ΝΕΑ ΤΟΥ ΜΤΝ

Με μία εμπεριστατωμένη ενημέρωση το προεδρείο του ΜΤΝ (Αντιναύαρχος ε.α. Μιλτ. Κανάρης ΠΝ Πρόεδρος και Αρχιπλοίαρχος (Ο) Δημ. Μποϊλές ΠΝ Δ/ντής) πληροφόρησε τους εκπροσώπους ενώσεων, συλλόγων, συνδέσμων που είχαν προσκληθεί προς τούτο, για την κατάσταση του ταμείου. Μία κίνηση που τιμά την ηγεσία του ΜΤΝ. Και επί την ευκαιρία. Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία για την τριετή ανανέωση παραμονής των στις κατέχουσες θέσεις.

Στις παρούσες δυσκολότατες οικονομικές συγκυρίες, η ηγεσία του ΠΝ επέλεξε να συνεχίσουν οι κατάλληλοι και οι γνωρίζοντες σε βάθος τα προβλήματα του ταμείου. Οπωσδήποτε αποτελούν μία σιγουριά για τον ασφαλή χειρισμό των πολύπλοκων προβλημάτων του. Από την ενημέρωση σταχυολογούμε τα πιο κάτω:

  • Η Επικουροποίηση του Μερίσματος (μεταφορά του στο ΥΠ. Εργασίας), καθώς και η ενοποίηση των τριών ΜΤ, δεν προβλέπονται προ το παρόν.

  • Λόγω της αύξησης των συνταξιούχων κατά το τελευταίο έτος και της αντιστοιχης       μηδενικής σχεδόν εισροής από εξοπλιστικά

  • Προγράμματα τοταμείο  τον Οκτ/2011 ήταν ελλειμματικό. ( 10 εκ. €)

  • Για να υπάρξει υγιής και να επιμηκυνθεί η βιωσιμότητα του ταμείου, το προεδρείο θα προτείνει στις αρμόδιες αρχές μείωση του μερίσματος από 1-1-12 κατά 14% περίπου και του ΕΚΟΕΜ 4-5%. Οι κινήσεις αυτές είναι απαραίτητες προκειμένου να μην υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις στο μέλλον.

  • Παράλληλα το ταμείο φροντίζει και για: τυχόν διευκόλυνση για τα δάνεια των ε.α. (επιμήκυνση αποπληρωμής).

  • Επιστροφή στο ταμείο ποσοστών που παρακρατείται υπέρ των ΕΑΣ (επίδομα αλληλεγγύης συνταξιούχων-πρώην ΛΑΦΚΑ) και ΟΑΕΔ.

 Για τον ΣΑ/ΣΜΥΝ στην ενημέρωση παρέστησαν οι: Αντιπλοίαρχος (Ε) ε.α. Π. Μπουρβάνης και Υποπλοίαρχος (Ε) ε.α. Κ. Καλαρρύτης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: