ΣΕΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΜΕ ΞΥΛΙΝΟ ΣΚΕΛΕΤΟ

 

Οι συχνές από την αρχαιότητα επισκέψεις του Εγκέλαδου στη πατρίδα μας δεν επιβεβαιώνουν μόνο ότι η Ελλάδα κατέχει τα πρωτεία στην Ευρώπη και έκτη θέση παγκοσμίως, αλλά τα αποτελέσματα του είναι ενίοτε τραγικά σε θύματα και υλικές καταστροφές. Το μόνο μέτρο που ο άνθρωπος μπορεί να αντιτάξει μπροστά σε αυτό το φυσικό φαινόμενο , είναι η ανάπτυξη της τεχνολογίας για ανθεκτικές κατοικίες.

Λάβαμε στο email μας μία άκρως ενδιαφέρουσα μελέτη του Αρχιπλοιάρχου (Μ) ε.α. Αντ. Κακαρά (Τεχνολόγος ξύλου και ξύλινων κατασκευών) τέως καθηγητού ΤΕΙ, ο οποίος μέσα από μία πλούσια βιβλιογραφία αναπτύσσει τα πλεονεκτήματα της συμπεριφοράς των ξύλινων κτιρίων σε ένα σεισμό, από εκείνης του σκελετού από ενισχυμένο μπετόν.

Ως γνωστόν,. το τελευταίο ενώ έχει τεράστια αντοχή στην πίεση που δέχεται, είναι τελείως ανίσχυρο στην εφαρμοζόμενη ελκτική δύναμη που υφίσταται από ένα σύνολο δονήσεων και απότομων μεταβολών της επιφάνειας της γης.

Αντιθέτως το ξύλο λόγω καλής μηχανικής αντοχής/πυκνότητας, παρουσιάζει καλύτερη σεισμική αντοχή!

Αξίζει να διαβάσετε τη μελέτη του κ. Κακαρά επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα του (kakarasioannis.blogspot.gr) στο διαδύκτιο.

Ε.Σ.

ΣΤΣ.: Λόγω περιορισμένου χώρου στην εφημερίδα μας, για ευνόητους λόγους, λυπούμεθα που δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε την ενδιαφέρουσα πιο πάνω μελέτη.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: