ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Σε πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Υπ. Εθν. Άμυνας και Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού,  μεταξύ των συμφωνηθέντων αναφέρονται:

[…]3. Στους μαθητές των Ιδρυμάτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και στους μαθητές Στρατιωτικών Σχολών και τους Οπλίτες των ΕΔ, παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν εισόδου σε μουσεία, υπαγόμενα ή εποπτευόμενα από τα συμβαλλόμενα μέρη, στα πλαίσια εκπαιδευτικών επισκέψεων. Η δυνατότητα δωρεάν εισόδου παρέχεται και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, καθώς και στα στελέχη των ΕΔ που επισκέπτονται τα μουσεία.

4. Στελέχη των ΕΔ δύναται να διατίθενται σε εκπαιδευτικά ιδρύματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για παράθεση διαλέξεων επί στρατολογικών ζητημάτων, επαγγελματικού προσανατολισμού καθώς και ιστορικών θεμάτων που ανάγονται στη συμβολή των ΕΔ στη πορεία του Έθνους…

Από το πιο κάτω έγγραφο που λάβαμε δημοσιεύουμε τα πιο ενδιαφέροντα σημεία

αυτού.

ΠΡΟΣ: Αποδέκτες πινάκων Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄,                Γενικό Επιτελείο Ναυτικού

Δγης ΑΔ. Φ.072.1/1/12/                                                ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ/1

Σ. 121500/2 Ιαν 12/ΓΕΝ/ΔΓ-ΙΙ                                      ΤΜΗΜΑ Ι

Τηλ. 210 6557703

ΚΟΙΝ.: ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ                                                  Φ.000/73/12

ΕΑΑΝ                                                                          Σ.112592

ΣΑΣΜΥΝ                                                                    Αθήνα, 29 Νοε 12

(Παλλάδος 24-26 Αθήνα 105 54)

 

ΘΕΜΑ: Λειτουργία Διακλαδικού Κέντρου 414 ΣΝΕΝ

1. Σας γνωρίζεται ότι το 414 ΣΝΕΝ στην Πεντέλη αναβαθμίστηκε σε Διακλαδικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής των Ενόπλων Δυνάμεων.

α. Το Διακλαδικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι μία δομή παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας, μέσα στη στρατιωτική κοινότητα, χωρίς την απομάκρυνση των μελών της κοινότητας από το φυσικό και κοινωνικό τους περιβάλλον, χωρίς δηλαδή να πραγματοποιείται νοσηλεία. Στοχεύει στο να προσεγγίζει τα ενήλικα μέλη της στρατιωτικής κοινότητας, παρέχοντας πληροφόρηση και υποστήριξη.

Παρέχει ιδιαίτερη μέριμνα σε ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, όπως οι οικογένειες των στρατιωτικών, οι στρατιώτες-ναύτες-σμηνίτες και οι στρατιωτικοί που αναχωρούν για πολύμηνη αποστολή εκτός Ελλάδος.

[…]      β. Οι στόχοι του είναι:

(1) Πρόληψη των ψυχικών νοσημάτων στη στρατιωτική κοινότητα.

(2) Πρόληψη και αντιμετώπιση ακραίων εκδηλώσεων της συμπεριφοράς (αυτοκτονία, βιαιότητα, κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών) στο στρατιωτικό, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον.

(3) Υποβοήθηση των στρατευσίμων στην ομαλή προσαρμογή και ολοκλήρωση της θητείας τους.

(4) Υποστήριξη των οικογενειών του εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικού προσωπικού και πολιτικών υπαλλήλων του ΥΠΕΘΑ

(5) Πρόληψη και διαχείριση του καθημερινού στρες

(6) Πρόληψη και διαχείριση εργασιακού στρες

(7) Διαχείριση στρες οφειλόμενου σε ψυχικά τραυματικό γεγονός

(8) Πρόληψη και διαχείριση στρες οφειλόμενου σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

δ. Διαθέτει τα κάτωθι Τμήματα:

(1) Πρόληψης

(2) Θεραπείας – Αποκατάστασης

(3) Εκπαίδευσης – Έρευνας

(4) Ψυχικής υγείας στη διάρκεια επιχειρήσεων

(5) Επιλογή προσωπικού

ε. Λειτουργεί σε 24ωρη βάση και στις τριακόσιες εξήντα πέντε (365) ημέρες του έτους στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 8001145551-2-3 χωρίς χρέωση από σταθερό τηλέφωνο και 2108105068, 2105574121 με αστική χρέωση.

ζ. Εδράζεται στο 414 ΣΝΕΝ,Ταξιάρχου Βέλλιου 6 Παλαιά Πεντέλη. Λεωφορειακές γραμμές 460 461, 446 από το σταθμό Ηλεκτρικού Αμαρουσίου.  

Η τελευταία ΕΣΣΟ που κλήθηκε να καταταγεί στο ΠΝ (Δ/ΕΣΣΟ 2012) παρουσιάστηκε για τη βασική εκπαίδευση στη Τρίπολη (124 πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης), όπερ σημαίνει: Τα γνωστά μας Κέντρα Εκπαίδευσης Παλάσκας, Κανελλόπουλος και Πόρος που εκπαίδευσαν και προσέφεραν χιλιάδες στρατευσίμους στο σώμα, πέρασαν στο χώρο της ιστορίας, προς το παρόν, ως Κέντρα Εκπαίδευση. Εκεί που άλλοτε κτυπούσε η καρδιά του ΠΝ, τώρα «σιωπητήριο» διαρκείας. Η δε τύχη των ιστορικών αυτών χώρων άγνωστη, σαν το αύριο των περισσοτέρων Ελλήνων.

Πραγματικά ζούμε κοσμογονικές αλλαγές.

 

=====================================

(ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ)

Στον επαγγελματικό χώρο της Εμπορικής Ναυτιλίας υπάρχει θέση εργασίας «Ρυθμιστού Μαγνητικών Πυξίδων» (ΡΜΠ). Σκοπός της ειδικότητας αυτής είναι ο καθ΄ όλα νόμιμος πτυχιούχος ΡΜΠ  να προβαίνει στη ρύθμιση πυξίδων των εμπορικών πλοίων και να εκδίδει το γνωστό πινακίδιο παρεκτροπών βάση του ΒΔ 692 ΦΕΚ 242Α/17-10-1968 «περί διατηρήσεως και αντισταθμίσεως μαγνητικών πυξίδων του Ε.Ν. πλοίων».

Ένας από τους ελάχιστους αδειούχους που έχουν μείνει στο χώρο (άτομα 3-4) είναι και ο απόστρατος συνάδελφος Γεώργιος Κούκος Ανθ/ρχος (Ε) Αρμ. ΠΝ (Σ.Ν/δων 1951) ασχολούμενος με το αντικείμενο επί 31 χρόνια, ευθύς αμέσως με την αποστρατεία, κάτοχος πτυχίου Αρ. 17652/26/8/81. Ο κ. Κούκος είχε διδαχθεί στο ΠΝ τις μαγνητικές πυξίδες, έχοντας παρακολουθήσει και ειδικά μαθήματα επ΄ αυτών στις ΗΠΑ.

Επικείμενης της οικειοθελούς αποχώρησής του από τον εν λόγω χώρο, ο κ. Κούκος σκεπτόμενος προς τιμή του συναδελφικά, μέσω της εφημερίδας και ιστοσελίδας μας (sasmyngr.wordpress.com) γνωστοποιεί σε κάθε ενδιαφερόμενο τα εξής:

Αν υπάρχει συνάδελφος απόστρατος του ΠΝ, ασχέτου σχολής προέλευσης που:

  • κατέχει πτυχίο ή έχει γνώσεις περί μαγνητικών πυξίδων

  • έχει 3 χρόνια προϋπηρεσία σε σταθμό μαγνητικών πυξίδων

  • αν στερείται πτυχίου κι έχει διάθεση απόκτησης αυτού κατόπιν δοκιμασιών από το ΥΕΝ/ Τμήμα Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων

  • αν δέχεται την έκδοση δελτίου παροχής υπηρεσιών ή τιμολογίου (με τις γνωστές δεσμεύσεις για συνταξιούχους Δημοσίου σε συνδυασμό με την ηλικία τους) τότε:

Μπορεί να επικοινωνήσει με τον ΣΑ/ΣΜΥΝ ή απ΄ ευθείας με τον κ. Κούκο για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο κ. Γεώρ. Κούκος (πατέρας του κ. Ανδρέα Κούκου, Προέδρου Εταιρείας Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια, Νομικός, Καθηγητής Σχ. Εθνικής Αμύνης, Ταξίαρχος ε.α) θα βοηθήσει τον ενδιαφερόμενο στην περαιτέρω απόκτηση γνώσεων κι εμπειρίας, στην απόκτηση πτυχίου, παραχωρώντας του και το πελατολόγιο του.

Τ/Φ:     ΣΑ/ΣΜΥΝ 210/3218319 Δευτ.-Τετ. 9:00-13:00

            κ. Γ. Κούκος: 210/4208281 ώρες καταστημάτων

            210/4206654 βραδινές ώρες (οικία)

            κιν. 6944726368

Καλή επιτυχία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: