ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝ

Αρ. Πρωτ. 003

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο διεύρυνσης της γενικής επιμόρφωσης των Ναυτικών Δοκίμων την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε επιστημονική ημερίδα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων με θέμα «Σύγχρονες Αμυντικές Τεχνολογίες».

Την έναρξη της ημερίδας κήρυξε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ και συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές.

==========================

Αρ. Πρωτ. 004

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Αποφοίτων της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού. Στο πλαίσιο της τελετής βραβεύθηκε από τον Διευθυντή ΓΕΝ/ΔΥΓ Υποναύαρχο (ΥΙ) Απόστολο Μαντίδη ΠΝ η κυρία Σπυριδούλα Ανδρώνη, εν αποστρατεία στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού, για την προσφορά της ως εθελόντρια Νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αλεξάνδρειας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Επίσης βραβεύθηκαν οι αριστούχοι μαθητές της ΣΜΥΝ.

Στην τελετή παρέστησαν ό Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, ο Αρχηγός Στόλου Υποναύαρχος Κωνσταντίνος Μαζαράκης Αινιάν ΠΝ, ο Διοικητής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Αναστάσιος Κάτσαρης ΠΝ και το νεανικό χορωδιακό σύνολο Έλενας Καντάρη – Κούκου που έψαλε κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια.

==========================

Αρ. Πρωτ. 005

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού στο Πολεμικό Μουσείο.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, ο Διοικητής ΔΔΜΝ Αντιναύαρχος (Μ) Παναγιώτης Ελληνιάδης ΠΝ, ο Αρχηγός Στόλου Υποναύαρχος Κωνσταντίνος Μαζαράκης Αινιάν ΠΝ και ο Διοικητής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Αναστάσιος Κάτσαρης ΠΝ.

==========================

Αρ. Πρωτ. 008

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς διατέθηκε το υδροφόρο πλοίο ΔΟΪΡΑΝΗ για υδροδότηση της νήσου Αίγινας από Σάββατο 21 Ιανουαρίου έως Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012.

Επίσης από Τρίτη 24 Ιανουαρίου έως Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 διατίθεται το υδροφόρο πλοίο ΠΡΕΣΠΑ για υδροδότηση των νήσων Φαρμακονήσι, Καλόλιμνος, Ψέριμος, Ρω και Σύρος.

==========================

Αρ. Πρωτ. 009

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι σήμερα Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012 ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ επιβιβάστηκε εν πλω στο νεότευκτο Βρετανικό Πολεμικό Πλοίο HMS DARING (Type 45 Destroyer), κατόπιν προσκλήσεως της Βρετανικής Πρεσβείας.

Το Βρετανικό Πολεμικό Πλοίο ευρίσκεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο τελικών ελέγχων επιχειρησιακής ετοιμότητας στις εγκαταστάσεις του NATO Maritime Interdiction Operational Training Center (NMIOTC) και του NATO Fleet Operational Readiness Accuracy Check Site (FORACS) στη Σούδα.

==========================

Αρ. Πρωτ. 014

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση πεσόντων Ναυτικής Αεροπορίας στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού (ΔΕΝ) στο Κοτρώνι Μαραθώνα, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Κοσμά Χρηστίδη ΠΝ. Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των πεσόντων της ΔΕΝ.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Ν. Ραγκούσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, ο Βουλευτής Β’ Πειραιά κ. Αναστάσιος Νεράντζης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ναυτικής Αεροπορίας και επίτιμος Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος (ε.α.) κ. Γεώργιος Μπεζεριάνος, διατελέσαντες Διοικητές ΔΕΝ καθώς και οι συγγενείς των πεσόντων.

Mνημείο πεσόντων στελεχών Αερο-Ναυτικής συνεργασίας

============================

Αρ. Πρωτ. 015

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012


Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων τιμήθηκαν οι Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού απόφοιτοι ΑΣΕΙ, οι οποίοι αποστρατεύτηκαν και συνταξιοδοτήθηκαν το 2011, αφού υπηρέτησαν ευδόκιμα και προσέφεραν επί μακρόν τις υπηρεσίες τους στο ΠΝ.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ που επέδωσε τον αναμνηστικό θυρεό του ΠΝ, τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου και ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ Αντιναύαρχος ε.α. Σπυρίδων Περβαινάς ΠΝ.

=============================

Αρ. Πρωτ. 016

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012


Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού τιμήθηκαν οι Αξιωματικοί Ειδικοτήτων, Έφεδροι εξ Εφέδρων και Ειδικής Μονιμότητας του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι αποστρατεύτηκαν και συνταξιοδοτήθηκαν το 2011, αφού υπηρέτησαν ευδόκιμα και προσέφεραν επί μακρόν τις υπηρεσίες τους στο ΠΝ.

Η ηγεσία του Π.Ν. τιμά τους αποστρατευθέντες

Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ που επέδωσε τον αναμνηστικό θυρεό του ΠΝ, τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου και ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ Αντιναύαρχος ε.α. Σπυρίδων Περβαινάς ΠΝ.

Ο ΑΓΕΝ συγχαίρει τον Αντιπλοίαρχο (Ε) Στερ. Παπαδά για την 42-έτη και τρεις μήνες προσφορά του στο Π.Ν.

==============================

Αρ. Πρωτ. 021

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012


Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι o Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012, επισκέφθηκε το Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιώς και τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Σεραφείμ.

===============================

Αρ. Πρωτ. 023

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012


Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι σήμερα, Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012, υπογράφηκε στο ΓΕΝ Μνημόνιο Αρχών Συνεργασίας Πολεμικού Ναυτικού και Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Κοσμά Χρηστίδη ΠΝ και τον Αρχηγό ΛΣ – ΕΛ ΑΚΤ Αντιναύαρχο ΛΣ Κωνσταντίνο Σούλη.

============================

Αρ. Πρωτ. 025

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012


Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 ο Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού Π.Π. συνελήφθη στην οικία του από την Ελληνική Αστυνομία για θέματα κατοχής και διακίνησης μέσω διαδικτύου πορνογραφικού υλικού και αυτεπαγγέλτως παραπέμπεται με την αυτόφωρη διαδικασια στον Εισαγγελέα Ναυτοδικείου Πειραιώς.

===========================

ΤΕΛΕΤΗ ΚΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΝΔ στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, ο Διοικητής ΔΔΜΝ Αντινάυαρχος (Μ) Παναγιώτης Ελληνιάδης ΠΝ, ο Αρχηγός Στόλου Υποναύαρχος Κωνσταντίνος Μαζαράκης Αινιάν ΠΝ και ο Διοικητής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Αναστάσιος Κάτσαρης ΠΝ.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Από το Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, σήμερα Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012, στα πλαίσια επιθεωρήσεως, επισκέφθηκε το Ναυτικό Σταθμό Κέρκυρας και τα Ναυτικά Παρατηρητήρια του νησιού. Κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αντιπλοιάρχου Έκτορα Γιαλοψού ΠΝ και συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπυρίδωνα Σπύρου και το Δήμαρχο Κέρκυρας κ. Ιωάννη Τρεπεκλή.

ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΄΄ Η ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ΄΄ ΣΤΗ ΣΝΔ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο διεύρυνσης της γενικής επιμόρφωσης των Ναυτικών Δοκίμων, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων διάλεξη με θέμα « Η Ανθρωποκεντρική Προσέγγιση στην Ηγεσία» από τον Δρ. Ιωάννη Καλογεράκη.

Την διάλεξη παρακολούθησε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ και μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου.

Αντιπλοίαρχος Αδαμάντιος Χριστοδούλου ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

 Οι τιμηθέντες εν μέσω ηγεσίας και Προέδρων, εκπροσώπων Ενώσεων, Συνδέσμων και Συλλόγων Π.Ν.

Oι ηγεσίες Π.Ν. και Λ.Σ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: