Η ΓΩΝΙΑ ΤΩΝ Υ/Β

 ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Υποβρυχίων επιθυμεί να ενημερώσει έγκαιρα τα μέλη του ότι το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο εις μνήμη των αποβιωσάντων εν καιρώ πολέμου και εν καιρώ ειρήνης συναδέλφων αποφοίτων της Σχολής Υποβρυχίων προγραμματίστηκε να τελεσθεί την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 09:30 στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ριζάρη που βρίσκεται επί της οδού Βασ. Σοφίας έναντι του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Θα ακολουθήσει παράθεση καφέ στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου.

Στην πορεία θα γίνει σε αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου η Σύγκλιση της Γενικής συνέλευσης με απολογισμό του απερχόμενου Δ.Σ και διενέργεια αρχαιρεσιών για εκλογή νέου Δ.Σ…….

Να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί……….

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΑΕΣΜΟΥ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Υποβρυχίων επιθυμεί να ενημερώσει έγκαιρα τα μέλη

του, ότι με βάση τα άρθρα 11,12 και 13 του καταστατικού, η σύγκληση Γενικής

Συνέλευσης – απολογισμού και αρχαιρεσίες του συλλόγου για ανάδειξη νέου

Διοικητικού Συμβουλίου προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθούν την Κυριακή

2 Νοεμβρίου και ώρα 11 :Θ0 σε αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών που

βρίσκεται επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας.

Σε περίπτωση ΜΗ απαρτίας, όπως ορίζεται στο καταστατικό, η Γενική συνέλευση

θα γίνει την Κυριακή 9 Νοεμβρίου στον ίδιο χώρο μετά την τέλεση του ετήσιου

αρχιερατικού μνημόσυνου.

Με βάση το άρθρο 13 του καταστατικού, υποψηφιότητες τόσο για το Διοικητικό

Συμβούλιο όσο και για την εξελεγκτική επιτροπή πρέπει να υποβληθούν στα γραφεία

του συλλόγου το αργότερο έως την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014.

Με δεδομένο ότι στην επικείμενη Γενική συνέλευση θα τεθούν θέματα προς

τροποποίηση του καταστατικού η παρουσία μας κρίνεται απαραίτητη.

35 χρόνια Υποβρύχιο ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ

Την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014 ομάδα του πληρώματος παραλαβής του Υ/ Β ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ αποτελούμενη από τους: Βίτσα Ανδρέα, Γεωργάτο Βασίλειο, Γιακουβάκη Χαράλαμπο, Μαρίνη Ιωάννη, Ντέμο Κωνσταντίνο, Πανταζή Περικλή, Σιαμανδούρα Άγγελο, Σπίνο Δημήτριο, Τσαρπαλή Ηλία, Χαραλαμπίδη Χριστόδουλο και Χασαπόπουλο Ανδρέα, έκανε επίσκεψη στην περιοχή της Διοίκησης Υποβρυχίων επισκεπτόμενη το Υ/Β ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ για την επέτειο 35 χρόνων από την ύψωση της σημαίας (3 Ιουλίου 1979) στο Κίελο της Γερμανίας.

No 20

No 21

Από την επίσκεψη ομάδας παραλαβής του Y/B ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ.
Επίσκεψη στο Υ/B, υποδοχή από τον Α.Σ. και επιτελών του.

Θερμότατη η υποδοχή από τον Διοικητή Υποβρυχίων Πλοίαρχο Βασίλειο Κατσίκα με τους επιτελείς του και στην συνέχεια από τους Αρχηγό και Υπαρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λίτσα και Υποναύαρχο Νικόλαο Τσούνη αντίστοιχα με παράθεση καφέ – αναψυκτικών και επίδοση αναμνηστικού εκ μέρους των επισκεπτών.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Υ/Β ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ όπου έγινε παράθεση μικρής δεξίωσης από το πλήρωμα παραλαβής προς τους εν ενεργεία συναδέλφους και ανταλλαγή αναμνηστικών. Ευχηθήκαμε στον κυβερνήτη και στο πλήρωμα υγεία και καλά ταξίδια και μέσα από τις αναμνήσεις που μας κυρίευσαν, ευχηθήκαμε ο ένας τον άλλον καλό καλοκαίρι και υπόσχεση να ξαναβρεθούμε στην επέτειο εορτασμού των 40 χρόνων του υποβρυχίου στο οποίο υπήρξαμε πλήρωμα παραλαβής. Ευχαριστούμε θερμά το Αρχηγείο Ναυτικού για την έγκριση πραγματοποίησης της επίσκεψης, τον Αρχηγό Στόλου και τον Διοικητή υποβρυχίων με τους επιτελείς των για την υποδοχή, τον Κυβερνήτη Πλωτάρχη Κωνσταντίνο Καλυκά και το πλήρωμα του Υ/Β ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ για την περιποίηση, καθώς και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Υποβρυχίων για τις ενέργειες και την διαμεσολάβηση του προκειμένου να γίνει πραγματικότητα το αίτημα μας.

No 22

Μέρος πληρώματος ομάδας παραλαβής Y/B προ 35 ετών

ΚΑΤΣΩΝΕΙΑ – ΛΑΣΚΕΙΑ 2014

14 Σεπτεμβρίου 1943 ημέρα της Χριστιανοσύνης, επεφύλασσε η μοίρα στο πλήρωμα του Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ να γραφεί στην ιστορία. Βόρεια της νήσου Σκιάθου και μετά από καταδίωξη δυο ωρών εν καταδύσει, το Υ/Β αναδύθηκε και σε έναν άνισο αγώνα με Γερμανική κορβέτα υπέκυψε στα τραύματά του συμπαρασύροντας στον υγρό του τάφο, τον κυβερνήτη του Β. Λάσκο, 5 αξιωματικούς και 26 ανθυπασπιστές υπαξιωματικούς και Ν/Διόπους.

Στην καθιερωμένη από τον δήμο Σκιάθου τελετή μνήμης, παρέστησαν για απόδοση τιμών και κατάθεση στεφάνου ο Διοικητής υποβρυχίων Πλοίαρχος Βασίλειος Κάτσικας Π.Ν ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Ναυτικού και ο επίτιμος Αρχηγός Στόλου και πρόεδρος της Ε.Σ.Ν.Α Γ. Μπεζεριάνος.

No 18

«ΛΑΣΚΕΙΑ» κατάθεση στεφάνου από τον Γ.Γ. του ΕΛΣΥΒ Παν. Πρωιμάκη

Στην τελετή των Λάσκειων που έγιναν στην Ελευσίνα την ίδια ημέρα παρέστη και κατέθεσε δάφνινο στέφανο ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων Μιχαήλ Πρωιμάκης.

51o Παγκόσμιο Συνέδριο Υποβρυχίων

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 51ο Παγκόσμιο συνέδριο υποβρυχίων που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Ελληνικό Σύνδεσμο

Υποβρυχίων και έλαβε χώρα στην Αθήνα 28 – 31 Μαΐου 2014.

Στο συνέδριο συμμετείχαν συνάδελφοι που υπηρέτησαν στα υποβρύχια των 23 χωρών που αντιπροσώπευε ο καθένας από αυτούς (Αργεντινή 3, Αυστραλία 2,

Γαλλία 41, Γερμανία 5, Ελλάδα 11, Ηνωμένο Βασίλειο 12, Ηνωμένες Πολιτείες

Αμερικής 16, Ινδία 2, Ιταλία 10, Ισραήλ 18, Ιαπωνία 1, Κροατία 4, Λευκορωσία 3,

Νορβηγία 7, Ολλανδία 6, Ουκρανία 30, Πολωνία 2, Ρωσία 71, Σερβία 4, Σλοβενία 2,

Σουηδία 6, Τουρκία 9) και οι οποίοι έμειναν κατενθουσιασμένοι από την υποδοχή, την ξενάγηση, την περιήγηση στα μουσεία, τους χώρους εστίασης.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιελάμβανε καλωσόρισμα και δείπνο στο

ξενοδοχείο Hilton, επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, ξενάγηση στο Σούνιο,

επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στην Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου, επίσκεψη

στο Μουσείο Ναυτικής παράδοσης στον Φλοίσβο, στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος,

ξενάγηση στον ιερό βράχο και στο σύγχρονο μουσείο της Ακρόπολης και φυσικά το

αποχαιρετιστήριο δείπνο (Gala dinner) που κατ’ ομολογία των συνέδρων ήταν αυτό

που ανέβασε τον πήχη των μελλοντικών συνεδρίων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων επιθυμεί να

εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες: στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ

Κωσταράκο για την παρουσία και την ομιλία του στο Πολεμικό Μουσείο, στο

Αρχηγείο Ναυτικού για την αμέριστη συμπαράσταση, στο Αρχηγείο Στόλου,

στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στην Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου, στην Διοίκηση

Υποβρυχίων, στην Ένωση Αποστράτων, στον Προμηθευτικό Οργανισμό Ναυτικού,

στην μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, στον Δήμο Σαλαμίνος, στο Διοικητικό

Συμβούλιο και στα μέλη της ΦΙΛΠΑ, στην εταιρία ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ, στην

εταιρία AMVYX, στην εταιρία ISI (interoperability system international), στην

εταιρία γραφικές τέχνες VOLCANO, στο χορευτικό συγκρότημα «ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ»

του Κωνσταντίνου Ανδριανόπουλου, στην εταιρία ΕΤΑΝΑΠ «νερό ΣΑΜΑΡΙΑ»,

την εταιρία super market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, στην εταιρία ΑΦΑΙΑ, και τέλος στους

συνάδελφους: δικηγόρο Σταύρο Κουταλά, Ευάγγελο Καραβάνα, Παναγιώτη Ραδίτσα

και Ραδαμάνθη Φουντουλάκη για την ανιδιοτελή προσφορά τους προς επίτευξη των

στόχων του συνεδρίου.

No 19

Παράδοση σκήπτρου από τον Πρόεδρο του ΕΛ ΣΥ Υ/B
Υποναύαρχο Ν. Γενοβέλη Π.Ν. ε.α. στον εγγλέζο εκπρόσωπο

Το 52ο Παγκόσμιο Συνέδριο είναι προγραμματισμένο να γίνει στο Πόρτσμουθ του

Ηνωμένου Βασιλείου από 18 έως 21 Μαΐου 2015.

Η θυσία του Ηγέτη για την Πατρίδα του

Περί το 1080 π.Χ. οι Δωριείς από την Μεσσηνία, Άργος και Κόρινθο, έφτασαν μέχρι τα Μέγαρα με σκοπό στην συνέχεια να κατακτήσουν την Αθήνα.

Πριν ξεκινήσουν για την κατάληψη της Αθήνας, ζήτησαν τον χρησμό από το μαντείο των Δελφών. Η Πυθία τους είπε ότι θα κέρδιζαν τον πόλεμο, υπό την προϋπόθεση να μην σκοτώσουν τον Βασιλιά της Αθήνας, τον Κόδρο.

Όταν ο Βασιλιάς της Αθήνας, ο Κόδρος, το πληροφορήθηκε από κατοίκους των Δελφών, αποφάσισε να θυσιαστεί για να σώσει την πατρίδα του. Επειδή όμως οι Δωριείς γνωρίζοντας τον χρησμό θα απέφευγαν να τον σκοτώσουν, αποφάσισε να προσποιηθεί τον ζητιάνο και με ρούχα ζητιάνου πέρασε στο στρατόπεδο των Δωριέων, προσποιούμενος ότι μαζεύει ξύλα. Όταν συνάντησε δύο Δωριείς στρατιώτες, προκάλεσε ένα από αυτούς, τον οποίον και σκότωσε, και αφέθηκε να φονευθεί από τον άλλον που δεν γνώριζε ότι ήταν ο Κόδρος, ο Βασιλιάς της Αθήνας. Καθώς πληροφορήθηκαν οι Αθηναίοι τον θάνατο του Βασιλιά τους, ζήτησαν από τους Δωριείς το πτώμα του για τον θάψουν. Τότε οι Δωριείς, έχοντας υπόψη τον χρησμό του μαντείου των Δελφών, αποφάσισαν να μην συνεχίσουν την εκστρατεία τους κατά της Αθήνας, παραμένοντας στα Μέγαρα τα οποία και κατέκτησαν. Έτσι η Αθήνα σώθηκε, χάρη της θυσίας του Ηγέτη της.

Στην σύγχρονη ελληνική ιστορία, και συγκεκριμένα μετά την επανάσταση του 1821, το Έθνος μας είχε την τύχη να έχει έναν μεγάλο Κυβερνήτη/Ηγέτη, τον Ιωάννη Καποδίστρια. Δυστυχώς τα ιδιοτελή, τοπικά και ξένα συμφέροντα δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει το εθνικό του έργο για την μεταμόρφωση της χώρας σε κράτος δικαίου, ισχυρού και οργανωμένου. Τον δολοφόνησαν στο Ναύπλιο την 9» Οκτωβρίου 1831.

Για να καταλάβουμε το μεγαλείο του μεγάλου αυτού Ηγέτη, παρακάτω παραθέτω ένα απόσπασμα από την Δ’ Εθνοσυνέλευση:

«Ελπίζω ότι όσοι εξ υμών συμμετάσχουν εις την κυβέρνηση θέλουν γνωρίσει μεθ’ εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπονργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς ανα)ιόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλά ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η κυβέρνησιςεις την εξουσία της…».

«…Εφ’ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματα μου αρκούν δια να ζήσω, αρνούμαι να αγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσο ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενία».

Ιωάννης Καποδίστριας Πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος

Τώρα ας δούμε πως θα ήθελε ο ελληνικός λαός τους Ταγούς του αλλά και όσους κατέχουν δημόσια αξιώματα οι οποίοι θα πρέπει να φέρουν τα εξής χαρακτηριστικά.

Ο πολιτικός ηγέτης πρέπει να έχει βίο ακηλίδωτο, ώστε να τον έχουν όλοι ως παράδειγμα.

Οι άρχοντες του κράτους θα πρέπει να ξεπερνούν κατά πολύ τους άλλους, να γίνονται καθημερινά ανώτεροι, να έχουν αξία και αρετή ανάλογη με το αξίωμα τους.

Οι πολιτικοί ηγέτες πρέπει να έχουν υψηλή νοημοσύνη, να ομιλούν με παρρησία, να μισούν την πονηρία, να είναι ήπιοι και φιλάνθρωποι, να παραβλέπουν τα δικά τους συμφέροντα και να φροντίζουν για τα προβλήματα του λαού τους.

Να φροντίζουν για την υστεροφημία τους με τα έργα τους για τον λαό τους και γενικότερα για το Έθνος και όχι για τον παράνομο πλουτισμό τους (υπεξαίρεση δημόσιας περιουσίας, μίζες, δωροληψία κλπ).

Σύμφωνα με την ρήση του Ισοκράτη «Από την διαχείριση των κοινών να φεύγεις όχι mo πλούσιος αλλά πιο δοξασμένος».

Σύμφωνα με τον Πλάτωνα «Ο πραγματικός άρχοντας δεν είναι φτιαγμένος από την φύση να αποβλέπει στο δικό του συμφέρον, αλλά στο συμφέρον των πολιτών».

Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη «Να είναι δίκαιοι γιατί η δικαιοσύνη είναι αρετή Ό]ς ψυχής και απονέμει στον καθένα αυτό που του αξίζει, αυτό που δικαιούται».

Τώρα, ο ελληνικός λαός ας κρίνει με σωφροσύνη αυτούς που θα τον κυβερνήσουν, με

γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Χρήστος Δ. Γιανταμίδης

Αντιπλοίαρχος (Ε) ε.α. ΠΝ

ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ!!!

Εν αρχή ο Θεός γέμισε τη γη με μπρόκολο, κουνουπίδι και σπανάκι, πράσινα, κίτρινα και κόκκινα λαχανικά όλων των ειδών, ώστε ο άνδρας και η γυναίκα να ζήσουν υγιεινά και παντοτινά.

Ο σατανάς όμως δημιούργησε τα Haagen Dazs και τα διάφορα cookies.
Και ρώτησε:
-«Λίγη ακόμη σάλτσα βύσσινου;»
και ο άνδρας απήντησε:

-«Ευχαρίστως!»
Και η γυναίκα πρόσθεσε:
-«Παρακαλώ για μένα άλλη μια ζεστή βάφλα με σαντιγύ!».
Και έτσι πήραν και οι δύο από 5 κιλά.
Και ο Θεός δημιούργησε το γιαούρτι, ώστε να διατηρήσει η γυναίκα το σώμα της όπως άρεσε στον άνδρα.
Και ο σατανάς δημιούργησε από το σιτάρι το άσπρο αλεύρι και από το ζαχαροκάλαμο τη ζάχαρη και τα συνδύασε.
Και η γυναίκα άλλαξε νούμερο στην ένδυσή της και πήγε από το 38 στο 46.
Και έτσι είπε ο Κύριος:
-«Δοκίμασε το φρέσκο μαρούλι μου!»
Και ο σατανάς εφεύρε το ντρέσινγκ και το σκορδόψωμο, ως συνοδευτικά.
Και οι άνδρες και οι γυναίκες μετά από αυτή την απόλαυση άνοιξαν τις ζώνες τους κατά τουλάχιστον μία τρύπα.
Ο Κύριος όμως είπε:
-«Σας έδωσα φρέσκα λαχανικά και ελαιόλαδο, στο οποίο να μαγειρεύετε υγιεινά!»
Και ο σατανάς συνόδεψε τα φαγητά αυτά με δεύτερο πιάτο, από νόστιμες μπουκίτσες από ψωμάκια, τυράκια camembert, αστακό σε
βούτυρο μυρωδάτο και φιλετάκια κοτόπουλου.
Και οι τιμές χοληστερίνης του ανθρώπου ανέβηκαν στα ουράνια.
Έτσι ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο αθλητικά παπούτσια, ώστε να χάσει μερικά κιλά με την άθληση…
Και ο σατανάς δημιούργησε την δορυφορική τηλεόραση και τα DVD μαζί με τα τηλεχειριστήρια,για να μην κουράζεται ο άνθρωπος με το ζάπινγκ.
Και οι άνδρες και οι γυναίκες γελούσαν και έκλαιγαν μπροστά την οθόνη και άρχισαν να φοράνε ελαστικές φόρμες αδυνατίσματος.
Έτσι ο Θεός δημιούργησε την πατάτα, φτωχή σε λίπος και κάλιο και γεμάτη σε θρεπτικές ουσίες.
Και ο σατανάς αφαίρεσε την φλούδα και έκοψε το εσωτερικό της σε πατατάκια, τα οποία τηγάνισε και τα κάλυψε με πολύ αλάτι…
Και ο άνθρωπος πήρε μερικά κιλά ακόμη…
Ο Θεός όμως έφερε το άπαχο κρέας, ώστε τα τέκνα του να χορταίνουν προλαμβάνοντας λιγότερες θερμίδες.
Και ο σατανάς έφερε τα Goodys και το τσίζμπεργκερ των 99 λεπτών.
Και ρώτησε ο σατανάς:
-«Θέλεις και τηγανητές πατάτες;»
Και είπε ο άνθρωπος:
-«Βεβαίως, μια μεγάλη μερίδα με μαγιονέζα!».
Kαι σχολίασε ο σατανάς:
-«Έτσι μπράβο!»
Και ο άνθρωπος έπαθε έμφραγμα.
Και ο Θεός αναστέναξε και δημιούργησε το τετραπλό by-pass της καρδιάς.
Και τότε ο σατανάς είπε…
-‘Είπαμε να παίζουμε τίμια, αλλά αφού το θες έτσι…’
…Και δημιούργησε τον ΕΟΠΥΥ!!!…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: