ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ


Το Ν.Μ.Ε. πρωτοπόρο σε εκδηλώσεις-ομιλίες επιπέδου προσέφερε την 21 Ιανουαρίου 2012 μία ακόμη σπουδαία ημερίδα με θέμα «Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό μεταξύ της Εθνικής ολοκλήρωσης και τεχνολογικής εξέλιξης, 1821-1941».

Τα επί μέρους θέματα της ημερίδας αναπτύχθηκαν από προσωπικότητες και γνώστες του αντικειμένου, για αυτό και καθήλωσαν το ακροατήριο σε όλη τη διάρκειά της.

Στην εκδήλωση παρέστησαν βουλευτές, οι Α/ΓΕΝ, ΑΣ, ΔΔΜΝ, ΓΕΠΝ, Αρχηγός Λ.Σ. και πλήθος μελών και φίλων του Ν.Μ.Ε.

Οι ενότητες που αναπτύχθηκαν ήταν:

  1. Η στρατηγική συνεισφορά του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Κων/νος Κολλιόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Παντείου Παν/μιου.
  2. «Τεχνολογική εξέλιξη-Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό την περίοδο 1821-1940». Νικήτας Νικητάκος, Πλοίαρχος Π.Ν. ε.α., Καθηγητής Παν/μιου Αιγαίου.
  3. Τεχνικές και τακτικές καινοτομίες που υιοθετήθηκαν για πρώτη φορά από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Ιωάννης Παλούμπης, Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α.
  4. «Η ναυτική σημασία του ελληνικού γεωγραφικού χώρου και στόλου για την ασφάλεια της Ελλάδος 1830-1941». Ζήσης Φωτάκης, Λέκτορασς Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.
  5. «Βιομηχανική Επανάσταση και Ναυτική Ισχύς 1880-1914». Ευάνθης Χατζηβασιλείου. Λόγω απουσίας του κ. Χατζηβασιλείου το θέμα παρουσιάστηκε, δια ανάγνωσης, από τον κ. Ζήση Φωτάκη.

Ακολούθησε συζήτηση και όπως είπε στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Ν.Μ.Ε. κ. Α. Παλούμπη-Αναγνωστοπούλου το Μουσείο, παρά τις οικονομικές τους δυσχέρειες, θα είναι πρωτοπόρο σε τέτοιου είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Πράγματι αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν και συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της τόσο ενημερωτικής συζήτησης. Οι πληροφορίες και τα συμπεράσματα που αποκομίζεις είναι πάντα επίκαιρα.

Ε.Σ. 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: