Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΣΜΥΝ

 

Στην καθιερωμένη ετήσια επίσκεψη στη ΣΜΥΝ μέλη του ΔΣ του ΣΑ/ΣΜΥΝ επισκέφθηκαν τη σχολή και μίλησαν στους πρωτοετείς μαθητές για την ιστορική διαδρομή των σχολών Υπαξ/κών ΠΝ από το 1888 μέχρι και σήμερα, παρουσία του Διοικητού της Σχολής Πλοιάρχου Π., Σταυρόπουλου ΠΝ, Υποδιοικητού Αντιπλοιάρχου Δ. Φιλίνη ΠΝ και Αξ/κών επιτελείου Σχολής.

Νο49

Νο50

Ενημέρωση των μαθητών ΣΜΥΝ από τον Πρόεδρο του ΣΑ/ΣΜΥΝ για την ιστορία

των σχολών Yπαξ/μών Π.Ν. από το 1888 κι’ εντεύθεν.

Ομιλητής εκ μέρους του ΔΣ ήταν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας, Επστής ε.α. Ελ. Σφακτός, ο οποίος αφού συνεχάρη τους νέους μαθητές για την επιλογή κι επιτυχία τους στη ΣΜΥΝ, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και αγάπη για το επάγγελμα που διάλεξαν. Επίσης, τους τόνισε την αξία το να γνωρίζεις την ιστορία, η οποία δεν είναι μία απλή καταγραφή γεγονότων, αναμνήσεων ή αποτιμήσεων. Η ιστορία βοηθάει να συγκροτούμε τη συνείδησή μας, τη κριτική μας σκέψη και τη διαμόρφωση της βούλησής μας σε δεδομένη στιγμή. Ειδικά σήμερα που ζούμε σε καιρούς άνυδρου ορθολογισμού και διάλυσης των πάντων. Η αναδρομή στο χθες πάντα βοηθάει να αναλάβουμε, να αποκτήσουμε γνώσεις και δυνάμεις.

Εν συνεχεία με προβολή εικόνων και σύντομη ανάλυση, οι μαθητές έμαθαν για τη πρώτη ΄΄Σχολή Παίδων΄΄ (1888) και τις διάφορες εξελίξεις και μετονομασίες αυτής (Σχολή Ναυτοπαίδων 1910, Σχολή Δοκίμων Υπαξ/κών 1924, Σχολείο Ναυτοπαίδων 1936, Σχολή Ναυτοπαίδων 1938 και 1946-1969, ΣΔΥΝ 1969-1981, ΣΜΥΝ 1981-).

Επίσης, ενημερώθηκαν για τις διάφορες σχολές Υπαξ/κών που κατά καιρούς λειτούργησαν όπως: Σχολή Τεχνιτών (1920) και εξέλιξη αυτής ως ΣΔΥΤΕΝ (1970). Σχολή Υπαξ/κών Μηχανικών (1925), Γραφέων και των μεταπολεμικών θεσμών, 5ετίας (Υποκ. Β΄), Πυρ., Μηχ., Τηλ., Διαχ., Αρχειοφ., απ’ ευθείας κατατάξεως Διόπων διαχειριστών, αρχειοφυλάκων, προτάκτων Διόπων τηλεγραφητών, και σχολή ΗΝ, Η-ΗΤ.

Νο52To Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΜΥΝ με τον Διοικητή ΣΜΥΝ.

Διάδοχος κατάσταση όλων των πιο πάνω σχολών είναι η σημερινή ΣΜΥΝ, που ως γνωστόν ανήκει στην ανωτέρα δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η εκδήλωση αυτή σε συνδυασμό με την ετήσια βράβευση των αριστούχων μαθητών ΣΜΥΝ και οι συχνές επικοινωνιακές επισκέψεις –σχέσεις με τη σχολή επιβεβαιώνουν την αγάπη και το ενδιαφέρον του Συνδέσμου μας για συνεχή βελτίωση της σχολής που γαλούχησε και γαλουχεί τη ραχοκοκαλιά του Ναυτικού μας.

Ε.Σ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: