ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ

Αίσχος Γραικύλοι

Το υπάρχον πολιτικό μας σύστημα, της πολυδιαβασμένης, χιλιοτραγουδισμένης και πολυδιαφημισμένης «μεταπολίτευσης», με την αποτρόπαιη πολιτική παθολογία που βύθισε τη χώρα στον σημερινό εφιάλτη και την έδεσε χειροπόδαρα με δεσμεύσεις ολοκληρωτικής υποτέλειας, έρμαιο της διεθνούς των τοκογλύφων, ταύτισε το όνομά του με τον πιο ανυπόφορο εξευτελισμό που έζησε ποτέ η Ελλαδική κοινωνία, τον ίλιγγο της καταβύθισης στην ανέλπιδα ανέχεια, την κυριολεκτική καταστροφή.

Και σαν να μην  έφταναν όλα αυτά, έχουν το θράσος και την αναίδεια να ξανακυβερνήσουν. Οι ίδιοι υπαίτιοι του ναυαγίου θέλουν να παίξουν το ρόλο του ναυαγοσώστη. Με πολιτικά τσίτια, ανακυκλώνοντας φθαρμένα και αποτυχημένα πρόσωπα, χτίζουν καινούργια σχήματα.

«Άλλαξε ο Νικολιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς». Με τη λογική του εντυπωσιασμού απευθύνονται και πάλι στην εκλογική τους πελατεία, στη μεγάλη μάζα των φανατικών κομματανθρώπων, με στόχο τη χαριστική βολή της δύσμοιρης πατρίδας και τον επιθανάτιο ρόγχο των συνταξιούχων, τα μόνιμα θύματα, που μεταξύ αυτών υπάρχουν ακόμα ήρωες, ανάπηροι και βετεράνοι του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου (Β.Β. Π.Π.) καθώς και αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, στους οποίους και οφείλει την ύπαρξη της η εν πολλής μεταπολίτευση.

Αίσχος γραικύλοι.

=========================================

Οργισμένο κάλεσμα αφύπνισης

Οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να είναι οργισμένοι και απύθμενα δύσπιστοι με τους πολιτικούς και τα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα τα τελευταία 38 χρόνια. Τα νέα κόμματα έχουν ελάχιστο χρόνο μπροστά τους για να πείσουν το λαό να τα εμπιστευτεί. Δεν θα το πετύχουν εάν δεν στελεχωθούν επειγόντως με μη παλαιοκομματικά στελέχη, αλλά πολιτικοποιημένα άτομα με πείρα και γνώση, κυρίως όμως άφθαρτους. Πρέπει δε να παρουσιάσουν πιστευτά και εφικτά προγράμματα για την ανάπτυξη, φυσικά κάθετα όχι σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος κι ότι θα προβούν σε θεαματικές τομές στο υπάρχων πολιτικό σύστημα όπως π.χ.

 1. Μείωση του αριθμού των βουλευτών κατά 50%.

 2. Κατάργηση του νόμου «περί ευθύνης υπουργών».

 3. Άρση του βουλευτικού ασύλου.

 4. Οι απόντες της βουλής αδικαιολόγητα να μην αμείβονται (άδεια έδρανα).

 5. Οι απουσιάζοντες τρεις (3) συνεχόμενες φορές από τη βουλή, να εκπίπτει το αξίωμά τους.

 6. Να μην συντηρούνται από το κράτος τα πολιτικά γραφεία των πολιτικών.

 7. Να σταματήσει η χρηματοδότηση των κομμάτων από το δημόσιο.

 8. Να περιορισθεί δραστικά ο αριθμός των «ειδικών» συμβούλων όλων των πολιτικών.

 9. Να καταργηθεί η χρηματοδότηση των συνδικαλιστικών σωματείων κ.λ.π. από το κράτος.

 10. Να διαχωριστούν τα κόμματα από το κράτος.

 11. Το χρονικό διάστημα της βουλευτικής «θητείας», να χρεώνεται στα επαγγελματικά τους ασφαλιστικά ταμεία συνταξιοδότησης.

 12. Να κοπούν όλες οι βουλευτικές συντάξεις.

 13. Να γίνει έλεγχος περιουσιακών στοιχείων (πόθεν έσχες) σε όλους τους πολιτικούς της βουλής από τη μεταπολίτευση (1974) και εντέυθεν, όπως και σε πρόσωπα μέχρι δεύτερου βαθμού συγγένειας τους και σε στενούς συνεργάτες τους (εργολάβους, διευθυντές κ.λ.π.)

 14. Στους παραβάτες (τύπου Άκη) κατάσχεση και δέσμευση των περιουσιών τους, καταδίκη αυτών για υπεξαίρεση και κατάχρηση του δημοσίου χρήματος.

 15. Να επιστραφούν τα χρηματικά ποσά μετά νομίμου τόκου από τους μισθούς και τις συντάξεις που παρακρατήθηκαν παράνομα και αντισυνταγματικά λόγω μνημονίου στο οποίο μας οδήγησαν οι ίδιοι οι πολιτικοί.

 16. Να επιστραφεί οι ειδικός φόρος (χαράτσι) που παρακρατήθηκε εκβιαστικά μέσω ΔΕΗ.

 17. Να εφαρμοστεί το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής και άμεσης δημοκρατίας.

 18. Να επανακατασταθεί το πολυτονικό και η απλή καθαρεύουσα ως επίσημη γλώσσα μας διότι όταν μπήκε το μονοτονικό ήταν μία «μικρή θεαματική πτώχευση» κατά τον κ. Δεσποτόπουλο.

 19. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται απευθείας από το λαό με δημοψήφισμα ή παράλληλα με άλλες εκλογές.

 20. Να δοθούν περισσότερες εξουσίες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Φυσικά όλα αυτά που ίσως σε μερικούς θα φαίνονται ως «ουτοπικά» είναι ένα ελάχιστο από τα ζητηθέντα που θα έπρεπε να κατοχυρωθούν και συνταγματικά. Εάν υπάρξει κόμμα που να ενστερνίζεται αυτές τις απόψεις προτάσεις να με θεωρεί στέλεχός του. Χθεσινή ουτοπία, σημερινή ρουτίνα.

Μαλιαμάνης Άγγελος

        Αξ/κός Π.Ν. ε.α. (ΣΝ 1953)

Ελεύθερος πολίτης

      και υπεύθυνος ψηφοφόρος.

 ==================================

Αρχηγέ !  Ναύαρχε Λυμπέρη.
Διάβασα στα Νέα του ΣΑ/ΣΜΥΝ  το άρθρο σας  << Η ΚΡΊΣΗ……..>>.

Θα μου επιτρέψετε να πω κι εγώ την άποψή μου, όσο και αν αυτή είναι υποκειμενική.
Κάποτε οι ευθύνες, πρέπει να επιμεριστούν τόσο σε αυτούς που κυβέρνησαν, όσο και σ’ αυτούς που τους  επέλεξαν να κυβερνήσουν.

Το <<σκάφος>> που γράφετε, άρχισε να πλέει σε χαλεπό πέλαγος, από τότε που ταξίδευε στο Μηρτώο, και αυτό, <<πρασίνιζε>>  στις  cassex, από τις πράσινες σκυταλίδες. Από τότε που υποχρεωθήκαμε ( οι αξ/κοί) να παραστούμε στην ομιλία του <<Τα φάγαμε όλοι μαζί>>, στο αμφιθέατρο του Αρχηγείου  Στόλου.
Και ποιος θα μας <<διαφώτιζε>> ; αυτός που αποκάλεσε ανερυθρίαστα την
σημαία μας <<Ένα πανί>>.
Και ποιος θα μας  μιλούσε ; αυτός που  αποκάλεσε τον ΓΕΕΘΑ … Σημασία βέβαια, δεν έχουν αυτά που  ειπώθηκαν, αλλά  βαρύτητα έχει το ποιος τα   είπε. Τέτοιοι όμως και άλλοι <<ειδήμονες>>  των Υ/Β  Αρχηγέ Ναύαρχε Λυμπέρη, ήταν το πλήρωμα του σκάφους, που για κυβερνήτη, είχε  ναύτη  νοσοκόμο και αυτόν <<ζαλισμένο>> _ όπως  γράφετε. Όσο και να <<κοιταχθούμε στο εσωτερικό μας για να αξιολογήσουμε τις επιλογές  μας>>, δεν ωφελεί σε τίποτα τώρα.  Αυτά, είναι  προσωπικές ψυχικές διεργασίες του καθενός μας, και δεν αλλάζουν τη κατάσταση.
<<Η ψήφος _ είχε πει ο Αβραάμ Λίνκολν, είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου>>.
Οι ΗΠΑ είχαν ;  την 11 Σεπ. Η ΕΛΛΑΔΑ, είχε σίγουρα όμως, τις  εκλογές  του 81.
Με εκτίμηση.

Άγγελος Μυλωνάς

Αντιπλοίαρχος (Ε) ε.α. Π.Ν. (Σ.Ν. 1955)

========================================

 

Ομολογία του αποχωρούντα αρχισυντάκτη των New York Times !!

«Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια»
O Τζον Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτης των New York Times, στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση που έγινε προς τιμήν του πριν βγει στη
σύνταξη.
Κάποιος από τους παρευρισκόμενους έκανε πρόποση για τον ανεξάρτητο Τύπο, και ο Σουϊντον διέκοψε και συμπλήρωσε :
«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς…. επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να….
γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο..
Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο.. Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες.
Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους.
Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ

ΣτΣ: Το λάβαμε στο email μας.

 

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ

ΘΕΜΑ: Επιπτώσεις από το P.S.I.

   Μετά από πρόσκληση, που απηύθυνε γενικά ο ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ εκπρόσωποι των  φορέων ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ, ΣΑΣΜΥΝ, ΚΕΘΑ, ΣΥΣΜΕΔ, ΑΝΕΑΕΔ, συναντήθηκαν στα γραφεία του πρώτου. Το κύριο θέμα της συνάντησης αφορούσε στη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΜΤΝ, όπως και τα υπόλοιπα δύο Μετοχικά Ταμεία, και οι αντιδράσεις – ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούμε, ώστε να επιτευχθεί η αναπλήρωση των απολεσθέντων κεφαλαίων και η βιωσιμότητα – ανάπτυξη των Μετοχικών μας Ταμείων. Ο εισηγητής του ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ, παρείχε ενημέρωση, μετά από συνάντηση που είχε ο σύλλογος με την διοίκηση του ΜΤΝ. Ενημερωθήκαμε ότι το ΜΤΝ προβαίνει σε διάφορες ενέργειες και μεταξύ άλλων βρίσκεται σε συζητήσεις με δικηγορικό γραφείο για την διεκδίκηση των απωλειών των αποθεματικών του Ταμείου από το PSI. Επίσης προ PSI το ΜΤΝ είχε κάνει κάποιες αμυντικές κινήσεις που θα βοηθήσουν σημαντικά στον δικαστικό αγώνα. Αυτό που προς το παρόν είναι σίγουρο είναι η απόφαση του ΜΤΝ  για μια ακόμη μείωση του μερίσματος  κατά 25%. Στη νέα αυτή μείωση, αν συνυπολογίσουμε και τις δύο ήδη επιβληθείσες (14% και 8%), η μείωση του  μερίσματος έχει ήδη φτάσει το 41 %. Για το ΕΚΟΕΜΝ υπολογίζεται επίσης μείωση κατά 30%, αλλά δεν είχε ληφθεί σχετική απόφαση.

Μετά την παραπάνω εισήγηση, ακολούθησε εκτενής συζήτηση, η οποία επεκτάθηκε και στο συνολικό διεκδικητικό μέτωπο των δικαιωμάτων των στρατιωτικών. Στο τέλος της συζήτησης, συναποφασίσθηκαν ομόφωνα, τα παρακάτω:

 • Εκφράζουμε την απόλυτη αγανάκτηση των συναδέλφων αποστράτων και εν ενεργεία στρατιωτικών:

 • Για το κούρεμα τόσο των αποθεματικών των Μετοχικών Ταμείων και των ΝΠΔΔ Ενώσεων Αποστράτων, όσο και των αποθεματικών των ειδικών λογαριασμών που χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τις εισφορές μας (ΝΙΝ, ΕΚΟΕΜΝ, κλπ) που καταχρηστικά συμμετείχαν τα διαθέσιμά τους στο κοινό κεφάλαιο της ΤτΕ.. Η πράξη αυτή συνιστά «νομιμοποιημένη» κλοπή των εισφορών μας, που αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα αναπλήρωσης των απωλειών, οδηγεί μοιραία, στην ολοκληρωτική κατάρρευση του προνοιακού Μετοχικού συστήματος των Ε.Δ.

 • Για τις αλλεπάλληλες μειώσεις των μερισμάτων που έρχονται να προστεθούν στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, και στη επιβολή νέων φόρων, εισφορών κλπ, μειώνοντας συνολικά και μέχρι στιγμής το ονομαστικό επίπεδο των αποδοχών μας, σε επίπεδα άνω του 60%.

 • Ανησυχούμε ιδιαίτερα ακόμη και για την επιβίωσή μας, αφού στις πιο πάνω μειώσεις αποδοχών διαφαίνεται ότι θα προστεθούν νέες περικοπές, που θα προκύψουν όπως εκτιμούμε ότι έρχονται με τις αυξήσεις στη φορολογία και τις μειώσεις κοινωνικών παροχών (υγεία, παιδεία, παιδικοί σταθμοί κ.α.).

 • Ιδιαιτέρα ανησυχούμε και προβληματιζόμαστε για τους συναδέλφους στην ενέργεια, που καλούνται να συνεχίζουν να πληρώνουν αυξημένες μάλιστα εισφορές, χωρίς κανείς να μπορεί να τους διασφαλίσει ότι θα λάβουν τουλάχιστον αξιοπρεπές αντίτιμο κατά την αποστρατεία τους.

 • Αποφασίσαμε να προβούμε σε διερεύνηση της δυνατότητος αριθμού δικαστικών διεκδικήσεων.

 • Απαιτούμε από όλα τα Μετοχικά Ταμεία, τις ΝΠΔΔ Ενώσεις Αποστράτων και τις κατά περίπτωση διοικούσες επιτροπές των λοιπών ειδικών λογαριασμών, να αναλάβουν άμεσα ενέργειες διεκδίκησης των απωλειών των αποθεματικών τους, ως πρωτογενώς έχοντες έννομο συμφέρον, δηλώνοντας ότι εξετάζουμε την κατ’ αυτών άσκηση ενδίκων μέσων για τις ζημίες που έχουμε ήδη υποστεί, αλλά και επίκειται να υποστούμε στο μέλλον.

 • Συζητούμε διάφορες προτάσεις που κατατέθηκαν για ενέργειες τόσο σε άμεσο όσο και σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Συμφωνήθηκε η ΑΝΕΑΕΔ χωρίς καθυστέρηση να αναλάβει ενέργειες, για σύγκληση ευρείας συνδιάσκεψης φορέων.

Πιστεύομε ότι :

 • Η στρατιωτική οικογένεια είναι ενιαία και περιλαμβάνει τόσο τους εν αποστρατεία όσο και τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, όλων των Κλάδων των Ε.Δ., ανεξαρτήτως ειδικότητας και τρόπου κατάταξης ή προέλευσης. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι σε μέγιστο βαθμό κοινά και οφείλουμε να τα αντιμετωπίζουμε με κοινό αρραγές μέτωπο.

 • Μεταξύ των διεκδικητικών φορέων, δεν υφίσταται εξ ορισμού ουδεμία πρωτοκαθεδρία.

Καλούμε μεμονωμένους συναδέλφους αλλά και φορείς συναδέλφων, που προέρχονται από άλλους κλάδους των ΕΔ και ΣΑ, να συντονίσουν μαζί μας τις δράσεις τους.

ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ

Για τον ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ ο Πρόεδρος Αντιπλοίαρχος (Ε) ε.α. Ν. Βασιλείου ΠΝ

Για τον ΣΥΣΜΕΔ ο Πρόεδρος Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ) Α. Τσουκαράκης

Για τον ΣΑ/ΣΜΥΝ ο Πρόεδρος Επστής ε.α. Ε. Σφακτός

Για την ΚΕΘΑ Υποναύαρχος ε.α. Ι Ντουνιαδάκης ΠΝ

Για την ΑΝΕΑΕΔ Α’ Αντιπρόεδρος Υποπλοίαρχος ε.α. (Ε) Α. Βλαχοπούλου ΠΝ

 Για την ακρίβεια

Αντιπλοίαρχος (Ε) ε.α. Νίκος Βασιλείου ΠΝ

 Ο πρόεδρος του ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: