ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝ

 

Αρ. Πρωτ. 003

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι ο Αρχηγός ΓΕΝ,  Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, στο πλαίσιο της επισκέψεως  του στις ΗΠΑ από 12 έως 17 Ιανουαρίου 2014, συναντήθηκε και συζήτησε  θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και διμερούς συνεργασίας, μεταξύ άλλων, με τον Υπουργό Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ (US Secretary οf Navy) κ.Ray Mabus, τον Α/ΓΕΝ των ΗΠΑ (US Chief οf Naval Operations), Ναύαρχο Jonathan Greenert, το Διοικητή US Fleet Forces Command, Ναύαρχο William  Gortney, καθώς και με τον Υποδιοικητή και τον Επιτελάρχη της Ανώτατης Συμμαχικής Διοίκησης Μετασχηματισμού (Supreme Allied Command Transformation), Ιταλό Πτέραρχο Mirco Zuliani και Βρετανό Αντιστράτηγο Phil Jones αντίστοιχα. Παράλληλα έλαβαν χώρα και έτερες συναντήσεις/ ενημερώσεις στο Πεντάγωνο, ενώ επισκέφθηκε και τα US Office of Naval  Intelligence και National Maritime Intelligence Office.

No2Από την επίσκεψη του Α/ΓΕΝ στις ΗΠΑ

Επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε τον Πρέσβυ της Ελλάδας στις ΗΠΑ, κ. Χρίστο Παναγόπουλο, ενώ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους  Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, που υπηρετούν στην ευρύτερη περιοχή της Ουάσιγκτον και στο Νόρφολκ.

==============================

Αρ. Πρωτ. 005

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς η εξωτερική αξιολόγηση της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.), έπειτα από ολοκλήρωση τεσσάρων (4) φάσεων εσωτερικής αξιολόγησής της σύμφωνα με τις προβλέψεις των σχετικών νόμων για την αξιολόγηση των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των Α.Σ.Ε.Ι. (Ν. 3374/2005 – Α΄189 και Ν. 3187/2003 – Α΄233). Η εξωτερική αξιολόγηση της ΣΝΔ εκτελέστηκε από ορισμένη για τον σκοπό αυτό επιτροπή μελών της Α.ΔΙ.Π, η οποία απαρτιζόταν από επιστημονικό προσωπικό ακαδημαϊκών ιδρυμάτων του εξωτερικού και επισήμων ερευνητικών φορέων της Ε.Ε. Η έκθεση αποτελεσμάτων αυτής έχει αναρτηθεί στην αγγλική γλώσσα στο δικτυακό τόπο της Α.ΔΙ.Π. (www.hqaa.gr/eks/Naval_Academy_2013.pdf).

Στη Σχολή υφίσταται πλέον η δυνατότητα δημιουργίας Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών και επαύξησης της ερευνητικής δραστηριότητας ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ραγδαίως μεταβαλλόμενης σύγχρονης αμυντικής τεχνολογίας, προκειμένου να ενισχυθεί ο ήδη αναγνωρισμένος ρόλος της ως βασικός θεσμός ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας στο ΠΝ.

===========================

Αρ. Πρωτ. 07

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από Τρίτη 28 έως Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014, εκτελέστηκε προγραμματισμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Στόλου, με τη διεξαγωγή της  τεχνικής Ασκήσεως “ΑΣΤΡΑΠΗ 1/14’’, σε περιοχές του Κεντρικού και Βορείου Αιγαίου, με συμμετοχή Φρεγατών, Πλοίων Γενικής Υποστηρίξεως, Πυραυλακάτων, Υποβρυχίων, Ελικοπτέρων, προσωπικού ΔΥΚ και Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

==========================

Αρ. Πρωτ. 010

Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι  την Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2014, ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, του  Αρχηγού του Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου, Ναυάρχου Sir George Zambellas.

No11Από την επίσκεψη του Βρετανού Αρχηγού στο Αρχηγείο στόλου
με τους Α/ΓΕΝ, A.Σ. και Υ/AΣ

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο Αρχηγός του Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ. Επιπρόσθετα, μετέβη στο Αρχηγείο Στόλου, όπου και επισκέφθηκε πολεμικά πλοία και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Ναύσταθμο Κρήτης και το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ).

===========================

Αρ. Πρωτ. 012

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από 26 έως 27Φεβρουαρίου 2014, εκτελέστηκε προγραμματισμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Στόλου, με τη διεξαγωγή των τεχνικών ασκήσεων ‘’ΑΣΤΡΑΠΗ 2/14’’ και  ‘’ΟΡΜΗ 2/14’’.

Η εν λόγω εκπαίδευση έλαβε χώρα σε περιοχές του Μυρτώου και του Κεντρικού Αιγαίου, με συμμετοχή Φρεγατών, Πλοίων Γενικής Υποστηρίξεως, Ταχέων Σκαφών, Υποβρυχίων, Ελικοπτέρων και προσωπικού ΔΥΚ.

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια των προαναφερομένων ασκήσεων, εκτελέστηκε και συνεργασία με μονάδες και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και με αεροσκάφη F-15E από την 494 FighterSquadron της Αεροπορίας των ΗΠΑ.

No7

Νο24

Από τις Ασκήσεις ΑΣΤΡΑΠΗ 2/14 και ΟΡΜΗ 2/14

===========================

Αρ. Πρωτ. 013

Παρασκευή 07 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 04 και την Παρασκευή 07 Μαρτίου 2014, έλαβε χώρα στο Μυρτώο, συνεκπαίδευση της Φρεγάτας «ΑΙΓΑΙΟΝ» και της Φρεγάτας «ΕΛΛΗ» αντίστοιχα, με το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush και το καταδρομικό USS PHILIPPINE SEA του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Νο42Φ/Γ EΛΛΗ σε συνεκπαίδευση με το αεροπλανοφόρο George H.W. Bush

========================

Αρ. Πρωτ. 015

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι σήμερα, Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 και ώρα 10:30, πραγματοποιήθηκε η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ) υπό τη νέα του σύνθεση, επί του Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ.

Η νέα σύνθεση του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου είναι η ακόλουθη:

Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ Αρχηγός ΓΕΝ

Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας ΠΝ Αρχηγός Στόλου

Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Θεοδοσίου ΠΝ Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ

Αντιναύαρχος (Μ) Ηλίας Δημόπουλος ΠΝ Διοικητής ΔΔΜΝ

Υποναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ Διοικητής ΔΝΕ

Υποναύαρχος Αθανάσιος Μακρής ΠΝ ΓΕΕΘΑ

Υποναύαρχος Παναγιώτης Παστουσέας ΠΝ Υπαρχηγός ΓΕΝ

Υποναύαρχος(Μ) Δημήτριος Κωνσταντόπουλος ΠΝ ΓΕΕΘΑ

Υποναύαρχος Σπυρίδωνας Δημητρίου ΠΝ Διοικητής ΑΔΙΣΠΟ

Υποναύαρχος Κωνσταντίνος Καραγεώργης ΠΝ Αρχιεπιστολέας ΔΔΜΝ

Υποναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ Υπαρχηγός ΑΣ

Υποναύαρχος Γεώργιος Λεβέντης ΠΝ Διοικητής ΣΝΔ

Υποναύαρχος(Μ) Γεώργιος Χριστόπουλος ΠΝ Γενικός Επιθεωρητής ΠΝ

Υποναύαρχος (Ι) Ευάγγελος Νεονάκης ΠΝ Διευθυντής Διεύθυνσης Υγειονομικού ΓΕΝ

Υποναύαρχος (Ο) Δημήτριος Μπαλόπουλος ΠΝ Διευθυντής Διεύθυνσης ΟΙΚ-ΟΕΠΝ ΓΕΝ

Νο48To νέο ΑΝΣ στη κλασική φωτογράφιση επί του Θ/K ΑΒΕΡΩΦ

============================

Αρ. Πρωτ. 016

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014, η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων Υπαρχηγού Στόλου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Καθήκοντα Υπαρχηγού Στόλου παρέλαβε ο Υποναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ από τον Αντιναύαρχο Σπυρίδωνα Κονιδάρη ΠΝ. Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου.

========================

Αρ. Πρωτ. 019

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι σήμερα Τρίτη 18 Μαρτίου 2014, στη Ναυτική Βάση «ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ» πραγματοποιήθηκε τελετή παράδοσης – παραλαβής Διοικητού Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ), παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, και των μελών του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου.

Καθήκοντα Διοικητού ΔΝΕ, παρέλαβε ο Υποναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ από τον Αντιναύαρχο Σπυρίδωνα Δημουλά ΠΝ.

==========================

Αρ. Πρωτ. 020

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014, η τελετή παράδοσης-παραλαβής Διοικητoύ Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Χατζηκυριάκειο του Πειραιά.

Καθήκοντα Διοικητού της ΣΝΔ, παρέλαβε ο Υποναύαρχος Γεώργιος Λεβέντης ΠΝ από τον Αντιναύαρχο Ιωάννη Μαΐστρο ΠΝ. Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, και τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου.

========================

Αρ. Πρωτ. 022

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από 14 έως 21 Μαρτίου 2014, διεξήχθη στην περιοχή του Κρητικού Πελάγους η προγραμματισμένη πολυεθνική άσκηση «ΝΗΡΙΗΣ 14».

Στην άσκηση συμμετείχαν ναυτικές μονάδες από την Ελλάδα, τη Σλοβενία, την Ιταλία, η μόνιμη αντιναρκική δύναμη του ΝΑΤΟ SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Counter Measures Group 2), καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας . Παράλληλα, στο πλαίσιο της εν λόγω ασκήσεως έλαβε χώρα και εκπαίδευση των πληρωμάτων των συμμετεχουσών μονάδων στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ).

Σκοπός της ασκήσεως ήταν η προαγωγή του επιπέδου επιχειρησιακής συνεργασίας των μονάδων που συμμετείχαν, στις ναυτικές επιχειρήσεις.

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΝ – 20/3/2014

Τέσσερα Υποβρύχια ευρίσκονται στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Τα Υποβρύχια

ΠΙΠΙΝΟΣ, ΜΑΤΡΩΖΟΣ και ΚΑΤΣΩΝΗΣ του προγράμματος “ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ” και

το ‘’ΩΚΕΑΝΟΣ’’ του προγράμματος “ΠΟΣΕΙΔΩΝ”.

Το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού θα είναι παρόν σε κάθε

δραστηριότητα ενεργοποίησης των Υποβρύχιων με τη βοήθεια των H.D.W. /

THYSSENKRUPP MARINE SYSTEMS.

Θα διατεθούν ήδη εκπαιδευμένα στελέχη του ΠΝ, τα οποία σε συνεργασία με

το προσωπικό των Ναυπηγείων και των Εταιρειών θα εκτελέσουν αποκλειστικά

μεγάλο μέρος των απαραιτήτων εργασιών και δοκίμων εν όρμω και εν πλω,

εξοικονομώντας με αυτόν τον τρόπο σημαντικό χρηματικό ποσό.

Το ΠΝ κατέχει την τεχνογνωσία, την εμπειρία και την εκπαίδευση για να

ανταποκριθεί.

Η κατάσταση στα Ναυπηγεία δεν είναι τόσο βεβαρυμμένη όσο ακούγεται. Θα

ενεργοποιηθεί μόνο το κομμάτι εκείνο των Ναυπηγείων, που είναι απαραίτητο για

τις εργασίες, που πρέπει να γίνουν στα Υποβρύχια. Δεν θα ενεργοποιηθούν όλα τα

συστήματα των Ναυπηγείων. Απαιτείται ένα ποσό το οποίο είναι πολύ λιγότερο

από τα νούμερα, που ακούγονται.

Το ΠΝ θα εκτελέσει όλους τους ελέγχους και τις δοκιμές εν όρμω και εν πλω.

Η λειτουργική κατάσταση των Υποβρυχίων θα εκτιμηθεί με όλους τους

απαραίτητους ελέγχους. Δεν μπορεί να υφίσταται απόλυτη βεβαιότητα για την

κατάσταση αυτών, αλλά όμως υφίσταται αισιοδοξία και δεν αναμένονται σοβαρές

βλάβες. Υφίσταται μόνο μια επιφύλαξη, όσον αφορά στην κατάσταση των

συσσωρευτών των Υποβρύχιων.

Το ΠΝ έχει τις απαιτούμενες δυνατότητες. Με το νομικό πλαίσιο, που θα τεθεί

από το Υπουργείο και τη συνδρομή των απαραιτήτων εταιρειών και του

προσωπικού των Ναυπηγείων, θα εκτελεστούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης εργασιών δεν μπορεί να καθαρισθεί

επακριβώς την παρούσα χρονική περίοδο καθώς εξαρτάται άμεσα από τις

εργασίες, που θα πρέπει να εκτελεστούν.

Αντιπλοίαρχος Δημήτριος Γούναρης ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: