ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΕΩΝ ΚΕΛΕΥΣΤΩΝ

Στις 3 Σεπτεμβρίου ΄14,  ορκίσθηκαν οι νέοι Κελευστές (33η σειρά Δοκίμων Υπαξιωματικών) παρουσία του ΥΦΕΘΑ Ι. Λαμπρόπουλου, του Α/ΓΕΝ, Διοικητού ΔΝΕ και επιτελών του, Δ/ΣΔΕΠΝ, Διοικητού και επιτελείο ΣΜΥΝ, εκπροσώπων Σ.Ξ. και Π.Α., ΣΑ/ΣΜΥΝ, ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ και πλήθους συγγενών και φίλων των ορκισθέντων.

Οι νέοι Κελευστές παρά την αποφοίτησή τους θα παραμείνουν στη Σχολή προκειμένου να ακολουθήσουν τα μαθήματα εξειδίκευσης, διάρκειας ενός έτους, πριν αποδοθούν στο Στόλο. Ένα βήμα προόδου που εφάρμοσε η ηγεσία του ΠΝ προ 2ετίας (σειρά αποφοίτησης 31η), καθ’ όσον η νομοθετική ρύθμιση της 3ετούς φοιτήσεως των Σχολών ΑΣΣΥ δεν έχει ακόμη τελεσφορήσει. Και το ερώτημα. Γιατί τόση κωλυσιεργία; Ποτέ θα καταλάβουν οι αρνητές ότι το μέτρο αυτό είναι ένα βήμα προόδου; Επανερχόμενοι στα της ορκωμοσίας, δεν μπορούμε παρά να συγχαρούμε τα νέα στελέχη του ΠΝ, αλλά και όλους εκείνους που συνέβαλλαν στην άρτια και άψογη εμφάνιση και εκτέλεση όλων των κινήσεων της τελετής.

Ο ΣΑ/ΣΜΥΝ εύχεται καλή τύχη και σταδιοδρομία στους νέους 104 Κελευστές , 69 άνδρες, 35 γυναίκες (4 από Κύπρο). Ακολουθεί ο εμπνευσμένος λόγος (διαταγή κατά το τυπικόν) του Διοικητού ΣΜΥΝ προς τους νέους Κελευστές.

 

No 9

Επιθεώρηση αγήματος από ΥΦΕΘΑ

No 10

… Ορκίζομαι … Καλή τους τύχη

No 12

No 13

Επίδοση πτυχίων στους νέους Κελευστές

No 11

Άγημα Σημαίας.
Σημαιοφόρος ο Αρχηγός της Σχολής.
Ελπίζουμε και σύντομα να φέρει και τη πολεμική Σημαία της Σχολής.

No 14

Η 33η σειρά Δοκίμων πέρασε στην ιστορία της Σχολής

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Στους τρεις πρωτοετείς μαθητές της ΣΜΥΝ Ξουριά Μαρία – Κων/να, Κωστούλα Παρασκευή και Σπηλιώτη Φαίδωνα, θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχή εισαγωγή τους σε σχολές ΑΣΕΙ. Η πρώτη στη ΣΝΔ (Μηχ. ), η δεύτερη στη ΣΣΕ (όπλα) και ο τρίτος στη ΣΝΔ (Μαχ.)

Η επιτυχία τους επιβεβαιώνει ότι όταν βάζεις στόχους στη ζωή σου, με επιμονή και υπομονή θα τους πετύχεις. Σίγουρα είναι παράδειγμα προς μίμηση. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια και καλές σπουδές στις νέες τους σχολές.

Το ΔΣ/ΣΑΣΜΥΝ

===========================

ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ

Στον μακρύ κι επίπονο επαγγελματικό δρόμο υπάρχουν αρκετά στάδια. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι το πέρας της εκπαίδευσης και το πέρασμα στο χώρο παραγωγής έργου. Η ΣΜΥΝ εκσυγχρονισμένη όπως ορίζουν οι καιροί, έχει καθιερώσει από ετών να εορτάζει την ημέρα αυτή παραθέτοντας στους απόφοιτους μαθητές «χοροεσπερίδα αποφοίτησης«. Έτσι, στις 4 Ιουλίου και μέσα σε μία όμορφη καλοκαιρινή βραδιά οι απόφοιτοι εόρτασαν το πέρας των σπουδών τους. Ο επιλεγής υπαίθριος χώρος – προέκταση των κτιρίων ενδιαιτήσεως – λες και είχε μελετηθεί για τέτοιες εκδηλώσεις, συνετέλεσε στην άρτια επιτυχία της χοροεσπερίδας. Και όπως γράφαμε και παλαιότερα, μέσα από τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, τα νιάτα της σχολής με το κέφι τους, τη ζωντάνια τους και τις επαγγελματικού επιπέδου αποδόσεις τους στους παραδοσιακούς χορούς, εντυπωσίασαν , μας γοήτευσαν. Ήταν μία υπόσχεση, μία ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για την πολύπαθη πατρίδα μας, για το Πολεμικό μας Ναυτικό.

Συγχαρητήρια στα άλκιμα νιάτα μας και καλή τους σταδιοδρομία, όπως τους την ευχήθηκε και ο ΔΝΕ Υποναύαρχος Γ. Γιακουμάκης ΠΝ μέσα από ένα σύντομο μα μεστό από νοήματα και παραινέσεις λόγο. Συγχαρητήρια και στην Διοίκηση τις σχολής για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης σε όλους τους τομείς. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει και στην υπέροχη ορχήστρα. Και για την ιστορία: ο χορός αποφοίτησης πρωτοκαθιερώθηκε το 2003 επί ΔΝΕ Υποναυάρχου Ε. Κοροβέση και Διοικητού ΣΜΥΝ Αρχιπλοιάρχου Δ. Μούτο ΠΝ.

Ο ΣΑ/ΣΜΥΝ με συχνές, τότε, μεταξύ των άλλων εισηγήσεις του, συνέβαλλε στην καθιέρωση του όμορφου θεσμού της χοροεσπερίδας αποφοίτησης.

_1.GIA6688JPG

 

_3.GIA6754JPG

_5.GIA6746JPG

 ============================

ΔΙΑΤΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΣΜΥΝ ΥΠ’ΑΡΙΘΜ.  289/2014 (Συντ. Τίτλ. Δγή Δκτού ΣΜΥΝ Υπ’ Αριθμ.  289/14 )

ΘΕΜΑ : Ορκωμοσία Νέων Κελευστών

Νέοι Κελευστές,

Με τον όρκο που πριν από λίγο δώσατε, κάτω από τη σκέπη της Ελληνικής Σημαίας και του Ιερού Ευαγγελίου, ενώπιον της Στρατιωτικής Ηγεσίας καθώς και των συγγενών σας, ενταχθήκατε στο ένδοξο σώμα των Υπαξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, αναλαμβάνοντας «ηθικό» συμβόλαιο προς την Πατρίδα, την οποία από σήμερα καλείστε να υπηρετήσετε με πίστη, αφοσίωση και επαγγελματισμό.

 1. Κατά τη διάρκεια της διετούς φοίτησης σας στη Σχολή, η Πολιτεία διέθεσε τις απαιτούμενες υποδομές και πόρους για να αποκτήσετε την απαραίτητη ακαδημαϊκή μόρφωση και την κατά το δυνατόν πληρέστερη Ναυτική, Στρατιωτική και Πρακτική εκπαίδευση. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, η Σχολή σας έδωσε μόρφωση σε επίπεδο εξειδίκευσης, σας όπλισε με στρατιωτικές και ναυτικές αρετές και εξύψωσε τις ψυχικές και πνευματικές δυνάμεις σας.

 2. Από την πλευρά σας ανταποκριθήκατε στις απαιτήσεις της Σχολής και με την αποφοίτηση σας σήμερα κάνετε το πρώτο σημαντικό βήμα μέσα στις τάξεις του ΠΝ. Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχάσετε, ότι στην επίτευξη αυτού του στόχου συνέβαλαν αποφασιστικά:

 • Οι γονείς σας, που με αγάπη, κόπους και θυσίες, σας μεγάλωσαν, σας στήριξαν και τώρα με υπερηφάνεια και συγκίνηση σας καμαρώνουν.

 • Το επιτελείο και οι καθηγητές της Σχολής, που με ζήλο προσπάθησαν να σας μορφώσουν, να σας εκπαιδεύσουν και να σας καθοδηγήσουν.

Και τέλος

 • ο ανώνυμος Έλληνας Πολίτης, ο οποίος συμβάλλει με το υστέρημα του στη κάλυψη των απαιτούμενων δαπανών για την εν γένει λειτουργία της Σχολής.

Νέοι Κελευστές

 1. Σε λίγο όλοι σας θα έχετε την τιμή να υπηρετήσετε σε πλοία και υπηρεσίες του Πολεμικού μας Ναυτικού. Σ’ αυτό το Ναυτικό, που συνεχώς εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των εποχών, ο ρόλος σας θα είναι σημαντικός καθότι θα αποτελείται τόσο την βάση όσο και την ραχοκοκαλιά του έμψυχου δυναμικού του .

 2. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας σας στο Ναυτικό θα σας δοθούν ευκαιρίες και δυνατότητες, σε διάφορους τομείς, για την σταδιοδρομική σας ανέλιξη. Η αξιοποίηση τους εξαρτάται από εσάς και μόνο. Θέστε υψηλά τον πήχη της ατομικής σας βελτιστοποίησης ώστε να αποδειχθείτε χρήσιμα στελέχη του Ναυτικού και της κοινωνίας.

 3. Η στολή του Υπαξιωματικού και τα διακριτικά του βαθμού σας, συμβολίζουν το αξίωμα το οποίο φέρετε, το λειτούργημα το οποίο θα επιτελείτε και τη βαριά παράδοση και ευθύνη που επωμίζεστε. Π’ αυτό να θυμάστε πάντα αυτά που περικλείονται στα λόγια του όρκου σας :

 • Πίστη στην πατρίδα

 • Υπακοή στο σύνταγμα και τους νόμους

 • Πειθαρχία στους ανωτέρους

όμως μαζί με τα παραπάνω να θυμάστε και ότι:

 • Απαιτείται σεβασμός και υπευθυνότητα στη διαχείριση του Δημόσιου Πλούτου.

 • Η διοίκηση που θα ασκήσετε θα πρέπει να βασίζεται στη ρήση

« ουδέν μορφώνει όσο το παράδειγμα και ουδέν επιβάλει όσο η ευπρέπεια >>.

 • Η δική σας συνεχής βελτίωση και εκπαίδευση, θα αποτελέσει τον ανθρώπινο πολλαπλασιαστή ισχύος της πατρίδας μας.

 1. Σας προσκαλώ λοιπόν να ενστερνιστείτε αυτές τις αξίες, να φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών του Πολεμικού Ναυτικού και της πατρίδας μας γενικότερα και να ανταποκριθείτε με επιτυχία στα καθήκοντα που θα αναλάβετε.

Νέοι Υπαξιωματικοί της Κύπρου

 1. Το Πολεμικό Ναυτικό και η Σχολή που σας φιλοξένησε και σας εκπαίδευσε με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη, σας εύχονται κάθε προκοπή και ευτυχία στη σταδιοδρομία σας και την προσωπική σας ζωή. Αξιοποιείστε αυτά που μάθατε και φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών των πατρίδων σας. Διατηρείστε τους δεσμούς φιλίας με τους Έλληνες συναδέλφους σας και θεωρείστε την Ελλάδα ως δεύτερη πατρίδα σας.

Κύριε Υφυπουργέ, κύριε Αργηγέ

 1. Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι οι νέοι Κελευστές επέδειξαν ενδιαφέρον για μάθηση, πειθαρχία, άριστη συμπεριφορά και ομαδικό πνεύμα, έχουν βαθιά ενστερνισθεί τις ηθικές αξίες και αρχές και έχουν αναπτύξει ικανές ψυχικές δυνάμεις, στοιχεία που συνηγορούν ότι θα εξελιχθούν σε ουσιαστικά στελέχη του Ναυτικού, άξια να υπερασπισθούν την Πατρίδα μας σε κάθε περίπτωση.

Νέοι Κελευστές

 1. Σας συγχαίρω για την επιτυχία σας, εύχομαι σε εσάς και στις οικογένειες σας υγεία και ευτυχία, να έχετε καλή πρόοδο και σταδιοδρομία στο Πολεμικό Ναυτικό.

και τώρα,     σας καλώ,     να αναφωνήσουμε : Ζήτω το Έθνος,     Ζήτω το Πολεμικό Ναυτικό

Πλοίαρχος Παναγιώτης Χατζάκης ΠΝ

Διοικητής

 ================================

ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΣΜΥΝ

Παρουσία του Διοικητού ΔΝΕ Υποναυάρχου Γ.Γιακουμάκη ΠΝ έγινε στις 8 Ιουλίου η τελετή παράδοσης – παραλαβής Διοικητού ΣΜΥΝ παρουσία κι επιτελών ΔΝΕ, ΣΜΥΝ και Δοκίμων Υπαξιωματικών. Παραδίδων Διοικητής ο Πλοίαρχος  Παναγιώτης Σταυρόπουλος ΠΝ και παραλαμβάνων ο Πλοίαρχος Παναγιώτης Χατζάκης ΠΝ. Ο απερχόμενος Διοικητής, παρά το μικρό χρόνο παραμονής του στη Διοίκηση, συνέχισε επιτυχώς τις προσπάθειες των προκατόχων του για αναβάθμιση της Σχολής. Το θέμα της φοίτησης προωθήθηκε σε ανώτερα κλιμάκια (ΑΓΕΘΑ), καθώς και το θέμα της Πολεμικής Σημαίας της Σχολής έχει δρομολογηθεί για επίλυση (;).

Ο Σύνδεσμός μας παρέστη στη τελετή δια του Αντιπλοιάρχου (Ε) Γ. Βασιλάκη (υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων), ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον απερχόμενο Διοικητή για την άριστη συνεργασία που είχαμε, του προσέφερε τον θυρεό του Συνδέσμου μας. Στον δε νέο Διοικητή ευχήθηκε καλή επιτυχία εκ μέρους του Συνδέσμου μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: