H ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ Σ.Μ.Υ.Ν.

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΕΩΝ ΚΕΛΕΥΣΤΩΝ

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2012 οι νέοι Κελευστές, απόφοιτοι ΣΜΥΝ, έδωσαν τον νομοθετισμένο όρκο παρουσία του Διοικητού ΔΝΕ Υπον/ρχου Σπ. Δημουλά ΠΝ, επιτελείων ΔΝΕ, ΣΜΥΝ, αντιπροσωπείας μαθητών ΑΣΣΥ, εκπροσώπων ΣΑ/ΣΜΥΝ, ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ και συγγενών των ορκιζομένων.

O Aρχηγός της Σχολής φέρων τη Σημαία.

Η τελετή έγινε όπως προβλέπει το πρωτόκολλο. Μοναδική καινοτομία το άγημα Σημαίας. Επικεφαλής και φέρων την Σημαία ήταν Δόκιμος Υπαξ/κός και Αρχηγός της Σχολής και όχι Βαθμοφόρος (Σημ. ΠΝ) όπως επικράτησε μέχρι σήμερα και μετά την μεταφορά της Σχολής από τον Πόρο στον Σκαραμαγκά. Διότι, ως γνωστών και μετά από ενέργειες του τότε Διοικητή της Σχολής Αντιπλοιάρχου Θ. Μανωλόπουλου ΠΝ, από την 6η Δεκεμβρίου 1963 στη Σχολή Υπαξ/κών (Ναυτοπαίδων τότε), τη Σημαία στις επίσημες τελετές την έφερε ο εκάστοτε Αρχηγός της Σχολής, όπως εσυνέβαινε και συμβαίνει στις αντίστοιχες Σχολές Υπαξ/κών Στρατού (ΣΜΥ) και Αεροπορίας (ΣΤΥΑ). Λεπτομέρειες: Ιστορικό – Φωτογραφικό Λεύκωμα ΣΝ – ΣΔΥΝ – ΣΜΥΝ 1946-2000 (σελ. 174). Με τη μεταφορά της Σχολής στο κέντρο ο θεσμός αυτός κάπου ξεχάστηκε(;).

Ορκωμοσία Νέων Κελευστών.

Ο ΣΑ/ΣΜΥΝ με σχετικές κατά καιρούς παρεμβάσεις-πληροφορίες, ενημέρωνε την ΔΝΕ και Διοικήσεις ΣΜΥΝ για το ιστορικό απονομής Σημαίας στο Σχολή και τους λόγους επαναφοράς του θεσμού. Οι ηγεσίες ΔΝΕ και ΣΜΥΝ που πρόσφατα παρέδωσαν καθήκοντα (Αντιναύαρχος ε.α. Α. Κατσάρης ΠΝ και Υποναύαρχος ε.α. Γ. Μπάκος ΠΝ) με σύντομες ενέργειες επανέφεραν τον θεσμό. Τους οφείλεται η αναγνώριση.

Επίδοση πτυχίου από τον ΔΝΕ στην Κελευστή Ευαγ. Μπούτση (κόρη του συναδέλφου
Γ. Μπούτση Αντιπλοίαρχου (Ε) ε.α.)

Από τον αξιόλογο λόγο του Νέου Διοικητού της Σχολής Πλοιάρχου Ι. Καλογερόπουλου ΠΝ, δημοσιεύουμε μέρος αυτού που ξεχωρίσαμε.

Τα πτυχία στους Νέους Κελευστές, έδωσε ο Διοικητής ΔΝΕ Υποναύαρχος Σπ. Δημουλάς ΠΝ κωλυομένου του Α/ΓΕΝ να παραστεί στη τελετή.

Ο ΣΑ/ΣΜΥΝ εύχεται στα νέα στελέχη καλή σταδιοδρομία.

Ε.Σ.

 =========================

ΔΙΑΤΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΣΜΥΝ  ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ.     /2012

(Συντ. Τίτλ. Δ/γη Δ/ΣΜΥΝ Υπ’ Αριθμ.    /2012)

 

ΘΕΜΑ  :    Ορκωμοσία Νέων Κελευστών 31ης σειράς 2012

[…]Νέοι και Νέες Κελευστές,

Αποτελεί αναμφισβήτητο   γεγονός  και  είναι ιστορικά  αποδεδειγμένο  από πληθώρα γεγονότων ότι  οι   Υπαξιωματικοί  του Πολεμικού μας  Ναυτικού στους οποίους από σήμερα εντάσσεστε, πολλές φορές έπραξαν πολύ περισσότερα από το καλώς εννοούμενο καθήκον. Ενδεικτικό παράδειγμα και όπως αναφέρεται  στην έκθεση του Ναυτικού για τη δράση του στο Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο του Αντιναυάρχου Δημητρίου Φωκά, αποτελεί η επική σκηνή που διαδραματίσθηκε την 21η Ιουλίου του 1943 στο Αντιτορπιλικό ΑΔΡΙΑΣ, που όταν το Ελληνικό Πλοίο περιπολώντας πλησίον της Αυγούστας (της Σικελίας) δέχθηκε επίθεση από τρείς εχθρικές  Τορπιλακάτους και ετέθει εκτός μάχης η ομοχειρία του Πυροβόλου 40 χιλιοστών Pom Pom, ο τότε αρχηγός της ομοχειρίας του Πυροβόλου, Αρχικελευστής Πυροβολητής Α. Τσακωνίτης αν και τραυματισμένος σε δύο μέρη, καθώς και ακρωτηριασμένος στο ένα πόδι δε δίστασε να ρίξει το κομμένο μέλος του στη θάλασσα, να παραμερίσει τον τραυματισμένο σκοπευτή και να συγκροτήσει στιγμιαία νέα ομοχειρία , αρχίζοντας να βάλει με αξιοσημείωτη ευθυβολία κατά των εχθρικών Τορπιλακάτων, αποτρέποντας νέα επίθεση.  Δεν πρέπει επίσης να λησμονείτε ότι οι Υπαξιωματικοί μας κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου πολέμησαν επί πέντε συνεχή χρόνια στις θάλασσες του κόσμου από τον Ινδικό Ωκεανό και την Κεϋλάνη μέχρι τις παγωμένες θάλασσες του Βορείου Ατλαντικού και τη Νέα Γή του Καναδά, ενώ ιδιαίτερα σημαντική συνδρομή είχαν και  στην διαμόρφωση του ηθικού και της παιδείας  χιλιάδων νεοσυλλέκτων.

 Νέοι και Νέες Κελευστές

 

                    Με βαριά  κληρονομιά  αυτή  την  ιστορικήπαρακαταθήκη και τηρώντας απαρέγκλιτα  τις αρχές οι οποίες περιέχονται στον όρκο που πριν λίγο δώσατε , καλείστε σήμερα σε μια κρίσιμη εποχή που όλα δοκιμάζονται, να συμβάλετε και εσείς από τη θέση σας και στο μερίδιο που σας αναλογεί επιτυγχάνοντας τη μεγίστη επαγγελματική σας απόδοση, στο να ξεπεράσει η πατρίδα μας την κρίση που την ταλανίζει. Είστε με άλλα λόγια σαν ανθρώπινο δυναμικό ο πολλαπλασιαστής ισχύος που η πατρίδα μας σήμερα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών του Πολεμικού Ναυτικού και της πατρίδας μας και  ανταποκριθείτε με επιτυχία στα καθήκοντα που θα αναλάβετε. Να έχετε επίσης υπόψη σας  ότι κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας σας στο Ναυτικό, θα σας δοθούν  αρκετές ευκαιρίες, για την προσωπική και επαγγελματική σας βελτίωση  και σας προτρέπω να μην τις αφήσετε ανεκμετάλλευτες. Πορευθείτε με βάση τη ρήση του Σωκράτη «Η παιδεία, καθάπερ ευδαίμων χώρα, πάντα τ’ αγαθά φέρει», δηλαδή η μόρφωση, όπως ακριβώς μια εύφορη γη, φέρνει όλα τα καλά . Θέστε λοιπόν υψηλά τον πήχη της ατομικής σας βελτιστοποίησης και ανέλιξης, ώστε να αποδειχθείτε χρήσιμα και ωφέλιμα στελέχη του Ναυτικού και της κοινωνίας μας.

Σας συγχαίρω για την αποφοίτησή σας, εύχομαι σε σας και στις οικογένειες σας υγεία και ευτυχία και με την πεποίθηση ότι θα δώσετε το καλύτερό σας εαυτό προκειμένου να  έχετε μια δημιουργική και παραγωγική  σταδιοδρομία στο Πολεμικό μας Ναυτικό το οποίο δε πρέπει να λησμονείτε, ότι ουδέποτε γνώρισε την ήττα, σας  καλώ να αναφωνήσουμε :

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

                 ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ                    

 Πλοίαρχος Ι. Καλογερόπουλος Π.Ν    Διοικητής

============================

 ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

             Σ.Μ.Υ.Ν.

Αρ. Φακέλου : 072.11/389/12

Αρ. Σχεδίου   : Σ.936

 Τηλ.     :             31740

 Ημερομηνία :   29  Αυγ 2012

ΔΙΑΤΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΣΜΥΝ  ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ.  389/2012

(Συντ. Τίτλ. Δ/γη Δ/του ΣΜΥΝ Υπ’ Αριθμ.      389/2012)

ΘΕΜΑ : Παράδοση Καθηκόντων Διοικητού ΣΜΥΝ

ΣΧΕΤ. :  WAF 102013Z AYΓ 12/ΓΕΝ

1.        Σε εκτέλεση  σχετικής Διαταγής ΓΕΝ, παραδίδω σήμερα τα καθήκοντα του Διοικητή της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού στον Πλοίαρχο  Ι. Καλογερόπουλο ΠΝ.

2.    Κατά την 15μηνη παραμονή μου ως Διοικητής  προσπάθησα να εκπληρώσω την αποστολή της Σχολής ώστε να αποδίδει ικανά στελέχη, άνδρες και γυναίκες, στα πλοία του Στόλου μας.

Στο διάστημα αυτό με την συνδρομή του επιτελείου της Σχολής, κατεβλήθει προσπάθεια αναβάθμισης της ΣΜΥΝ τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον οργανωτικό τομέα και επετεύχθησαν:

1ον Η αλλαγή του συστήματος εκπαίδευσης με τροποποίηση των αντιστοίχων κανονισμών, ώστε η Σχολή να αποδίδει Υπαξιωματικούς με βάσει 8 νέες ειδικότητες οι οποίες ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις του Πολεμικού Ναυτικού.

Επίδοση αναμνηστικού από τον Πρόεδρο του ΣΑ/ΣΜΥΝ στον απερχόμενο Διοικητή ΣΜΥΝ Υποναύαρχο

Γ. Μπάκο Π.Ν.

2ον Η καθιέρωση του τρίτου έτους, στο οποίο σε πρώτη φάση οι αποφοιτούντες Κελευστές θα εκπαιδεύονται σε εξειδικεύσεις αντίστοιχες των ειδικοτήτων τους, με απώτερο σκοπό την μελλοντική αναβάθμιση της σχολής η οποία θα παρέχει εκπαίδευση Δοκίμων Υπαξιωματικών διαρκείας τριών ετών.

3ον Η συμμετοχή των δευτεροετών ΔΥ σε φυλακές σκοπούντος και ασκήσεις του Στόλου, με σκοπό την αρτιότερη εν πλω εκπαίδευση τους.

4ον Από το νέο εκπαιδευτικό έτος, ο Αρχηγός, Υπαρχηγός και οι τμηματάρχες της σχολής θα είναι βαθμοφόροι.

5ον Η Σχολή θα συμμετέχει σε παρελάσεις και τελετές με Σημαιοφόρο τον Αρχηγό της Σχολής.

6ον Παρά τις περικοπές στον προϋπολογισμό του ΠΝ, έγιναν προσπάθειες για αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και των υποδομών Διοικητικής Μέριμνας.

Όλα τα προαναφερόμενα υλοποιήθηκαν με γνώση τις ανάγκες του Ναυτικού και με την ανθρωποκεντρική ευαισθησία ότι στην Σχολή εκπαιδεύονται νέοι και νέες με τα ανάλογα για την ηλικία και την εποχή τους προβλήματα.

3.        Δόκιμοι Υπαξιωματικοί

Απευθύνομαι σε εσάς που είσαστε το μέλλον του Π.Ν. και θα ήθελα να σας προτρέψω να βάζετε στόχους και με την προσπάθεια πραγματοποίησης τους να αποκτάτε εφόδια που θα σας στηρίξουν στη σταδιοδρομία σας στο Πολεμικό Ναυτικό. Ανταποκριθήκατε στις υποχρεώσεις της Σχολής με στρατιωτικό πνεύμα, συνέπεια και υψηλό ηθικό, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να είμαι αποδέκτης ευμενών σχολίων για την εν γένει εμφάνιση και συμπεριφορά σας.  Σας εύχομαι ολόψυχα να ολοκληρώσετε τις σπουδές σας στη Σχολή ώστε να ενταχθείτε στα πλοία του Στόλου μας, να φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών του Πολεμικού Ναυτικού και της πατρίδας μας και να ανταποκριθείτε με επιτυχία στα καθήκοντα που θα αναλάβετε.

Στην πορεία σας αυτή να μείνετε πιστοί στην πατρίδα, και να υπακούετε στους νόμους και το σύνταγμα της πατρίδας μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι είστε οι συνεχιστές της ένδοξης ιστορίας του Πολεμικού Ναυτικού, και πρέπει να είστε πιστοί στους θεσμούς τις αρχές τις αξίες και τις παραδόσεις του Πολεμικού Ναυτικού.

4.         Θα ήθελα να ευχαριστήσω το καθηγητικό προσωπικό, στρατιωτικό και πολιτικό, για τον ζήλο και την προσφορά του στην εκπαίδευση των Δοκίμων και το προσωπικό της Σχολής για τον υψηλό επαγγελματισμό και την προσφορά τους στον τομέα ευθύνης τους, και σας προτρέπω να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια για παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

5.         Θα ήταν από μέρους μου παράλειψη να μην ευχαριστήσω τους παρισταμένους πρώην Διοικητές της ΣΜΥΝ και τους προέδρους των συνδέσμων αποφοίτων ΣΜΥΝ που με τιμούν με την παρουσία τους.

6.         Μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας αποχαιρετώντας το Πολεμικό Ναυτικό:

Ευχαριστώ τον Άγιο Νικόλαο που με βοήθησε στις αποστολές και τα καθήκοντα που ανέλαβα.

Ευχαριστώ την Πατρίδα.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και τους Διοικητές μου στις διάφορες θέσεις που υπηρέτησα.

Ευχαριστώ τον πατέρα μου Στρατηγό Κωνσταντίνο Μπάκο και την μητέρα μου για τις αρχές και αξίες με τις οποίες με γαλούχησαν.

Ευχαριστώ την σύζυγο μου και τα παιδιά μου για την αμέριστη συμπαράσταση και κατανόηση τους κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων μου.

Καλωσορίζοντας τον νέο Διοικητή του εύχομαι υγεία και κάθε επιτυχία στα καθήκοντά του.

Υποναύαρχος  Γεώργιος Μπάκος Π.Ν.

Διοικητής

===========================

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Σ.Μ.Υ.Ν.

Φ.072.11/394 /12

 Σ.947

Σκαραμαγκάς 29 Αυγ.2012

ΔΙΑΤΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΣΜΥΝ ΥΠ. ΑΡΙΘΜ. 394/12.

(Συντ.Τιτλ.Δ/γής Δ/ΣΜΥΝ 394/12)

ΘΕΜΑ: Παράδοση-παραλαβή καθηκόντων Διοικητού Σ.Μ.Υ.Ν.

ΣΧΕΤ.:  WAF O 102013Z ΑΥΓ 12/ΓΕΝ

  1. Σε εκτέλεση σχετικής διαταγής ΓΕΝ παραλαμβάνω σήμερα καθήκοντα

Διοικητού Σ.Μ.Υ.Ν. από τον Υποναύαρχο Γεώργιο Μπάκο ΠΝ.

  1. Ευχαριστώ την  ηγεσία  του Πολεμικού  Ναυτικού για  την τιμητική αυτή

τοποθέτησή μου, μια και όπως αναφέρει ο βετεράνος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, Ναύαρχος Θεόδωρος Μανωλόπουλος στον χαιρετισμό του στο φωτογραφικό λεύκωμα της Σχολής , η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών του Ναυτικού (παλαιότερα Σχολή Ναυτοπαίδων)  μαζί με τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων υπήρξαν οι δύο πυλώνες που κράτησαν διαχρονικά ζωντανό τον θρύλο του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Aριστερά ο παραδίδων Διοικητής, δεξιά ο παραλαμβάνων
με τον Διοικητή ΔΝΕ.

  1. Είναι   γεγονός και ιστορικά αποδεδειγμένο  ότι  οι   Υπαξιωματικοί  του

Πολεμικού μας  Ναυτικού πολλές φορές έπραξαν πολύ περισσότερα από το καλώς εννοούμενο καθήκον. Ενδεικτικά αναφέρω τον Υποκελευστή Α’ Γ. Παπαφραντζέσκο του Α/Τ  ΑΔΡΙΑΣ που όταν το 1943 απώλεσε το χέρι του κατά την πρόσκρουση του πλοίου σε νάρκη απευθυνόμενος στον κυβερνήτη του Αντιπλοίαρχο Ιωάννη Τούμπα του είπε το ιστορικά αλησμόνητο «Κύριε Κυβερνήτα , τι είναι ένα χέρι για την Πατρίδα;», όπως  επίσης δεν πρέπει να λησμονείται ότι οι Υπαξιωματικοί μας κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου πολέμησαν επί πέντε συνεχή χρόνια στις θάλασσες του κόσμου από τον Ινδικό Ωκεανό και την Κεϋλάνη μέχρι τις παγωμένες θάλασσες του Βορείου Ατλαντικού και τη Νέα Γή του Καναδά, ενώ ιδιαίτερα σημαντική συνδρομή είχαν και  στην διαμόρφωση του ηθικού και της παιδείας  χιλιάδων νεοσυλλέκτων.

  1. Δόκιμοι   Υπαξιωματικοί ,  με  βαριά   κληρονομιά   αυτή  την   ιστορική

παρακαταθήκη καλείστε σήμερα σε μια κρίσιμη εποχή που όλα δοκιμάζονται, να συμβάλετε και εσείς από τη θέση σας και στο μερίδιο που σας αναλογεί  εκμεταλλευόμενοι  κάθε δυνατότητα εκπαίδευσης , στο να ξεπεράσει η πατρίδα μας την κρίση που την ταλανίζει. Είστε με άλλα λόγια σαν ανθρώπινο δυναμικό ο πολλαπλασιαστής ισχύος που η πατρίδα μας σήμερα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Η νέα Διοίκηση με κύριο γνώμονα τα κριτήρια της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης θα είναι αρωγός στις προσπάθειές σας αυτές, μα συνάμμα και αυστηρός σας κριτής.

  1. Στον   παραδίδοντα   Διοικητή   και   απερχόμενο   από   τις  τάξεις  του

Πολεμικού μας  Ναυτικού ύστερα από τριανταπέντε χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας και συνεχούς προσφοράς, Υποναύαρχο Γεώργιο Μπάκο ΠΝ, του εύχομαι υγεία , ατομική και οικογενειακή ευτυχία , καθώς και κάθε επιτυχία στις νέες του δραστηριότητες.

Πλοίαρχος Ι. Καλογερόπουλος ΠΝ

       Διοικητής

===========================

H 31η σειρά Κελευστών (ΣΜΥΝ) στη κλασική φωτογραφία αποφοίτησης.
Οι αλλοδαποί απόφοιτοι θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της Σχολής.

Από την τελετή απόπλου μαθητών ΣΜΥΝ για το ΘΕΠ (3-17 Αυγούστου)

=======================

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

 

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενες εκδόσεις της εφημερίδας μας, οι φετινοί απόφοιτοι δεν θα αποδοθούν άμεσα στα πλοία, αλλά θα παρακολουθήσουν για ένα διάστημα 9-12 μηνών, ως Κελευστές, το Σχολείο εξειδίκευσης. Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η πληρέστερη εκπαίδευση των αποφοίτων ΣΜΥΝ σε πρακτική και θεωρητική μάθηση. Στόχος της καινοτομίας η απόδοση στο Στόλο πλέον ικανών στελεχών, προκειμένου να ανταποκριθούν πιο άμεσα στα καθήκοντά τους, όπως τα απαιτεί η σύγχρονη τεχνολογία. Η ηγεσία του ΠΝ εφαρμόζει απόλυτα το του Πλούταρχου «αναγκαίον του τέλειου ανδρός* και θεωρητικόν είναι των όντων και πρακτικόν των δεόντων» (*εμείς προσθέτουμε «και γυνής»).

Ο θεσμός αυτός που υλοποιήθηκε και είχε υποστηριχθεί δυναμικά επί έτη και από τον ΣΑ/ΣΜΥΝ μεμονωμένα, όσο και από το συντονιστικό συμβούλιο των Συλλόγων – Συνδέσμων Αποφοίτων ΑΣΣΥ, δείχνει ότι το Π.Ν. είναι πάντα πρωτοπόρο. Ελπίζουμε ότι και τα άλλα σώματα, ιδίως ο Σ.Ξ. θα αντιληφθούν ότι για την αναβάθμιση πρωτίστως της υπηρεσίας, επιβάλλεται να νομοθετηθεί ο τρίτος χρόνος εκπαίδευσης των Σχολών ΑΣΣΥ, ώστε το αποδειδόμενο στέλεχος στις μάχιμες μονάδες να είναι όσο το δυνατόν τέλειο στα καθήκοντα του.

Συγχαρητήρια αρμόζουν στις ηγεσίες του Π.Ν., πρώην και νυν, για την εφαρμογή του προγράμματος εξειδίκευσης, σε εποχή μάλιστα δύσκολη για καινοτομίες και αναβαθμίσεις. Η αναγνώριση τους πρέπει.

Ε.Σ.

Οι θέσεις της κάθε Εξειδικεύσεως  καθορίζονται από το ΓΕΝ, σύμφωνα με τις ανάγκες της Υπηρεσίας.
Οι αποδιδόμενες εξειδικεύσεις ανά ειδικότητα φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ


ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ

ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ

ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

 ΡΑΔΙΟΕΝΤΟΠΙΣΤΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΤΗΜΑΤΩΝ

 ΣΗΜΑΤΩΡΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΠΛΩΝ

 

 

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ

 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΝΑΡΚΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΡΠΙΛΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ


ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

 ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΕΚ

ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΨΥΚΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΗΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΑΝΘΥΠΟΒΡΥΧΙΑΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ   ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΒΟΛΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΡΑΔΙΟΕΝΤΟΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΕΩΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΦΑΛΩΝ ΟΠΛΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

 

Τόσο κατά τη φοίτησή τους στη Σχολή ως Δόκιμοι Υπαξιωματικοί, όσο και μετά την αποφοίτησή τους ως Μόνιμοι Υπαξιωματικοί, έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τόσο οι ίδιοι, όσο και τα μέλη της οικογένείας τους, εφ’ όσον δεν καλύπτονται από άλλα ασφαλιστικά ταμεία.
Από την ημερομηνία της κατατάξεώς τους στη Σχολή ο χρόνος προσμετράται ως συντάξιμη υπηρεσία. Ο ελάχιστος χρόνος παραμονής σε κάθε βαθμό που χρειάζεται για την προαγωγή τους και εφ’ όσον συντρέχουν οι λοιπές προϋποθέσεις είναι:
α. Στο βαθμό του Κελευστού, τρία (3) χρόνια.

β. Στο βαθμό του Επικελευστού, τρία (3) χρόνια.

γ. Στο βαθμό του Αρχικελευστού, τρία (3) χρόνια.

δ. Στο βαθμό του Ανθυπασπιστού, τέσσερα (4) χρόνια ή 15 χρόνια συνολικής στρατιωτικής υπηρεσίας από την κατάταξή τους στη Σ.Μ.Υ.Ν., εκ των οποίων δύο χρόνια στο βαθμό του Ανθυπασπιστού.

ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΝΤΩΝ

Ο χορός αποφοίτησης των νέων Υπαξ/κών  Π.Ν. που σηματοδοτεί το πέρας της μάθησης και την έναρξη της προσφοράς και παραγωγής έργου στις μονάδες του Ναυτικού, δόθηκε με απόλυτη επιτυχία, την 7η Σεπτεμβρίου στον αίθριο χώρο της Σχολής. Οι δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που η πατρίδα διέρχεται, δεν επέβαλαν τη ματαίωση της εκδήλωσης, κάτι που τιμά την ηγεσία του Ναυτικού, ιδίως την ΔΝΕ.

Οι νέοι και οι νέες Κελευσταί απαλλαγμένοι από το βάρος των μαθημάτων χάρηκαν όπως έπρεπε τη καμπή αυτή της σταδιοδρομίας τους δείχνοντας τις χορευτικές τους ικανότητες σε όλων των ειδών χορού. Όπως και να το κάνουμε τα νιάτα δεν κρύβονται.

Αποφοίτηση. Λίγη ξενοιασιά πριν την ανάληψη καθηκόντων.

Χαιρετισμό προς τους αποφοίτους απηύθυνε ο Διοικητής ΔΝΕ , Υποναύαρχος Σπ. Δημουλάς Π.Ν. με παραινέσεις κι ευχές για καλή σταδιοδρομία. Χαιρετισμό επίσης στο ίδιο πνεύμα, απηύθυνε και ο επί των Δημ. Σχέσεων του ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ Αντιπλοίαρχος (Ε) ε.α. Δημ. Δέδης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: