ΠΕΡΙΠΟΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΠΕΡΙΠΟΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

  • Η γείτονα Ιταλία που εισήλθε…. ή την έβαλαν στην κατηγορία των προβληματικών οικονομιών, σχημάτισε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, όπως συνηθίζεται να λέγεται, αποτελούμενη από δώδεκα (12) μόνο υπουργούς. Η δική μας αντίστοιχη εθνική κυβέρνηση συγκροτήθηκε από σαράντα εννέα (49) . Και ποιος θα μας σώσει από τους σωτήρες μας, διότι όλοι ξέρουμε « όπου λαλούν πολλοί κοκόροι….». Μία ζωή αδιόρθωτοι και αμετανόητοι (τους πολιτικάντηδες εννοώ).
  • 20 Οκτωβρίου 1827. Ναυμαχία Ναυαρίνου. Η λευτεριά για την Ελλάδα ανέτειλε. 20 Οκτωβρίου 2011. Ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Η ταφόπλακα στην ανεξαρτησία της Ελλάδας (όχι μόνο οικονομική) έπεσε βαριά και αμετακίνητη, όπου μόνο με μία άλλη επανάσταση θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε από αυτή. Ας όψονται.
  • 28 Οκτωβρίου 1940.  Όλοι η Ελλάδα ένας ΄Αέρας΄ άφησε άφωνη την ανθρωπότητα. 28 Οκτωβρίου 2011. Ένα τμήμα από όλη την αγανακτισμένη Ελλάδα αμαύρωσε τις εκδηλώσεις μνήμης που δικαιούνται οι ήρωες του έπους του ΄40. Κύριοι υπεύθυνοι η (οι) πολιτική (οι) της ανυπαρξίας και της διαφθοράς των τελευταίων τριάντα ετών. Ας όψονται.
  • Νίκη Τζαβέλλα. Ευρωβουλευτής του ΛΑ.ΟΣ.. Σε μία καθ΄ υπερβολή δήλωσή της στο Ευρωκοινοβούλιο και αγανακτισμένη όπως δήλωσε από την συμπεριφορά των ευρωπαίων συναδέλφων της, απευθυνόμενη στον ομιλητή είπε: «εάν είναι να καεί η Ελλάδα προκειμένου να σωθεί η ευρωζώνη, τότε ας καεί»!!! Κανένας βέβαια λογικός Έλληνας δεν μπορεί να πιστέψει ότι, πράγματι εννοούσε αυτό που είπε. Όταν όμως για τόσο σοβαρά θέματα έχεις απέναντί σου ψυχρούς και μόνο καιροσκόπους οφείλεις να είσαι πρωτίστως νηφάλιος, οι δε απαντήσεις σου να μην εμπεριέχουν ούτε κατά διάνοια σκωπτική τοποθέτηση εις βάρος των συμφερόντων σου. Για έναν ψυχρό ορθολογιστή, είναι νίκη ο εκνευρισμός και μόνο που προκαλεί στον αντίπαλό του. Ορισμένοι χώροι δεν προσφέρονται για ….κατινίστικες κουβέντες, κατά την λαϊκή έκφραση.
  • Τελικά ορισμένοι θεωρούν τους εαυτούς τους «uber alles» και δικαιούνται να λένε ότι θέλουν. Και αν πρόκειται για άσημους συμπατριώτες μας ή παρέα του καφενείου δεν ενοχλούν, αλλά μάλλον τέρπουν. Όταν όμως πρόκειται για επώνυμους της ελίτικης κάστας, τότε ενοχλούν κι εκνευρίζουν διότι βλάπτουν παντοιοτρόπως τη πατρίδα τους. Επειδή λοιπόν ο Έλληνας διαμαρτύρεται για την καταιγίδα αφαίμαξης που ενέσκηψε επί της κεφαλής  του είναι: «Φασίστας, Κομμουνιστής και Μαλ….». Θαυμάστε τον!!!!! Αυτός ο κύριος θέλει να λέγεται ηγέτης και ότι διαμορφώνει νέο προοδευτικό πολιτικό ήθος. Αϊ…….. (θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου).
  • Από την μεταπολίτευση και εντεύθεν πας ένστολος μπήκε στο στόχαστρο κάθε λογής προοδευτικούρας κι έγινε ο αποδιοπομπαίος τράγος κατά το δοκούν. Κάθε φορά λοιπόν που, πολιτικές ομάδες ή σχηματισμοί, δεν έχουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους ή τη συνοχή τους, ξεθάβουν φαντάσματα. Από τους χουντικούς περάσαμε στους αυτιστικούς και αντιπαραγωγικούς ε.ε. αξ/κούς. Οι απόστρατοι είναι τραμπούκοι και εισβολείς, στις δε Στρατιωτικές σχολές πάντα βλέπουν χουντικά σταγονίδια!!!!! Μόνο το ξεπούλημα και τη διάλυση της χώρας δεν βλέπουν οι Ηρακλειδείς και τιμητές των πάντων. Είδατε με πόσο καμάρι κι υπερηφάνεια……κυκλοφορούν ανάμεσά μας;

 

Το περισκόπιο

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: