ΕΑΑΝ / ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΟΡΟΥ

ΠΡΟΣ : ΕΑΑΝ

ΘΕΜΑ: Εισφορά Αλληλεγγύης.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ν.3986/2011 άρθρο 29.

            Σας  αναφέρουμε τα παρακάτω σχετικά με την εισφορά Αλληλεγγύης οικονομικού έτους 2012:

     α . Σύμφωνα με το σχετικό προβλέπεται, στη Δήλωση που θα υποβάλλουμε στη ΔΟΥ έως 30-6-2013, για τα εισοδήματα του έτους 2012, να αναγράψουμε στον Κωδικό 333-334 το ποσό που μας παρακρατήθηκε για την εισφορά θέματος.

     β. Στις βεβαιώσεις Συντάξεων που μας απέστειλε ταχυδρομικά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν αναγράφεται το ποσό που μας παρακράτησε για την εν λόγω εισφορά, όπως αναγράφεται στα βεβαιωτικά των ε.ε. Αξιωματικών που εξέδωσε το ΓΕΝ και στα βεβαιωτικά που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών για τους Υπαλλήλους του, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουμε τι ποσό θα αναγράψουμε στον οικείο Κωδικό της Δήλωσης και να  μας βεβαιώσουν εκ νέου το αναλογούν ποσό και να το καταβάλουμε δύο φορές.

   γ. Από τα τριμηνιαία ενημερωτικά σημειώματα που μας έχει στείλει για τις συντάξεις μας το Γεν. Λογιστήριο του Κράτους, από το Σεπτέμβριο του 2010 έως και το Δεκέμβριο του 2012, μας έχει κρατήσει εισφορά.

( Εμένα προσωπικά μου έχει κρατήσει για το 2010 € 730,68, για το 2011 €2.119,03 και για το 2012 €2.630,52, ανάλογα δε ποσά έχουν παρακρατηθεί από όλους τους συναδέλφους.)

    δ. Από τα εκκαθαριστικά των οικονομικών ετών 2010 και 2011 φαίνεται ότι μου έχουν βεβαιώσει ποσά για την εν λόγω εισφορά 815,27€ και 916,03€ αντίστοιχα χωρίς να έχουν συμψηφίσει τα παρακρατηθέντα.

    ε. Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ πόρου τον οποίον επισκέφτηκα προς τούτο, ο οποίος τυγχάνει να είναι τέκνο συναδέλφου, αν και προσπάθησε να με εξυπηρετήσει και να βρει λύση, δεν το κατόρθωσε.

   στ. Λογιστής που έθεσα το θέμα μου συνέστησε να αναγράψω στον οικείο Κωδικό το ποσό που προκύπτει ότι μου παρακρατήθηκε από τα τριμηνιαία ενημερωτικά σημειώματα.

   2. Ύστερα από τα παραπάνω, επειδή το θέμα αφορά όλους τους συναδέλφους, σας προτείνουμε να επικοινωνήσετε άμεσα με το Γεν. Λογιστήριο του Κράτους  και να ενημερώσετε με κάθε μέσο τι πρέπει να δηλώσουν για το 2012 όλοι οι ε.α Αξιωματικοί , όπως επίσης αν θα πρέπει να ζητήσουν νέες εκκαθαρίσεις για τα  οικονομικά έτη 2010 και 2011 για υπολογισμό της εν λόγω εισφοράς.

   3. Είμαι στη διάθεσή σας για τυχόν περαιτέρω  διευκρινήσεις ή και αποστολή αντιγράφων των σχετικών παραστατικών

                                                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                   Αρχιπλοίαρχος (Δδ) ε.α. Γ. Αλιφέρης ΠΝ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: