ΠΕΡΙΠΟΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΠΕΡΙΠΟΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

  • Η ανησυχία και αγωνία για την αμυντική θωράκιση της Πατρίδας μας είναι διάχυτη στους μη αιθεροβάμονες αυτής της χώρας. Οι εύστοχες αναλύσεις, τοποθετήσεις και προτάσεις των επιτίμων Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη Α.Σ., Γρ. Δεμέστιχα και Κων. Αινιάν-Μαζαράκη, και του Αντιναυάρχου ε.α. Ι. Παλούμπη όπως αυτές παρουσιάστηκαν στην εκπομπή ΄΄Νέοι Φάκελοι΄΄ (Σκάϊ 20/5), έθεσαν το θέμα επί ΄΄τον τύπον των ήλων΄΄ όσον αφορά τα δρώμενα ειδικά στο ΠΝ. Το ζητούμενο είναι κατά πόσον οι αρμόδιοι πολιτικοί φορείς νοιώθουν την ίδια ανησυχία με τις στρατιωτικές ηγεσίες. Η μακαριώτικα όμως που τους διακατέχει και η συνεχής εκφυλιζόμενη αμυντική θωράκιση της χώρας δεν είναι ενθαρρυντικά σημάδια ανάκαμψής της. Η καθυστέρηση ανανέωσης του γηράσκοντος υλικού σε συνδυασμό με την οικονομική εξαθλίωση των στελεχών των Ε.Δ., με ότι αυτό συνεπάγεται, είναι ένα εκρηκτικό μείγμα για το πολύ προσεχές αξιόμαχο των Ε.Δ. Οι γαιοπολιτικές ανακατατάξεις που δημιουργούνται στην εγγύς περιοχή μας, κανείς δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι δεν θα μας αγγίξουν. Και η πολύ πρόσφατη ιστορία, μας έχει αποδείξει ότι, κάθε τι που χάνεται δεν ξανακερδίζεται. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν το ξεχνάνε οι καθ΄ όλα πολιτικοί αρμόδιοι, όπως επίσης, ότι και το Γουδί είναι πάντα στη θέση του, όπως επίσημα ειπώθηκε στη Βουλή από επίσημα χείλη. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του να μη φτάσουμε εκεί. Γι΄ αυτό «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

  • Κι επειδή οι αριθμοί είναι πλέον αψευδείς μάρτυρες μίας πραγματικότητας διαβάζουμε στις Ανακοινώσεις της ΕΑΑΝ (Θ.Α. τεύχος 22 Μάρτ.-Απρίλ 13 Επιμέλεια Πλωτ. ε.α. (Διαχ) Π. Βενέτης) ότι, από τον Ιούλιο του 2010 μέχρι και σήμερα έχουν γίνει στις συντάξεις εννέα (9) περικοπές, στο Μέρισμα τρεις (3) και στο ΕΚΟΕΜ δύο (2). Το σύνολο των περικοπών και για τις τρεις πηγές εισοδήματος ανέρχονται στο 40-50% των αρχικών απολαβών. Μία καθαρή ληστρική επιδρομή στα κεκτημένα των αποστράτων, καθώς και στα δικαιούμενα των εν ενεργεία, σε σύγκριση με άλλους κοινωνικούς φορείς του Δημοσίου Τομέα. Δοξάστε τους!!! (ανάλυση των περικοπών σελίδα ΄΄Νέα της ΕΑΑΝ΄΄).

  • Η δημοσιογραφική παρέμβαση του γραφικού δημοσιογράφου κ. Βερύκιου για τα λεχθέντα στη συνέντευξη των πρώην Αρχηγών του Π.Ν. (κ. Χρηστίδη, κ. Αινιάν-Μαζαράκη και Γ. Δεμέστιχα εκπομπή Νέοι Φάκελοι Σκάϊ TV 21/5) μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε. Η εμπάθειά του για το Ναυτικό (ναυταίους για εκείνον) είναι γνωστή. Άγνωστο είναι από που απορρέει (;) Σίγουρα η περίπτωσή του άπτεται ειδικότητα ψυχολόγου. Τα εμετικά λόγια και χαρακτηρισμοί για τους ΄΄ναυταίους΄΄ , η καθαρή και δροσερή αύρα της θάλασσας (που έχει γαλουχήσει τους τελευταίους), τα επιστρέφει στο πρόσωπο του ιδίου. Είναι η αγαπημένη του τροφή. Καλή του όρεξη.

  • Και μία απορία. Γιατί το επίσημο Ναυτικό δεν τον θεωρεί ΄΄Persona non grata΄΄ και δεν τον διαγράφει από διαπιστευμένο του δημοσιογράφο; Βέβαια θα ειπωθεί: Δημοκρατία έχουμε , ο καθένας δικαιούται να έχει την γνώμη του. Σωστά. Μόνο που σε Δημοκρατίες τύπου ΄΄Ελλάδα΄΄ επιπλέουν οι φελλοί και τα μιάσματα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: