ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝ

 Αρ. Πρωτ.137

4 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι σήμερα στα πλαίσια των επίσημων εορτασμών των 100 ετών από τους Βαλκανικούς Πολέμους,  παρουσία της ΑΕ Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας έγινε επί του Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ, εορταστική εκδήλωση σε ανάμνηση των 100 ετών από τον απόπλου του Στόλου για τους νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμους. Παράλληλα εγκαινιάσθηκε η έκθεση αντιγράφων στολών του Πολεμικού Ναυτικού εκείνης της περιόδου.

scan6O A/ΓΕΝ απευθύνει τον πανηγυρικό επί του ΑΒΕΡΩΦ

Ακολούθησε εν πλω επιθεώρηση μονάδων του Στόλου από τη ΑΕ τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Των ανωτέρω εκδηλώσεων προηγήθηκε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Κοσμά Χρηστίδη ΠΝ.

=======================

Αρ. Πρωτ. 140

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ευχαριστεί το κοινό για το μεγάλο ενδιαφέρον και την ανταπόκριση που έδειξε κατά το επισκεπτήριο των παραβεβλημένων Πολεμικών Πλοίων στο λιμένα του Πειραιά, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 ετών από την έναρξη των νικηφόρων Βαλκανικών Πολέμων.

Η πολυπληθής παρουσία του κόσμου στον Πειραιά, η στήριξη του και η θέρμη με την οποία περιέβαλε τα πληρώματα των Πολεμικών Πλοίων, εμψύχωσε τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού στο έργο που καλούνται να επιτελέσουν.

scan7Από την κοσμοσυρροή επισκεπτών στα πλοία του στόλου

Λόγω του ιδιαίτερα υψηλού αριθμού επισκεπτών και παρόλη την επέκταση, κατά το δυνατόν, των ωρών του επισκεπτηρίου, αναγνωρίζεται ότι δεν κατέστη εφικτό να εξυπηρετηθεί όλο το κοινό. Ως εκ τούτου, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνει ότι στο μέλλον, με την πρώτη ευκαιρία, θα δοθεί η δυνατότητα στο κοινό να επισκεφθεί Πολεμικά Πλοία.

=============================

Αρ. Πρωτ. 141

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου  2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, θα συμμετάσχει στο 9ο Συμπόσιο  «Regional Seapower Symposium», από την Τρίτη 16 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012, στην Βενετία.

Κατά την διάρκεια του Συμποσίου ο κ. Α/ΓΕΝ θα απευθύνει ομιλία με τίτλο <<Απόψεις / θέσεις Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού σχετικά με την σημασία των παραδοσιακών έργων των Πολεμικών Ναυτικών, βασιζόμενες στα διδάγματα από την επιχείρηση Unified Protector στην Λιβύη>>.

Στο περιθώριο του Συμποσίου ο κ. Α/ΓΕΝ θα συναντηθεί με ομολόγους του από Πολεμικά Ναυτικά ετέρων χωρών και θα            υπογράψει διμερή συμφωνία με το Ιταλικό Ναυτικό επί θεμάτων θαλάσσιας ασφάλειας. Επίσης, θα συζητήσει το μέλλον της Αδριατικής–Ιόνιας πρωτοβουλίας (ΑDRION), σε σύσκεψη που θα γίνει μεταξύ των Αρχηγών των Πολεμικών Ναυτικών των χωρών της εν λόγω πρωτοβουλίας.

=============================

Αρ. Πρωτ.146

Παρασκευή  16  Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την 14η και 15η Νοεμβρίου 2012, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Μαζαράκη – Αινιάν ΠΝ, επισκέφθηκε το Άγιο Όρος στο πλαίσιο του εορτασμού των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Αθωνικής χερσονήσου από τον Ελληνικό Στόλο. Στις επετειακές εκδηλώσεις συμμετείχε και αντιπροσωπεία προσωπικού από τη Φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ, η οποία κατέπλευσε στον όρμο της Δάφνης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε, υποδοχή του προσωπικού Π.Ν. στη Δάφνη και στις Καρυές, Παναγιορειτική Αγρυπνία, Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στο Πρωτάτο, και Αρχιερατικό Αγιασμό επί της Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Καρπάθου, Ελασσόνος και Δράμας, οι Ηγούμενοι των 20 Μονών, η Ιερά Επιστασία, η Ιερά Κοινότης και ο Διοικητής του Αγίου Όρους.

Κατά τη διάρκεια παραμονής στο  Άγιο Όρος, δόθηκε η ευκαιρία στο προσωπικό Π.Ν. να επισκεφθεί τις Μονές Ιβήρων και Σίμωνος Πέτρας.

============================

Εορτασμός Αγίου Σπυρίδωνα

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στην Αμφιάλη ο εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνα, προστάτη του Τμήματος Υφάλων Όπλων του Ναυστάθμου Σαλαμίνας.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος του κ. Α/ΓΕΝ ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Μαζαράκης – Αινιάν ΠΝ, συνοδευόμενος από το Διοικητή ΔΔΜΝ Αντιναύαρχο (Μ) Παναγιώτη Ελληνιάδη ΠΝ. Κατά τον εορτασμό τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο ομώνυμο παρεκκλήσι, περιφορά της Ιερής Εικόνας και επιμνημόσυνη δέηση.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκε στο ΝΝΑ αντίστοιχος εορτασμός στον οποίο παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος του κ. Α/ΓΕΝ ο Υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας ΠΝ, συνοδεύομενος από τον ΔΥΓ Υποναύαρχο (ΥΙ) Αιμίλιος Χρηστιάς ΠΝ. Κατά τον εορτασμό τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ναό του Αγ. Σπυρίδων και περιφορά της Ιερής Εικόνας στον περίγυρο του ΝΝΑ.

Διεύθυνση Εθιμοτυπίας και Δημοσίων Σχέσεων

=======================

Αρ. Πρωτ.158

Παρασκευή  21 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012 ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης Π.Ν. συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο ΛΣ Μπαντιά Δημήτριο επισκέφτηκε το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ), όπου με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό του νοσοκομείου και τους νοσηλευόμενους.

=======================

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΣΤΟ Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ

Την 18η Δεκεμβρίου 2012, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Κοσμά Χρηστίδη ΠΝ, επισκέφτηκε  το Υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ και παρακολούθησε την άσκηση “Περισκόπιο 19/12”, κατά την διάρκεια της οποίας εκτελέστηκε διπλή βολή τορπίλης κατά στόχων επιφανείας.
Τον Αρχηγό υποδέχτηκε στο Υ/Β ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος  Μαζαράκης-Αινιάν ΠΝ και ο  Διοικητής Υποβρυχίων Πλοίαρχος Ιωάννης Αγγελόπουλος ΠΝ.

=========================

Συνάντηση Α/ΓΕΝ με το Προεδρείο του ΣΑΣΜΥΝ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 ο Αρχηγός Γ.Ε.Ν. Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης Π.Ν. συναντήθηκε με το προεδρείο του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού και αντάλλαξαν ευχές και απόψεις σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος .

NIK050Από την επίσκεψη του Δ.Σ./ΣΑΣΜΥΝ στο A/ΓΕΝ

========================

Απονομή Βραβείων σε Αριστούχους Μαθητές στο Πολεμικό Μουσείο

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο η απονομή βραβείων στους αριστούχους μαθητές Β’ και Γ’ Λυκείου, τέκνα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού. Στην τελετή απονομής παρέστη ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης Π.Ν. και τα μέλη του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου.

5O A/ΓΕΝ με τους ένστολους βραβευθέντες μαθητές

NIK_0809

NIK_0830

Βράβευση των αριστούχων μαθητών από τον Πρόεδρο του ΣΑ/ΣΜΥΝ

==========================

EΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι σήμερα 19 Νοεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Βάση ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού σε καιρό πολέμου και ειρήνης κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων.
Στην τελετή παρέστησαν o Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτριος Ελευσινιώτης συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Κοσμά Χρηστίδη Π.Ν. Επίσης παρευρέθησαν μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, Επίτιμοι Αρχηγοί, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, εν αποστρατεία στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, Βετεράνοι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αντιπροσωπείες Ναυτικών Δοκίμων και Δοκίμων Υπαξιωματικών, καθώς και συγγενείς των πεσόντων σε καιρό πολέμου και ειρήνης κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Μετά την ολοκλήρωση της τελετής o Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το Πλοίο Ταχείας Μεταφοράς ΚΕΡΚΥΡΑ προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο των ελασματουργικών εργασιών που εκτελούνται από το Πολεμικό Ναυτικό.

GIA7893Από το Μνημόσυνο των πεσόντων

GIA7918

ΥΦΕΘΑ Δ. Ελευσινιώτης και το ΑΝΣ

NIK_8271

Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο του ΣΑ/ΣΜΥΝ

===========================

ΤΕΛΕΤΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 9:30 πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων η τελετή εορτασμού του προστάτη των Ναυτικών Αγίου Νικολάου και της επετείου των νικηφόρων ναυμαχιών της Έλλης και της Λήμνου κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων(1912-1913).
Στην τελετή παρέστησαν o Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, μέλη της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου, εκπρόσωπος Μητροπολίτη Πειραιώς, Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, τέως υπουργοί, τα μέλη του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, απόστρατοι, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών από όλους τους κλάδους των Ε.Δ. και Σ.Α. και αντιπροσωπείες μαθητών Στρατιωτικών Σχολών.

=======================

ΤΡΙΤΗ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι πραγματοποιήθηκε για τρίτη φορά στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, συνδυασμένη επέμβαση αντικατάστασης αορτικής βαλβίδος και στεφανιαίας παρακάμψεως (bypass), σε μεσήλικα ασθενή, με απόλυτη επιτυχία. Η λειτουργία όλης της καρδιοχειρουργικής ομάδας υπήρξε άριστη. Ο ασθενής μετά από ομαλή μετεγχειρητική πορεία εξήλθε του ΝΝΑ σε καλή γενική κατάσταση.

Επίσης ανακοινώνεται ότι λειτουργεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών από τις αρχές Νοεμβρίου, εξωτερικό καρδιοχειρουργικό ιατρείο, στο οποίο δίδεται η δυνατότητα για εξειδικευμένη διάγνωση καρδιολογικών νοσημάτων και εκτίμηση του τρόπου χειρουργικής αποκατάστασης.

Πλωτάρχης (O) Χρήστος Αρφάνης ΠΝ
Εκπρόσωπος Τύπου Γ.Ε.Ν

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: