ΠΕΡΙΠΟΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ  

  

  • Η μη μνημόνευση ιστορικών πεδίων μαχών στον ιερό χώρο του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη που αφορούν τους άλλους δύο κλάδους των ΕΔ, ΠΝ και ΠΑ. είναι γνωστή. Οι από ετών προσπάθειες ίσης μνημόνευσης των ηρωικώς πεσόντων στα πεδία μαχών στελεχών ΠΝ και ΠΑ επίσης γνωστές, αλλά άκαρπες. Φαίνεται όμως, ότι κάτι έχει αρχίσει να κινείται και ίσως σύντομα, δούμε στον ιστορικό όσο και ιερό χώρο του Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη ονόματα περιοχών που έγραψαν εποποιίες τόσο στα θάλασσα όσο και στον αέρα.

  • Αν αληθεύει η πληροφορία που δημοσίευσε η εφημερίδα των Πομάκων «ΖΑΓΑΛΙΣΗ« (Ιαν. 2014) ότι ο ελληνικός στρατός χρησιμοποιεί σαπούνια «made in Turkey« τότε πράγματι η ελληνική μικρομεσαία βιοτεχνία μας, έχει σβήσει και είμαστε άξιοι της τύχης μας. Και η αλήθεια δεν απέχει και πολύ. Ο ΣΚΟΠΙΜΟΣ οικονομικός στραγγαλισμός που μας έχουν επιβάλλει ξένα κέντρα συμφερόντων εκεί αποβλέπουν. Στον πλήρη οικονομικό, και όχι μόνο αφανισμό. Το τραγικό είναι ότι, η πολιτική μας ηγεσία είναι ανίκανη να εφαρμόσει και τη στοιχειώδη εσωτερική οικονομική πολιτική. τον δανεισμό μικρών επιχειρήσεων από τις Τράπεζες οι οποίες  ανακεφαλαιώνονται συνέχεια με δικά μας χρήματα.

  • Η συνέντευξη που έδωσε ο επίτιμος Α/ΓΕΝ κ. Κ. Χρηστίδης (δημοσιεύτηκε στο διαδύκτιο), όπως πάντα ουσιώδης και πολύ ενδιαφέρουσα. Η πίστη, γι’ αυτά που έλεγε, του προσέδιδαν μία ήρεμη σιγουριά στις εύστοχες επισημάνσεις του. Και μίλησε για πολλά θέματα που αφορούν την κρατούσα ; στρατιωτικής ηγεσίας. «Η εξουσία ναι στη πολιτική ηγεσία, αλλά όχι φίμωση στις στρατιωτικές ηγεσίες» (Δημοκρατικό στράτευμα). Αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα των Υ/Β, στην αξιοκρατία στις Ε.Δ. και γενικά ο εύστοχος  λόγος του έθεσε πολλά θέματα «επί των τύπων των ήλων». Μία ανθρώπινη  συνέντευξη, από αυτές που έχει ανάγκη ο ακροατής, συγκρινόμενη με τα  «ελεεινά« σε όλους τους τομείς (επιχειρήματα, ορολογία, φωνασκίες) τηλεοπτικά παράθυρα. Μακάρι να εμφανιστούν κι άλλες ήρεμες – δυνατές φωνές. Άμα γίνουν πολλές, δεν θα μπορούν να τις «πνίξουν« τα διαπλεκόμενα κανάλια, όπου την πληροφόρηση του ελληνικού λαού την περνάνε από την τρύπα της βελόνας και κατά το δοκούν.

 .  Το ΚΕ/ΠΟΡΟΣ επανέρχεται στον βασικό του προορισμό. Από  τον τρέχοντα μήνα οι προς κατάταξη στρατεύσιμοι για το Π.Ν. θα παρουσιάζονται και  θα εκπαιδεύονται στους ιστορικούς χώρους του Προγυμναστηρίου. Η επιστροφή στις ρίζες ,σίγουρα είναι μια επιτυχία της ηγεσίας του Π.Ν. της οποίας τις αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: