ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΝ

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΝ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΥΑΡΧΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΑΠΠΑ

Σήμερα, το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται σε πένθος.  Θρηνεί την απώλεια ενός αξιωματικού που αποτέλεσε σταθμό στη σύγχρονη ιστορία του, τον Ναύαρχο

Νικόλαο Παππά. Για το Πολεμικό Ναυτικό, ο Ναύαρχος Παππάς αποτελεί αναμφισβήτητα ένα φάρο που θα  φωτίζει για πάντα το δύσκολο δρόμο της υπεράσπισης του δικαιώματος της ελευθερίας και της δημοκρατίας

που θεμελίωσαν οι Έλληνες χιλιάδες χρόνια πριν.

Με την απόφαση του, το 1973 ως κυβερνήτης του  θρυλικού Α/Τ ΒΕΛΟΣ, να εγκαταλείψει τη νατοϊκή  άσκηση στο Τυρρηνικό Πέλαγος και να κατευθυνθεί στο  Φιουμιτσίνο της Ιταλίας, ο Ναύαρχος Παππάς, έθεσε  θεμέλιους λίθους στο αντιστασιακό κίνημα απέναντι στη  Δικτατορία, με μια κίνηση εξέχουσας σημασίας για τα  ιστορικά γεγονότα που ακολούθησαν για την  αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Οι  εικόνες του κυβερνήτη μαζί με τους αξιωματικούς και το  πλήρωμα του Α/Τ ΒΕΛΟΣ να κρατάνε τη Γαλανόλευκη,  έκαναν το γύρω του κόσμου, αποδεικνύοντας ότι οι Έλληνες απαιτούσαν την αποκατάσταση της  Δημοκρατίας στη χώρα τους.

Αυτός ήταν ο Ναύαρχος Παππάς, ένας ηγέτης που  με τις πράξεις του και το έργο του δεν εξέφραζε μόνο το  αξιόμαχο του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και σύσσωμο  τον Ελληνικό λαό.  Αλλά και όταν βρέθηκε στο τιμόνι του ΓΕΝ, ενέπνευσε και χάρισε όραμα στα στελέχη του Πολεμικού  μας Ναυτικού κατά τα περίπου πέντε χρόνια που  διατέλεσε Αρχηγός.

Ακόμα και χρόνια μετά την αποκατάσταση της  Δημοκρατίας, στα χρόνια της αποστρατείας του, ο  Ναύαρχος Παππάς δε δίσταζε να εκφέρει τη γνώμη του  για τα δημόσια πράγματα, να παρεμβαίνει εκεί που  θεωρεί ότι η γνώση και η εμπειρία του μπορούν να  προσφέρουν. Ήταν αυτό το βαρύ αίσθημα πατριωτισμού  που καθοδηγούσε τον Ναύαρχο σε όλο το βίος του, αυτό  που τον έκανε έναν από τους μεγαλύτερους και  ενδοξότερους εκπροσώπους του Πολεμικού Ναυτικού.

Το έργο του καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, αποτελεί για τον καθένα από εμάς πρότυπο  συμπεριφοράς και υπευθυνότητας στον όρκο που έχουμε δώσει να υπερασπίζουμε τις αξίες και τα ιδανικά  αυτού του τόπου, έναντι σε όποιον επιβουλεύεται την  ελευθερία του Ελληνικού λαού.

Ναύαρχε Παππά, να είστε σίγουρος ότι το έργο σας αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη τόσο για το Πολεμικό  Ναυτικό, όσο και για όλο τον Ελληνικό λαό. Κερδίσατε  επάξια μια θέση στη λαμπρή ιστορία αυτού του τόπου  μέσα από το θάρρος, τη γενναιότητα και την  αποφασιστικότητα σας. Το Πολεμικό Ναυτικό θα σας θυμάται πάντα ως έναν μεγάλο ηγέτη.

Αιωνία σας η μνήμη.

Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ

Αρχηγός ΓΕΝ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: