Ανακοινώσεις Τύπου ΓΕΝ

Αρ. Πρωτ. 128

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011 στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Σαλαμίνος η τελετή παράδοσης – παραλαβής Αρχηγού Στόλου, από τον Αντιναύαρχο Παναγιώτη Ευσταθίου ΠΝ στον Υποναύαρχο Κωνσταντίνο Μαζαράκη Αινιάν ΠΝ.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, Επίτιμοι Αρχηγοί και λοιποί προσκεκλημένοι. Της τελετής προηγήθηκε κατάθεση στεφάνου από τον παραδίδοντα Αρχηγό Στόλου στο μνημείο του Α/Τ Βασίλισσα Όλγα.

 ==========================

 

Αρ. Πρωτ. 129

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011


Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011 στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, η τελετή παράδοσης – παραλαβής Διοικητού Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Κοσμά Χρηστίδη ΠΝ.

Καθήκοντα Διοικητού Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού παρέλαβε από τον Αντιναύαρχο (Μ) Κωνσταντίνο Αγιατζίδη ΠΝ, ο Αντιναύαρχος (Μ) Παναγιώτης Ελληνιάδης ΠΝ.

========================

Αρ. Πρωτ. 130

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011


Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι ψπραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011 στη Ναυτική Βάση «ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ» η τελετή παράδοσης – παραλαβής Διοικητού Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ), παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Κοσμά Χρηστίδη ΠΝ.

Καθήκοντα Διοικητού ΔΝΕ παρέλαβε από τον Αντιναύαρχο Γεώργιο

Καλόγηρο ΠΝ, ο Υποναύαρχος Αναστάσιος Κάτσαρης ΠΝ.

========================

Αρ. Πρωτ. 131

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011


Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011 στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στο Χατζηκυριάκειο του Πειραιά η τελετή παράδοσης – παραλαβής Διοικητού της Σχολής, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Κοσμά Χρηστίδη ΠΝ.

Καθήκοντα Διοικητού της ΣΝΔ παρέλαβε από τον Αντιναύαρχο Ιωάννη

Κωνσταντινίδη ΠΝ, ο Υποναύαρχος Αναστάσιος Κάτσαρης ΠΝ.

=======================

Αρ. Πρωτ. 132

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011


Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011 η τελετή απονομής ξιφών σε Αξιωματικούς Ειδικοτήτων που υπηρετούν στο Αρχηγείο Στόλου.

Τα ξίφη επέδωσε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ.

=======================

Αρ. Πρωτ. 133

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011


Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας πιστοποίησε την παρεχόμενη από τη Σχολή Ελικοπτέρων Ναυτικού εκπαίδευση στη διαφυγή από βυθιζόμενο ελικόπτερο(Ηelo Dunker), ως σύμφωνη με το AMC to Appendix 1 to J.A.R. OPS 3.965 (a) (3) (iii) (D) ), Water Survival Training, (Π.Δ. 211/2003). Η πιστοποίηση αυτή επιβεβαιώνει ότι η παρεχόμενη εκπαίδευση καλύπτει τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα, καθιστώντας έτσι τη Σχολή Ελικοπτέρων Ναυτικού ως το μόνο διεθνώς πιστοποιημένο οργανισμό, στην εκπαίδευση διαφυγής από βυθιζόμενο ελικόπτερο, στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό, διανοίγει προοπτικές παροχής υπηρεσιών τόσο στις Ελληνικές, συμμαχικές, αλλά και

φίλιες Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, δεδομένου ότι δεν θα

απαιτείται πλέον, οι ιδιώτες, να μεταβαίνουν στο εξωτερικό για να λάβουν την

εκπαίδευση αυτή.

Στο πλαίσιο αυτό, το γεγονός ότι εντός των προσεχών μηνών έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις αντιπροσωπειών από το Ισραήλ, την Ιορδανία και το Κατάρ, είναι χαρακτηριστικό της δυνατότητας της Σχολής Ελικοπτέρων Ναυτικού, να αναδειχθεί σε ένα από τα διεθνή κέντρα παροχής της εκπαίδευσης αυτής και κατ’ επέκταση σε εργαλείο στρατιωτικής διπλωματίας για τη χώρα μας. Οι αντιπροσωπείες αυτές θα περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ελικοπτέρων Ναυτικού, όπου θα τους γίνει παρουσίαση και επίδειξη των δυνατοτήτων του σχολείου διαφυγής, με προοπτική την αποστολή στελεχών τους για εκπαίδευση. Εδώ κρίνεται σημαντικό να αναφερθεί ότι η Σχολή Ελικοπτέρων Ναυτικού από την έναρξη της λειτουργίας του σχολείου διαφυγής από βυθιζόμενο ελικόπτερο (Helo Dunker) μέχρι και σήμερα, εκτός από τα ιπτάμενα στελέχη του ΠΝ, έχει παράσχει εκπαίδευση σε στελέχη του Στρατού Ξηράς (625 συμμετοχές), της Πολεμικής Αεροπορίας (483 συμμετοχές), του Λιμενικού Σώματος (31 συμμετοχές), καθώς και σε 55 στελέχη των Ενόπλων

Δυνάμεων της Κύπρου. Επιπλέον αυτών, έχει παρασχεθεί εκπαίδευση σε 2

στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων του Μαυροβουνίου, αλλά και σε 81 ιδιώτες.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω εκπαίδευση είναι απαραίτητη και υποχρεωτική για τα πληρώματα όλων των ιπτάμενων μέσων που ίπτανται πάνω από θάλασσα, καθόσον, οι έχοντες παρακολουθήσει σχετικά σχολεία, έχουν σημαντικά μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης, σε περιπτώσεις προσθαλάσσωσης του αεροσκάφους ή του ελικοπτέρου.

=============================

Αρ. Πρωτ. 134

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011


Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο της Σχολής Διοικήσεως και Επιτελών Πολεμικού Ναυτικού (Βοτανικός) Ημερίδα με θέμα «Ασκήσεις Μείζονος Ατυχήματος και Συμπεράσματα». Σκοπός της Ημερίδας είναι η παρουσίαση / συζήτηση των εξαχθέντων συμπερασμάτων από τις μέχρι τώρα ασκήσεις, η οποία θα συμβάλλει σημαντικά σε θέματα αντιμετώπισης περιστατικών μειζόνων ατυχημάτων με ευαισθησία στο περιβάλλον, στο πλαίσιο προαγωγής της συνεργασίας του Πολεμικού Ναυτικού με πολιτικούς φορείς.

Η προετοιμασία και η διεξαγωγή έχει ανατεθεί στην Γενική Επιθεώρηση Πολεμικού Ναυτικού.

================================

Αρ. Πρωτ. 135

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 εκτελέστηκαν επιτυχώς οι παρακάτω βολές κατευθυνόμενων βλημάτων, σε σενάρια υψηλής δυσκολίας (High Risk), στο Πεδίο Βολής Κρήτης:

α. Ένα κατευθυνόμενο βλήμα επιφανείας – αέρος NSSM από τη  φρεγάτα ΕΛΛΗ.

β. Δύο κατευθυνόμενα βλήματα επιφανείας – επιφανείας EXOCET MM-38 από τις πυραυλακάτους ΜΠΛΕΣΣΑΣ και ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ.

γ. Ένα κατευθυνόμενο βλήμα επιφανείας – επιφανείας PENGUIN από την πυραυλάκατο ΞΕΝΟΣ.

Τις βολές παρακολούθησε ο Αρχηγός Στόλου Υποναύαρχος Κωνσταντίνος Μαζαράκης Αινιάν ΠΝ.

==================================

Αρ. Πρωτ. 140

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011


Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Κοσμά Χρηστίδη ΠΝ, επισκέφθηκε το Αρχηγείο Στόλου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε από τον Αρχηγό Στόλου Υποναύαρχο Κωνσταντίνο Μαζαράκη- Αινιάν ΠΝ για επιχειρησιακά θέματα και από τον Διοικητή ΔΔΜΝ Αντιναύαρχο (Μ) Παναγιώτη Ελληνιάδη ΠΝ για θέματα διοικητικής μέριμνας. Ακολούθως επισκέφθηκε τα υποβρύχια ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ – ΠΡΩΤΕΥΣ και τη φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ και απηύθυνε χαιρετισμό στο προσωπικό του Αρχηγείου Στόλου στο αμφιθέατρο της Βάσης Υποβρυχίων.

=================================

Αρ. Πρωτ. 141

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011


Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011 στη Ναυτική Βάση ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ η τελετή απονομής ξιφών σε Αξιωματικούς Ειδικοτήτων που υπηρετούν στη Διοίκηση Ναυτικής Εκπαίδευσης. Τα ξίφη επέδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Ν. Ραγκούσης και παρέστη ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ.

Από την επίδοση ξιφών σε αξιωματικούς (Ε) περιοχής ΔΝΕ

================================

Αρ. Πρωτ. 144

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011


Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011 στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας η τελετή απονομής ξιφών σε Αξιωματικούς Ειδικοτήτων που υπηρετούν στη Διοίκηση Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (ΔΔΜΝ). Στην τελετή παρέστη και επέδωσε τα ξίφη ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ συνοδευόμενος από τον Διοικητή ΔΔΜΝ Αντιναύαρχο (Μ) Παναγιώτη Ελληνιάδη ΠΝ.

============================

Αρ. Πρωτ. 146

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011


Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς διατέθηκαν τα υδροφόρα πλοία ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ και ΠΡΕΣΠΑ για υδροδότηση της νήσου Αίγινας.

========================

Αρ. Πρωτ. 147

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011


Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων η τελετή εορτασμού του προστάτη των Ναυτικών Αγίου Νικολάου και της επετείου των νικηφόρων ναυμαχιών της Έλλης και της Λήμνου κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων (1912-1913).

To Π.Ν. τιμά τον Προστάτη του Αγ. Νικόλαο

Στην τελετή παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Ν. Ραγκούσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Υφυπουργός ΥΠ.Α.Α.Ν. για έματα Ναυτιλίας κ. Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, εκπρόσωποι των κομμάτων, βουλευτές, τέως υπουργοί, οι τοπικές αρχές, οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, επίτιμοι Αρχηγοί, το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο, Βετεράνοι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εν αποστρατεία στελέχη του ΠΝ, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών από όλους τους κλάδους των Ε.Δ. και Σ.Α. και αντιπροσωπείες μαθητών Στρατιωτικών Σχολών.

Ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κ. Χρηστίδης ΠΝ εκφωνεί τον πανηγυρικό της ημέρας.

===========================

 

Αρ. Πρωτ. 149

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011


Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011 στο Ναύσταθμο Κρήτης η τελετή απονομής ξιφών σε Αξιωματικούς Ειδικοτήτων που υπηρετούν στην περιοχή της Κρήτης. Στην τελετή παρέστη και επέδωσε τα ξίφη ο Διοικητής ΔΔΜΝ Αντιναύαρχος (Μ) Παναγιώτης Ελληνιάδης ΠΝ.

============================

Αρ. Πρωτ. 155

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011


Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι o Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ συνοδευόμενος Από τον Υπαρχηγό Στόλου Αρχιπλοίαρχο Δημήτριο Βουραζέλη ΠΝ, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011, επισκέφθηκε τη Ρόδο όπου με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό του Ναυτικού Σταθμού και των Παρατηρητηρίων της Ρόδου.

Επίσης στο πλαίσιο της επίσκεψης συναντήθηκε με τον Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγο (ΠΖ) Χρίστο Μανωλά, τον Διοικητή του Αεροπορικού Αποσπάσματος Ρόδου Σμήναρχο (Ι) Δημήτριο Κουτσουράκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Φώτιο Χατζηδιάκο, το Δήμαρχο Ρόδου κ. Ευστάθιο Κουσουρνά και το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο.

================================

Αρ. Πρωτ. 157

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011


Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι o Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ συνοδευόμενος από τον Διοικητή Ναυτικής Διοίκησης Αιγαίου Αρχιπλοίαρχο Σπυρίδωνα Δημητρίου ΠΝ επισκέφθηκε την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου και την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011 τη Χίο και τη Λέσβο όπου με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό των Ναυτικών Σταθμών και των Ναυτικών Παρατηρητηρίων των νησιών καθώς και των ΠΠ ΣΤΑΜΟΥ και ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ που ελλιμενίζονται στη Χίο και την Λέσβο στο πλαίσιο επιχείρησης επιτήρησης Ανατολικού Αιγαίου.

Επίσης στο πλαίσιο της επίσκεψης συναντήθηκε με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ερεσσού και Πλωμαρίου κ.κ. Ιάκωβο Γ’, το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου Ψαρών & Οινουσσών κ.κ. Μάρκο, το Διοικητή της 98 ΑΔΤΕ Υποστράτηγο Αναστάσιο Μανώλα, το Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Μενέλαο Μεïμάρη, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιο Γιακαλή, τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Κωσταντίνο Γανιάρη, το Δήμαρχο Χίου κ. Πολύδωρο Λαμπρινούδη και το Δήμαρχο Λέσβου κ. Δημήτριο Βουνάτσο.

Αντιπλοίαρχος Αδαμάντιος Χριστοδούλου ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: