ΝΕΑ ΤΟΥ ΜΤΝ

 

ΜΤΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ

Το Δ.Σ. του ΜΤΝ εφαρμόζοντας το : ΄΄Μία σωστή ενημέρωση προλαμβάνει πολλές αντίθετες σκέψεις και παραπληροφορήσεις΄΄ κάλεσε (21/1/14) τα προεδρεία ΕΑΑΝ, Συνδέσμων, Συλλόγων , φορέων ΠΝ και ΛΣ και τα ενημέρωσε για τα πεπραγμένα έτους 2013.

Η ενημέρωση έγινε στα γραφεία του ΜΤΝ από τον Πρόεδρο αυτής Αντιναύαρχο ε..α Μιλτ. Κανάρη ΠΝ, Δ/ντή Αρχιπλοίαρχο (Ο) Σπ. Χριστόπουλο ΠΝ και Αντιπλοίαρχο (Ο) Κ. Κουτσογιάννη ΠΝ.

Επειδή τα λεχθέντα είναι ήδη γνωστά στους Μερισματούχους με την επιστολή του ΜΤΝ Δεκ. 2013, καταγράφουμε επιγραμματικά τα κυριότερα σημεία:

 • Το 2013 έκλεισε με πλεόνασμα ένα εκ. ευρώ, μετά από τέσσερα χρόνια αρνητικών αποτελεσμάτων.

 • Μέρισμα, ΕΚΟΕΜ διατηρούνται στο ύψος που διαμορφώθηκαν από 1/3/2013.

 • Οι σχέσεις ε.ε. στελεχών με τα ε.α. στελέχη είναι 1,45 προς 1!!! (Η υγιής σχέση είναι τουλάχιστον 3 εργαζόμενοι προς 1 συνταξιούχο).

 • Ολοκληρώθηκε η απογραφή μερισματούχων

 • Επανέναρξη χορήγησης δανείων

 • ΟΔ κέντρο. Ανάγκη ενίσχυσης εξόδων των ε.α. και από ΕΑΑΝ για τις πρόσθετες οδοντιατρικές εργασίες (αναφέρθηκε ένα ποσόν περίπου 30.000€/ετησίως).

 • Ο χρόνος συμμετοχής στο πρόγραμμα ΕΚΟΕΜ ρυθμίστηκε νομοθετικά. (γίνονται κρατήσεις όσο διαρκεί η υπηρεσία και η ανταπόδοση είναι ανάλογη. Παλαιό σύστημα: 15 χρόνια υπηρεσίας με 3% κρατήσεις με απόδοση ΕΚΟΕΜ εφ΄ όρου ζωής).

 • Θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική ενημέρωση εκκαθαριστικών.

 • ΒΟΕΑ. Χορηγείται κανονικά μετά ένα μήνα από την υποβολή της αίτησης.

 • Αξιοποίηση ακινήτων: σε διαδικασία μίσθωσης των ακινήτων των οδών Αθηνάς και Ερμού. Οι συνθήκες δεν βοηθούν προς τούτο. Για συντήρησή τους, απαιτείται ποσόν άνω του ενός εκ. €.

 • Ενοποίηση ΜΤ. Έχουν υποβληθεί προτάσεις – υπομνήματα στην πολιτική ηγεσία από όλους τους φορείς πλην ΜΤΣ και ΣΞ. Η κατάστασης λιμνάζει. Η θέση του ΔΣ/ΜΤΝ παραμένει σταθερή. Κάθε σκέψη για ενοποίηση προϋποθέτει την πλήρη εξυγίανση του ΜΤΣ.

 • Προσφυγή για το PSI. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει στις 20 Μαρτίου 2014 στο Διοικητικό Δικαστήριο.

Οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που εξακολουθούν να ταλανίζουν τους περισσότερους κοινωνικούς φορείς, απαιτούν επιδέξιους και σωστούς χειρισμούς προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα. Οι Διοικήσεις του ΜΤΝ αφ΄ ότου ξέσπασε η κρίση, σε συνεργασία και επικουρούμενες από όλους τους φορείς του ΠΝ και ΛΣ. κατέβαλαν και καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για οικονομική σταθερότητα και διασφάλιση της βιωσιμότητας του ταμείου. Η αναγνώριση τους πρέπει.

Ε.Σ. 

 ===================================

ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΓΛΑΔΣΤΩΝΟΣ  1 – 10677 ΑΘΗΝΑ

Ημερομηνία : 3-2-2014

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

1.Από τον Ειδικό Λογαριασμό Ταμείου Αλληλοβοηθείας Ναυτικού ( Ε.Λ.Ο.Α.Ν ) ανακοινώνεται ότι σε συνεδρίαση ολομέλειας της Διοικούσας Επιτροπής του εγκρίθηκαν :

          Εφάπαξ βοηθήματα (συμπληρωματικά λόγω αναπροσαρμογής Β.Μ. και ΕΧΥ) μετόχων οι οποίοι έχουν λάβει πρωτόκολλο γραμματείας Ε.Λ.Ο.Α.Ν για τα έτος 2013 από 1337 έως και 1839.

2.Έναρξη καταβολής ανωτέρω εγκριθέντων εφάπαξ βοηθημάτων από  4-2-2014.

3.Οι ενδιαφερόμενοι μέτοχοι για την παραλαβή των εφάπαξ από Ε.Λ.Ο.Α.Ν. θα πρέπει να προσκομίζουν Φορολογική ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων χωρίς οφειλή στη ΔΟΥ δεδομένου ότι οι επιταγές έχουν ήδη εκδοθεί.

=============================

Αρχιπλοίαρχος (Ο) Σ. Χριστόπουλος ΠΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΛΟΑΝ

ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΓΛΑΔΣΤΩΝΟΣ  1 – 10677 ΑΘΗΝΑ

Ημερομηνία : 3-2-2014

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

1.Από τον Ειδικό Λογαριασμό Ταμείου Αλληλοβοηθείας Ναυτικού (Ε.Λ.Ο.Α.Ν) ανακοινώνεται ότι σε συνεδρίαση ολομέλειας της Διοικούσας Επιτροπής του εγκρίθηκαν :

          Επιστροφές κρατήσεων για τους μετόχους με αριθμό πρωτοκόλλου γραμματείας ΕΛΟΑΝ για το έτος 2014, 38, 49, 66, 79 και 85.

2.Έναρξη καταβολής ανωτέρω επιστροφών κρατήσεων από  5-2-2014.

3.Οι ενδιαφερόμενοι μέτοχοι για την παραλαβή των επιστροφών κρατήσεων από Ε.Λ.Ο.Α.Ν. θα πρέπει να προσκομίζουν Φορολογική ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων χωρίς οφειλή στη ΔΟΥ δεδομένου ότι οι επιταγές έχουν ήδη εκδοθεί.

Αρχιπλοίαρχος (Ο) Σ. Χριστόπουλος ΠΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΛΟΑΝ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: