ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑ

Με οργανωτές την ΕΣΠΕΑ (Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής) και τη γνωστή μας ΑΝΕΑΕΔ, έλαβε χώρα μία πολύ ενδιαφέρουσα όσο κι επίκαιρη ημερίδα με θέμα «Οι γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα». Η εκδήλωση έγινε στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Αγίου Δημητρίου υπό την αιγίδα του δήμου, παρουσία ικανού αριθμού ακροατών που καθηλώθηκαν από τους ομιλητές τόσο για τις τεκμηριωμένες θέσεις και πληροφορίες τους, όσο και για την διαχρονική ανικανότητα των πολιτικών μας (εθνική προδοσία την χαρακτήρισαν ορισμένοι) να αντιμετωπίσουν και διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματα της Ελλάδος και των Ελλήνων θυμάτων της Ναζιστικής θηριωδίας.

Ήταν μία σπουδαία συζήτηση που φεύγεις πιο έμπειρος σε πληροφορίες και για γεγονότα σε κάθε τους λεπτομέρεια, μα συγχρόνως και πιο αγανακτισμένος για την ανικανότητα πλειάδας πολιτικών να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Αν η ανικανότητα αυτή ήταν ακούσια ή εκούσια, με ότι το τελευταίο συνεπάγεται, μόνο οι ίδιοι το ξέρουν. Η αγανάκτηση όμως και το ανάθεμα ενός ολόκληρου λαού που δεινοπάθησε κι εξακολουθεί να υποφέρει, θα τους συνοδεύει και πέρα από αυτή τη πρόσκαιρη ζωή.

Κύριοι ομιλητές ήσαν οι: Γ. Λεκάκης συγγραφέας, λαογράφος που ανέπτυξε τη διαχρονική αρχαιοκαπηλία των Γερμανών στην Ελλάδα. Το πλιάτσικο των Βανδάλων (γερμανικής σημειωτέον φυλής) ωχριά μπροστά στα όσα έκαναν οι πιστεύοντες στην ανωτερότητα της φυλής τους, σύγχρονοι Γερμανοί. Η βαρβαρότητα της καταστροφής, πέρα της κλοπής, επιβεβαιώνει την καταγωγής τους.

lidorikiΛιδωρίκι. Aπό εδώ πέρασαν οι Γερμανοί.

Συνέχισε ο κ. Α. Παπαλεξόπουλος, ανώτατος Αξιωματικός ε..α, νομικός, αναπτύσσοντας με στοιχεία, ελληνικά και ξένα, το ύψος του κατοχικού δανείου που οφείλεται στην Ελλάδα. Με το τέλος της τριπλής κατοχής (1944) το ύψος του κατοχικού δανείου ήταν 1 τετράκις, 617 τρις εκ. δρχ. Διάφοροι αναλύτές με τιμές αναγόμενες στο σήμερα το αναβιβάζουν σε τριψήφιο νούμερο δις ευρώ. Η καθ΄ όλα νόμιμη απαίτηση αν μπορούσε να διευθετηθεί θα έλυνε σίγουρα το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο. Αλλά όχι μόνο πήραμε άλλά «εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι». Τελικά τόσο …βόδια είμαστε;!!!

Τέλος, ο κ. Γ. Κατρούγκαλος Συνταγματολόγος, καθηγητής Δημοκρίτου Πανεπιστημίου Θράκης έκλεισε με θέμα «Οι γερμανικές αποζημιώσεις από νομική άποψη». Οι μόνοι που απέφυγαν και αποφεύγουν συστηματικά, να μπουν στην νομική ουσία διεκδίκησης των αποζημιώσεων είναι οι διαχρονικά , Έλληνες πολιτικοί!! Ένα πελώριο ΓΙΑΤΙ έρχεται αυθόρμητα στα χείλη και σκέψη κάθε νοήμονος Έλληνα άσχετα αν υπήρξε θύμα των Ναζί ή όχι.

Οι τοποθετήσεις που ακολούθησαν εμπλούτισαν και φώτισαν περισσότερο πολλές άγνωστες πτυχές του όλου θέματος, ιδίως των αποζημιώσεων.

Η μόνη ελπίδα είναι αν και πότε θα επέλθει και σε αυτόν τον τόπο μία πραγματική πολιτική άνοιξη. Τότε μόνο θα ζήσουνε οι νεότερες γενιές ελεύθερες και αξιοκρατικά και όχι παρίες και μετανάστες μέσα στην ίδια τους τη χώρα.

Ε.Σ.

 

 

Ρ. ΑΛΜΠΕΡΤΙ, Ισπανός ποιητής με την 90χρονη πείρα του:Το να ξεχνάς είναι ο μόνος προσωπικός τρόπος για να καταστρέφεις το μέλλον. Δείτε τους Έλληνες…

Μας το έστειλε ο κ. Π. Μανάκος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: