Β Ι Β Λ Ι Α

  ΄΄ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ΄΄

Το βιβλίο του Αντιναυάρχου ε.α. Γρ. Δεμέστιχα, απόσπασμα του οποίου δημοσιεύσαμε στο προηγούμενο τεύχος, διατίθεται από τον εκδοτικό οίκο – βιβλιοπωλείο ΄΄Νέα Θέσις΄΄ Μαυρομιχάλη 86 Αθήνα 11472 τηλ. 210-3634932.

Όπως γράψαμε και στο τεύχος 121, η εργασία του επίτιμου Α.Σ. κ. Γ. Δεμέστιχα είναι πηγή γνώσεων και τεκμηριωμένων προτάσεων για τα σοβαρά γαιοπολιτικά θέματα που αφορούν τη περιοχή μας. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, όσοι κληθούν να τις διαχειριστούν πρέπει να είναι σφαιρικά ενήμεροι και σε βάθος γνώστες για τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα κι διεκδικήσεις εμπλεκομένων και μη. «Ημιμαθείς ή ημέτεροι» είναι άκρως επικίνδυνοι για τα εθνικά μας συμφέροντα. Οι αδυναμίες αυτές εκφράζονται δια της…οσφυοκαμψίας και το «yes master». Οι γνώσεις είναι δύναμη και βοηθάει εις το «ορθώς διαλογείσθαι για το ορθώς κοινωνείν».

ΣτΣ:

 Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στη κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Δήμου Αμαρουσίου. Ομιλητές ήταν: Μιχαήλ Ισμαηλάκος Αντιναύαρχος ε.α., Σαράντος Καργάκος Ιστορικός – Συγγραφέας και ο συγγραφέας του βιβλίου Γρηγ. Δεμέστιχας Αντιναύαρχος ε.α. Επίτιμος Α.Σ. Συντονιστής ο Σωτήρης Σχοινάς, εκδότης. Κοινή διαπίστωση: οι θέσεις και προτάσεις του συγγραφέα επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα δημιουργίας μίας ελληνικής εθνικής στρατηγικής. Υπάρχουν όμως ανησυχούντες πολιτικοί ταγοί;

=============================

΄΄Ο Αρτέμης ο Λέλεκας ανάμεσα στους ανθρώπους και άλλα ζώα΄΄

Ο πολυγραφότατος Αρχιπλοίαρχος  (Μ) ε.α. Αντ. Κακαράς κι ευρηματικός στους τίτλους των βιβλίων του, μας χάρισε ένα ακόμη μυθιστόρημα με τον πιο πάνω τίτλο. Μυθιστόρημα φαντάζει για όσους δεν έχουν ζήσει δεδομένα γεγονότα σαν αυτά που βίωσε ο ήρωας του βιβλίου, ο Λέλεκας λόγω της σωματικής του κατασκευής, και που αναφέρονται στην επαρχία της μεταπολεμικής περιόδου (1944). Τον κόσμο που έζησε ο Αλέξης ο Λέλεκας, τον βιώνουμε μέχρι και σήμερα. Όσοι αγαπούν το βιβλίο διαβάστε το (εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ)

==============================

Η δανειστική βιβλιοθήκη μας εμπλουτίστηκε με τους δύο τόμους «Τα ελληνικά υποβρύχια» που μας προσέφερε ο συνάδελφος Δημ. Παπανικολάου Σημ/ρος (Ε) ε.α. πτυχιούχος Υ/Β και με το βιβλίο βιογραφία του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Γιάννη Παπαϊωάννου, προσφορά του Σπύρου Λινάρδου Υποπλοίαρχος (Ε) ε.α.

Θερμά τους ευχαριστούμε.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: