ΠΕΡΙΠΟΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η παγκοσμιοποίηση που επικαλείται μία καθολικότητα για όλους τους λαούς είναι ένας μανδύας για τους αφελείς και ασπίδα για τους καιροσκόπους. Καθαρά σε βάθος χρόνου, είναι ένας και μόνο στόχος. Η κερδοφορία. Φλογεροί όσο και στυγνοί εραστές του «Μαμμωνά» οι κινούντες τα νήματα, επιδιώκουν με κάθε μέσον την κατάργηση της πολιτιστικής διαφοράς μεταξύ των λαών, την εκμηδένιση της ιδιοπροσωπίας αυτών και την επιβολή μίας παγκόσμιας ομοιομορφίας, ελεγχόμενη από ολίγους. Δεν ωχριούν μπροστά σε τίποτα. Χρησιμοποιούν κάθε μέσον προκειμένου να φιμώσουν κάθε ηθική συνείδηση, να διαλύσουν κράτη, να υποδουλώσουν πολιτικές ηγεσίες ή να αναδείξουν μωροφιλόδοξους ηγέτες. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες είμαστε μάρτυρες γεγονότων με επώδυνες – τραγικές συνέπειες με θύματα απλούς και ειρηνικούς λαούς, σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Τα αόρατα κέντρα αποφάσεων αυτής της πολιτικής, χρησιμοποιώντας κάθε αιτιολογία παρέμβασης – επιβολής των σχεδίων τους (αλλαγές καθεστώτων, οικονομικά – γαιοστρατηγικά συμφέροντα, προστασία(;;;)αμάχων κ.α.), ρίχνουν στο πεδίο ένα επικίνδυνο χαρτί. Εκμεταλλευόμενοι το βαθύ συναίσθημα των σχέσεων του ανθρώπου με τον Θεό, πάρα πολλές συγκρούσεις, απόρροια των πιο πάνω, τις παρουσιάζουν ως θρησκευτικές. Η επιλογή της γεωγραφικής περιοχής των συγκρούσεων και η δημιουργία διαφορών, που φτάνουν το όριο του μίσους μεταξύ συγκεκριμένων θρησκειών, δεν μπορεί παρά να μην είναι τυχαία. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι εγκόσμιοι πόλεμοι με θρησκευτική κάλυψη, όπως και οι εμφύλιοι, κρύβουν στη φαρέτρα τους φρικαλεότητες και μόνο (Σταυροφορίες, ισπανική κατάκτηση Λατινικής Αμερικής, εμφύλιοι Αμερικής, Ισπανίας, Ελλάδας, Συρίας κ.α.). Εάν ο απανταχού της οικουμένης πνευματικός κόσμος και οι υγιείς πολιτικές ηγεσίες ή ομάδες δεν αφυπνιστούν εγκαίρως, η ιστορία θα συνεχίσει να καταγράφει «νύχτες του Αγίου Βαρθολομαίου».

  Οι πολλαπλές παλινδρομήσεις των πολιτικών μας σε συνδυασμό με την «ξύλινη γλώσσα» που τόσο εντέχνως αυτοί χρησιμοποιούν, φαίνεται ότι έχει παραπέμψει στις καλένδες την εφαρμογή των αποφάσεων της ολομέλειας του ΣτΕ. Δικαιολογημένα οι απόστρατοι βρίσκονται «εν μέσω συνεχούς θαλασσοταραχής«.

Ο τραγέλαφος που δημιουργήθηκε με τον περίφημο φόρο ιδιοκτησίας ΕΝΦΙΑ, φανέρωσε ακόμα μία φορά την ανεπάρκεια μίας σωστής και δίκαιης κρατικής μηχανής. Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο. `Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα«.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: