 1951

ΑΝΤ. ΓΑΒΑΛΑΣ Αρχιπλ/ρχος (Μ) ε.α.

ΙΩΑΝ. ΣΚΟΥΡΙΩΤΗΣ Υποναύαρχος (Μ) ε.α.

ΔΗΜ. ΒΙΤΑΛΗΣ Πλωτάρχης (Ε) ε.α. Βετ. Β` Π.Π.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: