ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ – ΥΓΕΙΑΣ

 

Το συντονιστικό Συμβούλιο των Ενώσεων Αποστράτων Αξ/κών (ΝΠΔΔ) και Σύνδεσμος Αποφοίτων Σ.Σ.Α.Σ. οργάνωσε ημερίδα με θέμα « ΙΑΤΡΙΚΗ – ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ» .

Η εκδήλωση έγινε στο Πολεμικό Μουσείο παρουσία σχετικά ικανού αριθμού αποστράτων, ως προς την χωρητικότητα όμως του Αμφιθεάτρου και όχι του όγκου των Αποστράτων.

Για ένα τόσο σοβαρό θέμα, θα έπρεπε να εδημιουργείτο το αδιαχώρητο. Η αδιαφορία μεγάλη, όπως μεγάλη είναι και η γκρίνια όταν όλα γίνονται δύσκολα και οι παροχές λιγότερες.

Οι Πρόεδροι των Ενώσεων, ιδίως της ΕΑΑΝ, έθεσαν ωμά το θέμα της περίθαλψης για την κατιούσα φορά που συνεχίζει να έχει, εκφράζοντας την ανησυχία τους για βελτίωση των συνθηκών στο άμεσο μέλλον.

Ορισμένοι ομιλητές που ακολούθησαν, προσπάθησαν να εξωραΐσουν τις συνθήκες λειτουργίας του συστήματος, αλλά μάλλον δεν έπεισαν. Το ίδιο προσπάθησαν και ο παραβρεθείς για λίγο Υπουργός Υγείας ο οποίος αποχώρησε μετά την ομιλία του.

Ο ανοιχτός διάλογος που ακολούθησε στο τέλος των ομιλιών, έντονος κι ενίοτε επιθετικός, επιβεβαίωσε ότι, κάθε άλλο, παρά εφησυχασμένοι έφυγαν από ότι ήρθαν. Η ανησυχία παραμένει, παρά τις αναμφισβήτητες προσπάθειες των ηγεσιών για διατήρηση και βελτίωση των κεκτημένων.

Σε αυτό τον τόπο όλοι είμαστε έρμαιοι της πολιτικής βούλησης, ή πιο απλά της πολιτικής ανεπάρκειας.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν:

«ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΠΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ». Ομιλητής: κ. Φ. ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ, Αντιπρόεδρος Συνδ. Αποφ. ΣΣΑΣ – Ταμίας ΙΣΑ Αρχίατρος (ΥΓ) ε.α. ΣΞ

«ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΏΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΕΠΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΤΗ ΣΣΑΣ ΚΑ ΤΗΝ ΣΑΝ». Ομιλητής: κ. Ι. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ Πρόεδρος Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ

«Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΙΜΤΣ –ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ». Ομιλητής: κ. Ι. ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ, Υποστράτηγος (ΥΙ) Γεν. Δντης ΝΙΜΤΣ

ΟΜΙΛΙΑ – ΤΟΠΟΘΕΤΙΣΗ ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ κ. Σ. ΓΡΗΓΟΡΕΑ, Υποπτέραρχου (ΥΙ) ΠΑ.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: