ΠΕΡΙΠΟΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

  • Η ωμή παρέμβαση στις εκλογικές μας διαδικασίες, καταδεικνύουν το χαμηλό επίπεδο εκτίμησης που μας έχουν οι, κατ’ ευημησμόν φίλοι μας. Το δικαίωμα βέβαια τους το επιτρέψαμε εμείς οι ίδιοι, με τους κατά καιρούς ανίκανους πολιτικούς μας ηγέτες.

  • Τελικά ο μόνος κοινωνικός τομέας που προσφέρει ένα χαμόγελο, μία νότα αισιοδοξίας στην από παντού βαλλόμενη πατρίδα μας είναι ο ελληνικός αθλητισμός, ατομικός ή ομαδικός. Κόντρα σε κάθε πρόβλεψη και αρνητικές συγκυρίες γράφει ιστορία διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι η «ελληνική ψυχή« πάντα αναγεννάται από τη τέφρα της.

  •  Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν οι επιγραφές «ΑΓΟΡΑ ΧΡΥΣΟΥ» και ότι έχει σχέση με πολύτιμα μέταλλα ή είδη με κάποια αξία. Μοιάζουν σαν τα κοράκια που συγκεντρώνονται όταν οσμίζονται επικείμενο θάνατο. Και η οικονομική ανέχεια που βασανίζει ένα μεγάλο μέρος των χαμηλών ιδίως κοινωνικών τάξεων, είναι ένας αργός οικονομικός θάνατος. Προκειμένου να τον επιμηκύνουν, πωλούν ότι πολύτιμο έχουν. Όπως τότε στη κατοχή με τα λεγόμενα «ενεχυροδανειστήρια και μαυραγορίτες», όπου σπίτια ολόκληρα επωλούντο για ένα….τενεκέ λάδι. Τα ίδια κοράκια τότε, τα ίδια και σήμερα. Και όπως πάντα το κράτος αδιάφορο και απών.

  • Αθρόες είναι οι προσφυγές κατά του περίφημου κουρέματος, μεταξύ των οποίων τα ΜΤΝ και ΕΑΑΝ. Σίγουρα οι προσφυγές δεν γίνονται για τη τιμή των όπλων, αλλά με τη προσδοκία για κάτι ουσιαστικό. Γνωρίζοντας όμως τα γρανάζια της δαιδαλώδους δικαστικής δικονομίας και τα άδεια κρατικά ταμεία «ζήσε μαύρε μου να φας το Μάη τριφύλλι». Κι επειδή οι περισσότεροι από εμάς είμαστε πολύ «μαύροι» ας ελπίσουμε ότι τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας ίσως δουν άσπρες ημέρες.

  • Προσέξατε τις ομιλίες των πολιτικών και στις δύο προεκλογικές περιόδους; Ελάχιστοι τόλμησαν να ψελλίσουν για περιορισμό όλων αυτών των προνομίων τους που προκαλούν το κοινό αίσθημα. Όσο για μείωση κυβερνητικών σχημάτων, αριθμού βουλευτών, τιμωρία επίορκων συναδέλφων τους, πραγματικό πόθεν έσχες κ.α. «Τρία πουλάκια κάθονται». Αυτό θα πει ευσυνείδητος επαγγελματίας. Πάνω από όλα η συντεχνία μας.

  • Κι επιτέλους εγένετο φως. Αποκτήσαμε κυβέρνηση, πρωτοφανή σε σύνθεση για τα ελληνικά δεδομένα. Μακάρι να είναι η απαρχή αλλαγής σε παλαιολιθικές πολιτικές συνήθειες και δογματισμούς. Η πολυσυλλεκτική της σύνθεση ίσως ενεργήσει ανασταλτικά σε πολιτικές ακρότητες και αυθαιρεσίες του παρελθόντος. Μακάρι στη σύνθεσή της να υπήρχαν ακόμη περισσότεροι σχηματισμοί. Κάθε λογικός Έλληνας δεν μπορεί παρά να της ευχηθεί καλή επιτυχία. «Για την Ελλάδα και μόνο ρε γ…..»

  • Η συμμετοχή στο νέο Κυβερνητικό σχήμα αποστράτων αξ/κών των Ε.Δ. μετά από πολλά χρόνια απουσίας, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Ήταν η μόνη κοινωνική τάξη που, σκανδαλωδώς την είχαν αποκλείσει από το κοινοβούλιο. Ίσως κάτι να αλλάζει και στον τομέα αυτό. Το «καλή επιτυχία» είναι αυτονόητο από όλους τους ένστολους και μη, πλην από εκείνους που διακατέχονται από ιδεοληψίες.

Το περισκόπιο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: