«ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ»

ΒΙΒΛΙΑ

Ο συνάδελφος Κωσ. Σπύρου Αντιπλοίαρχος (Ε) ε.α. Π.Ν. μετά τα δύο προηγούμενα έργα του, (΄΄Ψηφίδες μίας ζωής΄΄ και ΄΄Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα΄΄) μας προσέφερε ένα ακόμη έργο του, γραμμένο με τα «βιώματα» μιας 35ετούς πορείας σε ένα σώμα που το αγάπησε και υπηρέτησε πιστά το Π.Ν.

Με καθαρότητα πνεύματος και απηλλαγμένος  από προκαταλήψεις, προσωπικά βιώματα, πρόσκαιρα οφέλη κ.α., μας εξιστορεί τρεις προσωπικές του «ειδικές αποστολές» που βίωσε στο Π.Ν. (στο USN Α/Τ DD 698, Μάιος 1964, 12μηνη παραμονή σε ακριτικό νησί, Αύγουστος του 1964 και στην Κύπρο τον Μάρτιο του 1969).

Ο κ. Σπύρου μέσα από την εξιστόρηση των πολύπλοκων σε εφαρμογή κι εκτέλεση τριών αυτών αποστολών που του ανατέθηκαν, περνάει κι ένα μήνυμα, σαν παρακαταθήκη στους νεότερους. Η επαγγελματική κατάρτιση, η ευρηματικότητα σε δύσκολες καταστάσεις, το θάρρος και η αγάπη γι΄ αυτό που καλείσαι να κάνεις, είναι σπουδαίοι παράγοντες επαγγελματικής και όχι μόνο επιτυχίας.

Τρεις προσωπικές ιστορίες, που σε συνδυασμό με τις χιλιάδες άλλες που ο καθένας μεμονωμένα ή συλλογικά έχει «γράψει» στο προσωπικό του ημερολόγιο, συνθέτουν αυτό που λέγεται ιστορία του Π.Ν.

Συγχαρητήρια στον κ. Σπύρου για το βιβλίο, το οποίο κοσμεί την βιβλιοθήκη μας.

Ε.Σ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: