Ω ΚΑΙΡΟΙ! Ω ΗΘΗ!

Πολλά και ακατανόητα γεγονότα συμβαίνουν στη Πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια. Ο χώρος της παιδείας είναι ο πλέον πολύπαθος. Το τελευταίο «προοδευτικό φρούτο» το ψαρέψαμε από το περιοδικό «Η Δράση μας» τεύχος Νοεμ.2012 (τεύχος 503 σελ. 324-325). Δημοσιεύουμε τα πλέον επίμαχα σημεία.

Η σύγχυση στις παιδικές ψυχές θα είναι σίγουρη. Μήπως αυτό είναι το ζητούμενο; Δεν θα μπορούσε η διδασκαλία αυτή να γίνει σε πιο ώριμες ηλικίες, σε μεγαλύτερες τάξεις;

Άγνωσται οι βουλαί της νομενκλατούρας.

«Το δηλητήριο της πανθρησκείας κυκλοφορεί ήδη ελεύθερα και στα Δημοτικά σχολεία της Ορθόδοξης Ελλάδος. Το διοχέτευσε επίσημα το Υπουργείο Παιδείας με το λεγόμενο Πρόγραμμα Σπουδών, που εισηγήθηκαν Ορθόδοξοι Θεολόγοι, μέλη του Συνδέσμου «Καιρός».

[…] Με το νέο λοιπόν πιλοτικό πρόγραμμα οι δάσκαλοι θα πρέπει να διδάξουν στα παιδιά του Δημοτικού ψιχία της Ορθοδόξου πίστεως, ενώ παράλληλα πρέπει να τους διδάξουν και για τον Αλλάχ, τον Βούδα, τον Κομφούκιο. Να τους διδάξουν Κοράνι, Τορά, Βέδες, Σούτρες, Ταό. Να τους μάθουν προσευχές μουσουλμανικές, εβραϊκές, βουδιστικές, ινδουϊστικές. Ακόμη, να τους μιλήσουν για «αγίους», όχι της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά για τους…. «αγίους» (!) Βούδα, Κομφούκιο , Μωάμεθ, Βισνού, Δαλάϊ Λάμα!…

[…]Έτσι τα ανώριμα Ελληνόπουλα θα διδαχτούν ένα συνονθύλευμα ανόμοιων «πιστεύω», μία στρεβλωμένη πίστη, για την οποία ο μόνος που θα χαίρεται θα είναι ο αιώνιος εχθρός της ψυχής μας. Θα διαποτιστούν με μία πανθρησκεία, δηλαδή […] τα ρίχνουμε με τα ίδια μας τα χέρια μέσα στη χοάνη του ανατολικού δαιμονισμού και της σατανικής πανθρησκείας με την ίδια αστοργία που οι παλαιοί Σπαρτιάτες έριχναν στο βάρθρο του Καιάδα τα ανάπηρα και καχεκτικά βρέφη…

[…]Κανείς δεν πίεσε του θεολόγους του «Καιρού» να εισηγηθούν το «νέο Πρόγραμμα Σπουδών». Εάν το ήδη υπάρχον πρόγραμμα χρήζει βελτιώσεως ή εάν οι διδάσκοντες το μάθημα των θρησκευτικών πρέπει να τύχουν περαιτέρω ενημερώσεως, ας καταβληθεί προσπάθεια να συμπληρωθούν τα κενά αυτά. Δεν έχουν όμως το δικαίωμα να απορρίπτουν το σημερινό ομολογιακό μάθημα των θρησκευτικών στο Δημοτικό, επειδή, όπως γράφουν, «στοχεύει αποκλειστικά και μόνο στην εξοικείωση των μαθητών σε μία μόνο ιδιαίτερη θρησκευτική παράδοση» στην Ορθόδοξη. Αν οι μή Ορθόδοξοι μαθητές δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το μάθημα το Ορθόδοξο μάθημα, έχουν το δικαίωμα να το πράξουν. Και το Υπουργείο Παιδείας ας φροντίσει, αν θέλει, να κάνει ένα τμήμα με τα μη Ορθόδοξα παιδιά….

[…] Κανένα δεν πιέζουμε κι δεν πειθαναγκάζουμε να γίνει Ορθόδοξος. Μόνο οι αιρετικοί χρησιμοποιούν μεθόδους βίας και πειθαναγκασμού. Και από τις άλλες θρησκείες κυρίως το αντίχριστο Ισλάμ.

Επομένως η ευθύνη  των οποίων εισηγητών του πιο πάνω προγράμματος είναι τεράστια.

[…]Μη λησμονούμε δε τούτο: Οι πολιτικοί εργάζονται (όταν εργάζονται) για το σήμερα. Οι δάσκαλοι για το αύριο. Όμως οι Ορθόδοξοι θεολόγοι εργάζονται στο τώρα για την ατέρμονη αιωνιότητα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: