ΒΙΒΛΙΑ

 

Είναι γεγονός ότι, αν αγαπάς το επάγγελμα που κάνεις, τότε στο πέρασμα σου αφήνεις ΄΄έργο΄΄ . Αν το βλέπεις μόνο ως βιοποριστικό μέσον τότε απλά προσφέρεις ΄΄εργασία΄΄ που υπηρετεί το στενό υλικό σου συμφέρον.

Οι της πρώτης κατηγορίας επαγγελματίες και μετά την συνταξιοδότησή τους, δεν αποχωρίζονται της «επαγγελματικής τους συνείδησης» κι εξακολουθούν να προσφέρουν.

Σε ότι αφορά τον χώρο του Πολεμικού Ναυτικού και όσοι δεν έχουν απομονωθεί μη φορώντας τις παντόφλες τους και όχι μακριά από τα κοινωνικά γίγνεσθαι, σίγουρα έχουν εντυπωσιαστεί από τη μεγάλη σε όγκο αλλά και ποιότητα συγγραφή βιβλίων με ναυτικά θέματα.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε δεκάδες συγγραφείς, πολλοί εκ των οποίων έχουν βραβευτεί από ανώτερα πνευματικά ιδρύματα.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα ακόμη αξιόλογο βιβλίο με τίτλο ΄΄Ιστορία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού΄΄ με συγγραφέα τον Υποπλοίαρχο (Ε) ΠΝ ε.α. Αντώνιο Ζερβό πρώην Αρχιμουσικο ΠΝ Το βιβλίο είναι έκδοση ΓΕΝ/Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού 2012 . Με μία εμπεριστατωμένη μελέτη ο συγγραφέας μας ταξιδεύει όχι μόνο στην ιστορία της Μπάντας του ΠΝ, αλλά σε αυτή καθεαυτή την ιστορία της Μουσικής από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι και σήμερα.

Ο πλούτος των γνώσεων του κ Ζερβού για τη μουσική γενικά φανερώνει το ΄΄μεράκι΄΄, θα λέγαμε, για το επάγγελμα που άσκησε. Ο πλούτος επίσης, επισήμων εγγράφων, φωτογραφιών, πινάκων παλαιών στελεχών μουσικής ανά υπηρεσία, παρτιτούρες γνωστών εμβατηρίων που μας συνόδεψαν στις διάφορες εκδηλώσεις στο ΠΝ, ιστορικών γεγονότων που αναφέρονται στη μουσική του ΠΝ και γενικά οι 26 ενότητες και τα 14 παραρτήματά του, καθιστούν το βιβλίο σημείο αναφοράς για το σπουδαίο τμήμα της μουσικής του ΠΝ. Αξίζει τον κόπο να το αποκτήσετε. Διατίθεται από τον ΠΟΝ έναντι 5,5€.

Ο ΣΑ/ΣΜΥ συγχαίρει τον κ Ζερβό για την εργασία του και τον ευχαριστεί για την αφιέρωση του βιβλίου του, που ήδη κοσμεί την βιβλιοθήκη μας.

Ε.Σ.

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ

Συνεχίζονται οι προσφορές αξιόλογων βιβλίων από συναδέλφους με σκοπό τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης μας.

Ο συνάδελφος Σπύρος Δημουλάς μας παραχώρησε μία τετράτομη έκδοση της ιστορίας του Β! Π.Π. του Ουίνστον Τσώρτσιλ και μία τρίτομη έκδοση του Σαρ. Καργάκου αφιερωμένη στον Μ. Αλέξανδρο.

 Ο Παν. Φλωρόπουλος μας παραχώρησε μια 14τομη εγκυκλοπαίδεια ΄΄Ελευθερουδάκη΄΄ η οποία εκτός της εγγύησης για το περιεχόμενο της έχει και συλλεκτική αξία.

Επίσης ο Κ.Μοσχούτης δύο τόμους ΄΄ Ζωή και Υγεία ΄΄  , ΄΄Ο Χριστός ξανασταυρώνεαι ΄΄  και Ταξιδεύοντα Ρουσία ΄΄  του Ν.Καζαντζάκη

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους. Και όπως πάντα, το πλούσιο περιεχόμενο της βιβλιοθήκης μας, είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: