Η ΓΩΝΙΑ ΤΩΝ Υ/Β

ΚΑΤΣΩΝΕΙΑ 2013

14 Σεπτεμβρίου 1943 ημέρα της Χριστιανοσύνης, επεφύλασσε η μοίρα στο πλήρωμα του Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ να γραφεί στην ιστορία. Βόρεια της νήσου Σκιάθου και μετά από καταδίωξη δυο ωρών εν καταδύσει, το Υ/Β αναδύθηκε και σε έναν άνισο αγώνα με  Γερμανική κορβέτα υπέκυψε στα τραύματά του συμπαρασύροντας στον υγρό του τάφο, τον κυβερνήτη του Β. Λάσκο, 5 αξιωματικούς και 26 ανθυπασπιστές-υπαξιωματικούς και Ν/Διόπους.

Νο15

Στην καθιερωμένη από τον δήμο Σκιάθου τελετή μνήμης, παρέστησαν για απόδοση τιμών και κατάθεση στεφάνου ο Διοικητής υποβρυχίων Πλοίαρχος Ι. Αγγελόπουλος Π.Ν ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Ναυτικού και ο επίτιμος Αρχηγός Στόλου και πρόεδρος της Ε.Σ.Ν.Α  Γ. Μπεζεριάνος Π.Ν ε.α.

Αθήνα 24 Νοεμβρίου 2013

 

ΕΤΗΣΙΟ  ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ  ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ

     Ο θεσμός του ετήσιου μνημόσυνου εις μνήμη των αποβιωσάντων, εν καιρώ πολέμου και εν καιρώ ειρήνης, Αξιωματικών-Ανθυπασπιστών-Υπαξιωματικών και Ναυτοδιόπων αποφοίτων της Σχολής Υποβρυχίων έγινε την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 όπως αρμόζει στην μεγάλη οικογένεια των πληρωμάτων των Υποβρυχίων.

Νο16Το Επιτελείο της Δ/YB

2.- Στην επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στον Ι.Ν Αγ. Γεωργίου Ριζάρη παρέστησαν ο Διοικητής Ναυτικής Εκπαίδευσης Υποναύαρχος Σπυρίδων Δημουλάς, ο διευθυντής  ΔΚΒ/ΓΕΝ Αρχιπλοίαρχος Γεώργιος Λεβέντης ως εκπρόσωπος του Α/ΓΕΝ,  σύσσωμη η Διοίκηση των υποβρυχίων με επικεφαλής τον Διοικητή της Πλοίαρχο Ιωάννη Αγγελόπουλο  Π.Ν και  αντιπροσωπεία Κυβερνητών-Αξιωματικών-Ανθυπασπιστών-Υπαξιωματικών των Υποβρυχίων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Σπυρίδων Περβαινάς, ο Πρόεδρος του ΣΑ/ΣΑΜΥΝ Ελευθέριος Σφακτός, το μέλος του ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ Δημήτριος Δέδης, ο εκπρόσωπος του Ελληνικού συνδέσμου αεροπορίας Ναυτικού Κωνσταντίνος Κορκόδειλος καθώς και πλήθος εν αποστρατεία συναδέλφων παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επεκράτησαν καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων Ναπολέων Γενοβέλης αναφερόμενος περιληπτικά στα γεγονότα στην ιστορία των υποβρυχίων κατά τον Β! Παγκόσμιο Πόλεμο

3.-  Μετά το πέρας του μνημόσυνου και στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου δόθηκε μικρή δεξίωση και έγινε ενημέρωση των παρευρισκόμενων απο τον Πρόεδρο του συνδέσμου Ναπολέων Γενοβέλη στα παρακάτω θέματα: (α).- Η απόφαση της ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού το παροπλισθέν υποβρύχιο ΓΛΑΥΚΟΣ να γίνει μουσειακό έκθεμα μεταφερόμενο στον περιβάλλοντα χώρο του Ναυτικού πάρκου στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. Ένα πολυπόθητο όνειρο του συνδέσμου πήρε τον δρόμο της δικαίωσης.

Νο14

O Πρόεδρος ΕΛ.ΣΥ.ΥΒ ενημερώνει τους παρευρισκομένους για τα δρώμενα στον Σύνδεσμο.

(β).- Έγινε περιγραφή του βασικού  προγράμματος για το 51 Παγκόσμιο συνέδριο των συνδέσμων υποβρυχίων που είναι προγραμματισμένο να γίνει στην Αθήνα 28 – 31 Μαΐου 2014. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

(γ).- Αλλαγή τρόπου επικοινωνίας του Διοικητικού Συμβουλίου με τα μέλη του συνδέσμου λόγω οικονομικής στενότητας μιας και οι εισφορές των μελών βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο από την λειτουργία του συνδέσμου αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την κοινωνία μας.

4.- Αντηλλάγησαν ευχές εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και όλοι έδωσαν υπόσχεση πως θα παρευρεθούν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα λάβει χώρα την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 στο Ναυτικό μουσείο Ελλάδος.

5.-  Στην εκδήλωση δόθηκε εις μνήμη του Βασίλειου Γαβριήλ κυβερνήτη του Υ/Β ΓΛΑΚΟΣ (1973-1977) CD που περιέχει τον ΘΟΥΡΙΟ των Υποβρυχίων, που τραγουδούσαν τα πληρώματα κατά την διάρκεια του Β! Παγκοσμίου Πολέμου καθώς και πλήθος φωτογραφιών από όλα τα υποβρύχια της Διοίκησης υποβρυχίων από ιδρύσεώς της ως σήμερα..

6.-  Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Υποβρυχίων αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τον Νικόλαο Ταβουλάρη για την αφιλοκερδή προσφορά του στην επίτευξη του μνημόσυνου

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Υποβρυχίων επιθυμεί να ενημερώσει έγκαιρα τα μέλη και τους φίλους του, ότι η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας 2014 προγραμματίστηκε να γίνει την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 10.00 στην φιλόξενη αίθουσα του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: