ΠΕΡΙΠΟΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

  • Η εντυπωσιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ε.ε. και ε.α. στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α. της 9 Μαρτίου έστειλαν ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η κοροϊδία και η απαξίωση που μέχρι σήμερα εισέπρατταν δεν τους έχει αποκοιμίσει ούτε αποθαρρύνει. Η συν γυναιξί και τέκνοις λαοθάλασσα έμοιαζε σαν το ορμητικό ποτάμι που στο πέρασμά του συμπαρασύρει τα πάντα. Ας το έχουν υπ΄  όψιν τους οι κ.κ. κουφιοκεφαλάκηδες. Το σιγανό ποτάμι, όπως θεωρούσαν και θεωρούν εκείνους που έταξαν τους εαυτούς τους εις το να «φυλάτουν Θερμοπύλες!, μετά τη φιλοπατρία τους, την ανησυχία τους για το αξιόμαχο του στρατεύματος, έχουν οικογένειες, παιδιά που σπουδάζουν, υποχρεώσεις που απαιτούν βιοπορισμό. Η εθνική και προσωπική τους ταπείνωση τέρμα.

  • Μετά ΄το ξεπούλημα της εθνικής μας περιουσίας, όπως αυτή έχει αποφασισθεί και ήδη δρομολογείται, λίγοι Έλληνες γνωρίζουν, ότι οι πολιτικοί – εθνοσωτήρες μας, όπως θέλουν να αυτοπαρουσιάζονται έχουν υπογράψει εν αγνοία τους αυτό είναι βέβαιο, τον Νόμο 3984/27/6/2011 (αφορά το πρώτο μνημόνιο), όπου όλοι οι Έλληνες και χωρίς να ερωτηθούν ή ενημερωθούν γίνονται, υποχρεωτικά από τον Ιούνιο του 2013 δότες (όχι δωρητές) οργάνων. Με τον ίδιο νόμο καταργείται ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων που ελέγχετο με 51% από ιατρούς με ότι αυτό συνεπάγετο. Ο έλεγχος περνάει στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος δεν δεσμεύεται με κανέναν όρκο του Ιπποκράτη. Η εμπορευματοποίηση της υγείας προ των πυλών (;). Μία ακόμη κατάντια της εθνικής μας αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας. Ας δοξάσουμε αυτούς που μας κυβερνάνε.

  • Είναι γνωστές οι λεγόμενες ΄΄ πολιτικές κοτσάνες΄΄ που εκτοξεύονται κατά καιρούς από τους…σοφότατους πολιτικάντηδές μας. Σοφίας απαύγασμα το λεχθέν υπό σοφότατου απογόνου ενός Αριστοτέλη, Σωκράτη κ.α. αρχαίων φιλοσόφων «να θεσπισθεί φόρος σε όσους δηλώνουν Χριστινοί και με  τη φορολογία αυτή να πληρώνονται οι ιερείς»! Και αυτόν τον σύγχρονο Σόλωνα τον πληρώνουμε εμείς πλουσιοπάροχα από το στέρημά μας. Τώρα γιατί τον παρομοιάζω με τους αρχαίους; Απλούστατα τα καινά δαιμόνια που θέλει να λανσάρει παραπέμπουν σε κάποιο «κώνειο». Μήπως ο λαός πρέπει δια της ψήφου να του προσφέρει «κώνειο πολιτικού αφανισμού»;

  • Η είσπραξη των δύο τελευταίων συντάξεων (Ιαν. – Φεβρ.) έμοιαζε με επιτάφιο θρήνο και το «Αι γεννεαί  πάσαι ύμνον τη ταφή σου» ήταν αφιερωμένο στη παλιά σύνταξη που σου επέτρεπε μία αξιοπρεπή διαβίωση. Τώρα που το 50% έχει χαθεί και ΄΄πλέωμεν΄΄ ακάθεκτοι προς συντριβή του ορίου των χιλίων ευρώ μηνιαίως, γρήγορα θα άδωμεν εν χορώ «Η ζωή εν τάφω κατετέθεις….συνταξούλα μου..». Εμείς όμως ψηλά το ηθικό. Μη ξεχνάτε το… «προσδοκώ… (συνταξιοδοτικά) ανάστασην νεκρών». Η συμπάθεια του κ. Πρωθυπουργού προ τους απόστρατους είναι μία…παρακαταθήκη παρηγοριάς!! «Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί, ότι κατεσθίετε τας οικίας των χηρών […]δια τούτο λήψεσθε περισσότερον κρίμα».

          Τα δεύτερο ηχηρό Όχι των αδελφών Κυπρίων στους Ευρωπαίους..φίλους και  συμμάχους  ήταν ένα δυνατό πολιτικό χαστούκι στους εγχώριους Νενέκους,  κατά τον χαρακτηρισμό  πολιτικού αρχηγού του κοινοβουλίου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: