Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΣΜΥΝ

 

ΟΙ ΔΟΚΙΜΟΙ ΥΠΑΞ/ΚΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ, ΔΙΝΟΥΝ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ   

Το ΠΝ πάντα διακρίνεται συν τα άλλα και για την κοινωνική του ευαισθησία όταν αυτή το επικαλείται. Το γνωστό σε όλους σλόγκαν που οι Άγγλοι καθιέρωσαν κατά τη διάρκεια του Β! Π.Π. «The navy is here« για το δικό μας Πολεμικό Ναυτικό έχει διαχρονική εφαρμογή και αξία από την εποχή της  Σαλαμίνας.

Επίσης είναι παραδεκτό ότι η κάθε είδους προσφορά σε συνάνθρωπό μας είναι το ύψιστο δείγμα ευγενούς ανθρώπου. Οι μαθητές της ΣΜΥΝ απέδειξαν ότι ανήκουν στην κατηγορία αυτή. Με πρωτοβουλία του Διοικητού τους Πλοιάρχου Π. Σταυρόπουλου ΠΝ κι έγκριση της ηγεσίας , διοργανώθηκε στη Σχολή ενημερωτική ομιλία σχετικά με τους εθελοντές – δωρητές μυελού των οστών για τις ανάγκες των πασχόντων από διαφόρους τύπους καρκίνου, κι έχοντες ανάγκη μεταμόσχευσης ιδίως μικρών παιδιών. Την ενημέρωση ανέλαβε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών παιδιών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ« όπου με επικεφαλής τον καθηγητή παιδιατρικής κ. Γραφάκο του Νοσ. Παίδων ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και την κοινωνική λειτουργό κ. Π. Καραφιλίδου, ανέπτυξαν με απλά και κατανοητά λόγια τη σπουδαιότητα της μεταμόσχευσης μυελού των οστών, ή μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων των οστών,  όπως είναι η σωστή επιστημονική ορολογία. Σε σύντομο λοιπόν χρόνο οι Δόκιμοι, πληροφορήθηκαν ποιοι χρειάζονται την προσφορά αυτή προκειμένου να επιζήσουν, τα κυριότερα νοσήματα που θεραπεύονται με τη μέθοδο αυτή, πηγές αιμοποιητικών μοσχευμάτων, τρόποι λήψεως μοσχεύματος και πόσο ανώδυνη είναι, ιδίως ο νεότερος τρόπος με αιμοληψία, βασική προϋπόθεση για επιτυχή έκβαση της μεταμόσχευσης, κατάλληλος συμβατός δότης, και άλλες επιστημονικές λεπτομέρειες πολύ κατανοητές για τους ακροατές. Η προβολή δε εικόνων με ασθενείς που θεραπεύτηκαν παρέα με τους δότες τους συγκίνησαν κι επιβεβαίωσαν την σπουδαιότητα της προσφοράς αυτής.

Ακολούθησε η κοινωνική λειτουργός κ. Καραφιλίδου που ανέπτυξε τη δυσκολία εύρεσης συμβατότητας, διαδικασία συλλογής μοσχεύματος, την σπουδαία προσφορά του δότου καθώς και μερικά στατιστικά στοιχεία (στην Ελλάδα υπάρχουν 37.000δότες. Στόχος είναι οι 120.000. Στην Κύπρο είναι 135.000, πρώτοι στην Ευρώπη σε αναλογική εκτίμηση πληθυσμού/δότες). Διευκρίνισε δε ότι τα έξοδα διαδικασίας λήψεως μοσχεύματος καλύπτονται από το ταμείο του ασθενούς. Η ενημέρωση από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών έκλεισε με video όπου η πρώτη Ελληνίδα δότρια μίλησε για την δική της εμπειρία και τα συναισθήματα και την ικανοποίηση που εισέπραξε όταν η προσφορά της είχε αίσιο πέρας σε συμβατό ασθενή (Αξιοσημείωτο: Η κ. Καραφιλίδου είχε λάβει μόσχευμα από Γερμανίδα δότρια όταν νοσούσε μικρή την οποία και επισκέπτεται συχνά στη Γερμανία αφού την θεωρεί σωτήρα της ζωής της). Οι απαντήσεις δε που δόθηκαν στις πολλές ερωτήσεις που τέθηκαν, διέλυσαν κάθε ίχνος αμφιβολίας και δισταγμού, για αυτό και ο αριθμός εθελοντών – δωρητών μυελού των οστών, που προσφέρθηκαν ήταν εντυπωσιακός. Τουλάχιστον το 50% των παρευρισκομένων δήλωσαν ναι στη σχετική ερώτηση εθελοντισμού. Στους 137 εθελοντές μαθητές – μαθήτριες, όσο και στη Διοίκηση ,τους  αξίζουν πολλά μα πάρα πολλά συγχαρητήρια και εύγε. Δικαιούνται να είναι υπερήφανοι.

ΣτΣ: ο Σύνδεσμός μας εκτιμώντας την ύψιστη προσφορά των μαθητών ΣΜΥΝ απέστειλε τον Α/ΓΕΝ την πιο κάτω συγχαρητήρια επιστολή.

Ε.Σ.

 ======================

 

ΑΠΟ: ΣΑΣΜΥΝ

ΠΡΟΣ: ΑΓΕΝ

ΚΟΙΝ.: ΔΝΕ                                                                                       Αθήνα       5/6/14

             ΣΜΥΝ                                                                                    Αρ/ Πρωτ.: 12/14

 Κύριε Αρχηγέ,

       Εκφράζοντας τα συναισθήματα των μελών του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολών Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού, παρακαλώ δεχθείτε τα θερμά μας συγχαρητήρια για τη σπουδαία όσο και πρωτοποριακή εκδήλωση που οργάνωσε η ΣΜΥΝ με σκοπό την ενημέρωση των Δοκίμων Υπαξιωματικών σχετικά με τους εθελοντές – δωρητές μεταμόσχευσης αιμοποιητικών κυττάρων των οστών.

Η αθρόα συμμετοχή εθελοντών – δωρητών μετά τη διάλεξη – ενημέρωση από τους εκπροσώπους του Συλλόγου καρκινοπαθών παιδιών  «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ« αναδεικνύει ότι οι μαθητές της ΣΜΥΝ εμφορούνται από την ύψιστη αρετή του ευγενούς ανθρώπου: tην κοινωνική αλληλεγγύη. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν τόσο σε εκείνους που συνέλαβαν την ιδέα, όσο και στους εγκρίνοντας αυτήν.

Τέτοιες κινήσεις κοινωνικής προσφοράς στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, όταν μάλιστα πρόκειται για παιδιά, δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο και τιμούν το Πολεμικό Ναυτικό μας. Γι’ αυτό  πιστεύουμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα πρέπει να μένουν στα στενά όρια του χώρου εκδήλωσης ή του Π.Ν. γενικά. Στους άνυδρους από θεάρεστες πράξεις καιρούς μας, τέτοια παραδείγματα πρέπει να γίνονται, ει δυνατόν, γνωστά στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο.

Και πάλι θερμά συγχαρητήρια.

Με εκτίμηση

Κων. Καλαρρύτης                                                                   Ελ. Σφακτός

          Υποπλοίαρχος (Ε) ε.α.                                                                Επστής ε.α.

           Γεν. Γραμματέας                                                                         Πρόεδρος

No 15

Επίδοση θυρεού σχολής από τον Διοικητή Πλοίαρχο Π. Σταυρόπουλο στον καθηγητή παιδιατρικής

κ. Σ. Γραφάκο

 

=================================

 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ –ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στα πλαίσια επιμόρφωσης των Δοκίμων Υπαξ/κών οι τελευταίοι παρακολούθησαν διάλεξη με θέμα :

 Ασφάλεια  Διαδικτύου – Ηλεκτρονικό έγκλημα« που έγινε στο Πολεμικό Μουσείο με ομιλητή τον Αστυνομικό Διευθυντή Ε. Σφακιανάκη.

Επίσης στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΣΜΥΝ οι μαθητές παρακολούθησαν ομιλία του Προέδρου Εταιρίας Μελέτης Έργου Ι. Καποδίστρια Α. Κούκου με θέμα «Η συμβολή της στρατηγικής του Ι. Καποδίστρια στην ελληνική επανάσταση και ίδρυση ελληνικού κράτους«.

Η ΣΜΥΝ συμμετέχουσα ανελλιπώς σε αγώνες σχολών ΑΣΣΥ και διοργανώτρια στους περισσότερους από αυτούς, έφερε τα πιο κάτω αποτελέσματα.

  1. Καλαθοσφαίριση: Διοργανώτρια ΣΜΥΝ. Κλειστό Γυμναστήριο Δήμου Ελευσίνας (4-4-14). Συμμετέχουσες Σχολές: ΣΜΥΝ, ΣΜΥ, ΣΤΥΑ, ΣΥΔ. Τελική κατάταξη: 1η ΣΤΥΑ, 2η ΣΜΥ, 3η ΣΜΥΝ, 4η ΣΥΔ.

  1. ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (Βόλεϊ ): (2/5 – 4/5).

1Η ΗΜΈΡΑ  Διοργανώτρια    ΣΤΥΑ

ΣΥΔ – ΣΤΥΑ

0-3

ΣΜΥ – ΣΜΥΝ

3-0

2Η ΗΜΕΡΑ

ΣΥΔ – ΣΜΥ

0-3

ΣΜΥΝ – ΣΤΥΑ

3-0

3Η ΗΜΕΡΑ

ΣΜΥΝ – ΣΥΔ

3-0

ΣΜΥ – ΣΤΥΑ

0-3

Τελική Σειρά: ΣΤΥΑ, ΣΜΥ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ.

  1. ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ  (29/4) Διοργανώτρια ΣΜΥΝ, Κλειστό Κολυμβητήριο ΣΝΔ) Αγώνες Μαθητριών:

50 μ. ελεύθερο: ΣΜΥΝ, ΣΤΥΑ, ΣΜΥ, ΣΜΥ, ΣΤΥΑ, ΣΜΥΝ

50μ. ύπτιο: ΣΜΥΝ, ΣΤΥΑ, ΣΤΥΑ, ΣΜΥ, ΣΜΥΝ, ΣΜΥ

4Χ50μ. ελεύθερο: ΣΜΥΝ, ΣΤΥΑ, ΣΜΥ

Γενική Βαθμολογία: ΣΤΥΑ 42, ΣΜΥΝ 39, ΣΜΥ 31.

Αγώνες Μαθητών:

100μ ελεύθερο: ΣΜΥ, ΣΤΥΑ, ΣΜΥΝ, ΣΤΥΑ, ΣΜΥ, ΣΜΥΝ

50μ. ύπτιο: ΣΜΥΝ, ΣΜΥ, ΣΜΥΝ, ΣΤΥΑ, ΣΜΥ, ΣΤΥΑ

50μ πρόσθιο: ΣΜΥΝ, ΣΜΥ, ΣΜΥΝ, ΣΜΥ, ΣΤΥΑ, ΣΤΥΑ

50μ πεταλούδα: ΣΜΥΝ, ΣΜΥΝ, ΣΤΥΑ, ΣΜΥ, ΣΜΥ, ΣΤΥΑ

4Χ100 ελεύθερο: ΣΜΥΝ, ΣΤΥΑ, ΣΜΥ

Γενική Βαθμολογία: ΣΜΥΝ 70, ΣΜΥ 57, ΣΤΥΑ 47

Ακολούθησε η απονομή επάθλων από τους: Διοικητή ΔΝΕ, Διοικητή ΣΜΥΝ, Υποδιοικητή ΣΝΔ, Συνοδούς – εκπροσώπους ΑΣΑΕΔ, ΣΜΥ, ΣΜΥΝ, ΣΤΥΑ και Πρόεδρο ΣΑΣΜΥΝ

Νο 5

Η κολυμβητική ομάδα της ΣΜΥΝ

Νο 7

Βράβευση νικητριών 50Χ100 από τον Πρόεδρο ΣΑ/ΣΜΥΝ

====================================================

No 13

Ενημέρωση Δοκίμων σχετικά με τον εθελοντισμό

No 16

Αθρόα η συμμετοχή εθελοντών – δωρητών

No 14

Χαιρετισμός Προέδρου ΣΑ/ΣΜΥΝ με παρότρυνση  για τον εθελοντισμό – Δωρεά μυελού των οστών

No 17

Διαδικασία λήψεως δείγματος σιέλου

 ==============================

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΙΣΙΝΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΘΑΥΝ  ΣΤΗ Ν. ΒΑΣΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Από Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014 τίθεται σε λειτουργία η πισίνα του οικισμού ΘΑΥΝ της Ν. Β. Κανελλόπουλος στην Αμφιάλη, για την εξυπηρέτηση του συνόλου του μονίμου προσωπικού του ΠΝ, καθώς και των μελών των οικογενειών τους. Ώρες λειτουργίας πισίνας καθημερινά από 10.00 έως 20.00

ΓΕΝ/ΔΕΔΗΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: