ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΣΑ/ΣΜΥΝ


Μία παρέα από εκατό περίπου φίλους και μέλη του ΣΑ/ΣΜΥΝ έδωσαν παρόν στη «συνεστίαση του μπακαλιάρου», όπως χιουμοριστικά χαρακτηρίστηκε η εν λόγω πρόσκληση.

Η επιλογή της ημέρας, εθνική-θρησκευτική εορτή και του χώρου, κέντρο τύπου ταβέρνας, δεν ήταν τυχαία. Γνωρίζοντας τις δυσκολίες που η πατρίδα μας περνάει, αποφύγαμε την οργάνωση πραγματικής χοροεσπερίδας  σε πολυτελείς αίθουσες ή κοσμικά κέντρα, όπως παλαιότερα. Διότι όπως λέει και ο λόγιος μοναχός εξ Ιωαννίνων, Πρόκλος, «η ψυχαγωγία εις κατάλληλον ώραν και τόπον, είναι τόσον ευάρμοστη, όσον και η προσευχή».

Tρεις γενιές. Κ. Νυχτάκης, Γ. Μπούτσης απόμαχοι του Π.Ν.,Ευαγ. Μπούτση 2ετής Δόκιμος Υπξ/κός ΣΜΥΝ.

Έτσι ζήσαμε την ατμόσφαιρα μίας όμορφης-μεγάλης παρέας, απολαμβάνοντας την συντροφιά παλαιών συναδέλφων, των νόστιμων εδεσμάτων του κέντρου, με γενική προτίμηση στον μπακαλιάρο-σκορδαλιά και τον ευφραίνοντα τας καρδίας οίνον. Η ερασιτεχνική παρέα των μουσικών, που τίποτα δεν είχε να ζηλέψει από εκείνες των επαγγελματιών, δημιούργησε την κατάλληλη ατμόσφαιρα, με «τραγούδια της παρέας» και με τα κλασικά νησιώτικα και δημοτικά. Όμορφη νότα, κι έκπληξη για πολλούς ήταν η εκτός προγράμματος συμμετοχή του συναδέλφου Κώστα Μοσχούτη (Σ.Ν. 1955), όπου με το μπαγλαμαδάκι του και την μπάσα-ρεμπέτικη φωνή του μας σεργιάνισε στα μονοπάτια του Βαμβακάρη, δημιουργώντας επί πλέον κέφι.

Η παρέα του Πέτρου Μπουρβάνη

Την συνεστίαση τίμησε ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ Αντιναύαρχος ε.α. Σπ. Περβαινάς και το μέλος του Δ.Σ./ΕΑΑΝ Χ. Αϊδίνης, την λαχειοφόρο αγορά ενίσχυσαν οι: Κ. Νυχτάκης (πίνακας ζωγραφικής), Κ. Ρώμας (3ήμερη παραμονή στη Πάρο), CITROEN Ι. Πουλάκης (4 αξεσουάρ αυτοκινήτων), ασφάλειες Βασ. Βαβυλουσάκη (10 ασφάλειες προσωπικού ατυχήματος), Άρης Κακαριάρης (ηλεκτρική ψηστιέρα), Αντ. Καβαλλιέρος (αναμνηστικές κούπες Π.Ν.) και Νικ. Γιαννακάρης (4 καλάμια ψαρέματος και είδη αλιείας).

Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ και οι Χ. Αϊδίνης, Ι. Ψυρίδης μετά των συζύγων των.

Ο Κ. Μοσχούτης με το «μερακλίδικο» μπαγλαμαδάκι του.

Το ΔΣ του ΣΑ/ΣΜΥΝ ευχαριστεί τα μέλη του Συνδέσμου για τη συμμετοχή τους στη συνεστίαση ιδιαίτερα ευχαριστεί τους: Αγ. Μυλωνά και Άννα Δοξοπούλου που ήρθαν επί τούτου από το Άργος και τη Θεσσαλονίκη, τον κ. Μανιάτη εξέχων μέλος της πειραϊκής κοινωνίας. Η εκδήλωση τελείωσε αργά τις μεταμεσημβρινές ώρες με μία ευχή. Καλή υγεία σε όλους, καλή τύχη στη πατρίδα μας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: