ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝ

Αρ. Πρωτ. 061

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από 07 έως 09  Οκτωβρίου 2013, o Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης  ΠΝ, επισκέφθηκε την Αυστραλία κατόπιν προσκλήσεώς του από τον Αρχηγό  του Πολεμικού Ναυτικού της Αυστραλίας, Αντιναυάρχου Ray Griggs, στις  Διεθνείς εκδηλώσεις επ’ ευκαιρία του εορτασμού των 100 ετών από την  είσοδο του Αυστραλιανού Στόλου στο Σύδνεϋ. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν  με την επιθεώρηση του Στόλου -International Fleet Review– στην οποία  συμμετείχαν 39 πολεμικά πλοία από 18 κράτη.

Παράλληλα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στο Σύδνεϋ, ο Αρχηγός  ΓΕΝ συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο Sea Power Conference 2013  με θέμα «Ναυτική Διπλωματία και Προβολή της Θαλάσσιας Ισχύος: Η  Χρησιμότητα του Ναυτικού στην Εποχή της Ναυτιλίας» καθώς και σε έκθεση  Η διεθνής προσέλευση στις εν λόγω εκδηλώσεις ήταν μεγάλη καθώς  συμμετείχαν εκπρόσωποι 39 κρατών, εκ των οποίων 21 Αρχηγοί Ναυτικών.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, ο Αρχηγός ΓΕΝ είχε την ευκαιρία να  συναντηθεί με ομολόγους του και να συζητήσει διμερή θέματα.

Νο19

Νο20

Από την επίσκεψη στην Αυστραλία

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της επισκέψεως ο Αρχηγός ΓΕΝ  συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Σεβασμιώτατο κ.κ. Στυλιανό, με την Κυβερνήτη της πόλης του Σύδνεϋ, professor Marie Bashir, καθώς και  με συλλόγους της Ελληνικής Κοινότητας.

=============================

Αρ. Πρωτ. 062

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι κατόπιν προσκλήσεως του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού του Μαυροβούνιου, Πλοίαρχος Darco Vukovic, επισκέπτεται το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) και τις εγκαταστάσεις Ναυστάθμου Κρήτης από 14 έως 17 Οκτωβρίου 2013.

================================

Αρ. Πρωτ. 063

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι σήμερα Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013, κατόπιν προσκλήσεως του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, οι Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΝ επισκέφθηκαν το ΓΕΝ.

Νο21Ενημέρωση επιτίμων Α/ΓΕΝ

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς τους ενημερώθηκαν για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Πολεμικό Ναυτικό σε θέματα επιχειρησιακών δραστηριοτήτων και μέριμνας προσωπικού.

==========================

Αρ. Πρωτ. 065

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013,  ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, παρέστη στις τιμητικές εκδηλώσεις στο Ναύπλιο, στη μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 185 χρόνων Ελληνο-Ρωσικών διπλωματικών σχέσεων.

Νο22Έμπροσθεν του αγάλματος «Ι. Καποδίστρια».

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον Αρχηγό Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ναύαρχο Viktor Chirkov, με τον οποίο συζήτησαν διμερή θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

===============================

Αρ. Πρωτ. 070

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την 6 2013, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συμμετείχε στο Gulf Naval Commanders Conference 2013, στο Αμπού Ντάμπι, κατά τη διάρκεια του οποίου απεύθυνε ομιλία με θέμα “Οι Ρόλοι του Ναυτικού σε ένα Νέο Θαλάσσιο Περιβάλλον Ασφαλείας – Απαιτούμενες Δυνατότητες’’. Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ελλάδας στα ΗΑΕ, κ.κ. Διονύσιο Ζώη, καθώς και με τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων,Υποναύαρχο Ibrahim Salim Mohamed Al-Musharrakh.

Νο23

Νο24

Από την επίσκεψη του Α/ΓΕΝ στο Αμπού Nτάμπι και Κίνα

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός ΓΕΝ μετέβη στην Κίνα για επίσημη επίσκεψη, η οποία ολοκληρώθηκε την 11η Νοεμβρίου 2013. Στο πλαίσιο της επισκέψεως, ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού της Κίνας, Ναύαρχο Wu Shengli και με τον Πολιτικό Κομισάριο, Αντιναύαρχο Liu Xiaojiang, με τους οποίους συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και το πλαίσιο συνεργασίας των δύο Ναυτικών. Παράλληλα, ο Αρχηγός ΓΕΝ, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί αντιπροσωπευτικά πλοία και εγκαταστάσεις του Στόλου Βόρειας Θάλασσας, της Ακαδημίας Υποβρυχίων και της Ναυτικής Βάσεως στη Σαγκάη. Επιπρόσθετα, ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κίνα, κ.κ. Βασίλειο Κωστή.

=============================

Αρ. Πρωτ. 071

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Βάση ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού σε καιρό πολέμου και ειρήνης, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

No6

Κατάθεση στεφάνου στους πεσόντες από τον Α/ΓΕΝ

Νο9

Από την επιμνημόσυνο δέηση υπέρ των πεσόντων

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων.

Στην τελετή παρέστησαν o Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης και ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ.

Επίσης παρευρέθησαν μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, Επίτιμοι Αρχηγοί, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, εν αποστρατεία στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, βετεράνοι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αντιπροσωπείες Ναυτικών Δοκίμων και Δοκίμων Υπαξιωματικών, καθώς και συγγενείς των πεσόντων.

===============================

Αρ. Πρωτ. 072

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013, o Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ.κ. David D. Pearce, επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής(ΚΕΝΑΠ) στην Κρήτη, όπου και ενημερώθηκε για την αποστολή και τις δυνατότητες του Κέντρου Εκπαιδεύσεως με την παρουσία και του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ

==============================

Αρ. Πρωτ 073

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

            Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας (ΝΣ) άσκηση Μείζονος Ατυχήματος, με σκοπό το συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών, τη βελτίωση του επίπεδου εκπαίδευσης του προσωπικού και τη βελτιστοποίηση της συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς εντός και εκτός ΠΝ, που δύναται να κληθούν να συνδράμουν σε τέτοιου είδους καταστάσεις.

Ειδικότερα, το σύνθετο σενάριο της άσκησης περιλάμβανε, την αντιμετώπιση εκτεταμένης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, την επέκταση της σε κτιριακές εγκαταστάσεις απειλώντας περιοχές ζωτική σημασίας, με παράλληλη εκκένωση κτιριακών εγκαταστάσεων, μετεγκατάσταση Ναυτικού Νοσοκομείου Σαλαμίνας (ΝΝΣ) στο Αρματαγωγό «ΛΕΣΒΟΣ» / διακομιδή τραυματιών καθώς και πυροπροστασία λοιπών γειτνιαζόντων εγκαταστάσεων, με τη συνδρομή λοιπών κλάδων ΕΔ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΛΣ, της ΕΛΑΣ, του ΕΚΑΒ, της Περιφερείας Αττικής, του όμορου Δήμου και σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Την εν λόγω άσκηση, εκτός από τους εκπροσώπους ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΠΥ, ΕΛΑΣ, παρακολούθησαν και έλαβαν μέρος στη συζήτηση / ανάλυση, που ακολούθησε, εκπρόσωποι από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το ΕΚΑΒ, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και το Υπουργείο Υγείας.

===================================

Αρ. Πρωτ. 074

Δευτέρα 02 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από την  Παρασκευή 29 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 01 Δεκεμβρίου 2013, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συμμετείχε στις προγραμματισμένες, από την Τοπική Περιφέρεια και το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

===========================

Αρ. Πρωτ. 077

Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή  06 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών  Δοκίμων, η τελετή εορτασμού του προστάτη των Ναυτικών Αγίου Νικολάου  και της επετείου των νικηφόρων Ναυμαχιών των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-1913.

Στην τελετή παρέστησαν o Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης  Αβραμόπουλος, o A’ Αντιπρόεδρος Βουλής, ο Μητροπολίτης Πειραιώς, ο  Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων,  Αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, τέως υπουργοί, τα μέλη του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, απόστρατοι,

αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών από όλους τους κλάδους των Ε.Δ και Σ.Α και αντιπροσωπείες μαθητών Στρατιωτικών Σχολών.

=========================

Αρ. Πρωτ. …

Tετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από 10 έως 11  Δεκεμβρίου 2013, εκτελέστηκε προγραμματισμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Στόλου, με τη διεξαγωγή της τεχνικής Ασκήσεως ‘’ΑΣΤΡΑΠΗ 6/13’’

Η εν λόγω εκπαίδευση έλαβε χώρα σε περιοχές του Μυρτώου, με τη συμμετοχή Φρεγατών, Πλοίων Γενικής Υποστηρίξεως, Υποβρυχίων, Ελικοπτέρων και προσωπικού ΔΥΚ.

=================================

Αρ. Πρωτ. 079

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι πρωινές ώρες Τετάρτης 11ης Δεκεμβρίου 2013 το ελικόπτερο ΠN 59 (S-70B Sea Hawk) εκτέλεσε αεροδιακομιδή, από την Αίγινα στο Αεροδρόμιο Ελευσίνας, δύο ασθενών που επειγόντως έπρεπε να μεταφερθούν σε κατάλληλο νοσοκομείο.

=======================

Αρ. Πρωτ. 81

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, επισκέφθηκε το νέο Οδοντιατρικό Τμήμα, το οποίο προήλθε από τη σύμπτυξη των αντίστοιχων οδοντιατρικών τμημάτων του ΝΝΑ και ΜΤΝ, με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Νο26

Επίσκεψη Α/ΓΕΝ στο νέο οδοντιατρικό Τμήμα του Π.Ν. & Λ.Σ.

Το εν λόγω Τμήμα, που στεγάζεται στην οδό Πανεπιστημίου 69 και Αιόλου σε κτίριο του ΜΤΝ, λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο από Δευτέρα έως Παρασκευή (08:00 έως 20:00) και εξυπηρετεί στελέχη και αποστράτους του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και μέλη των οικογενειών τους.

Στο νέο Οδοντιατρικό Τμήμα λειτουργούν τα ακόλουθα ιατρεία:

• Γενικής Οδοντιατρικής

• Ορθοδοντικής

• Περιοδοντολογίας

• Ενδοδοντίας

• Προσθετικής

• Παιδοδοντίας

===========================

Αρ. Πρωτ. 084

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, η απονομή βραβείων στους αριστούχους μαθητές Β’ και Γ’ Λυκείου, τέκνα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού. Τα βραβεία απένειμαν ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου.

Αντιπλοίαρχος Δημήτριος Γούναρης ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

=======================

 Επίσκεψη επιτίμων Αρχηγών Στόλου στο συγκρότημα ΑΣ

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 οι Επίτιμοι Αρχηγοί στόλου επισκέφθηκαν το Συγκρότημα  καθώς και Μονάδες του Αρχηγείου Στόλου, κατόπιν προσκλήσεως του Αρχηγού Στόλου , Αντιναυάρχου Παναγιώτη Λίτσα ΠΝ.

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σε θέματα Επιχειρησιακών Δραστηριοτήτων και Μέριμνας Προσωπικού του Αρχηγού Στόλου.

 =======================

Επίσκεψη Αντιπροσωπίας Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού

Την  Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, στα πλαίσια της υλοποίησης των συμφωνηθέντων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) Ελλάδας-Τουρκίας έτους 2013, αντιπροσωπεία του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού επισκέφθηκε το ΓΕΝ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας έγινε δεκτός από τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και συναντήθηκε με τον Υπαρχηγό ΓΕΝ  Υποναύαρχο Παναγιώτη Παστουσέα ΠΝ.

 Διεύθυνση Εθιμοτυπίας και Δημοσίων Σχέσεων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: