ΝΕΑ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Ν.

       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣEIΣ ΕΑΑΝ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ                               

Την 12 Δεκεμβρίου ολιγομελές κλιμάκιο του ΔΣ/ΕΑΑΝ (Πρόεδρος Αντιναύαρχος ε.α. Σ. Περβαινάς ΠΝ, Αντιπρόεδρος Αντιναύαρχος ε.α. Θ. Γερούκης ΠΝ, Υποναύαρχος ε.α. Β. Πατέλης ΠΝ και Διευθύνων Σύμβουλος Αντιπλοίαρχος (Ε) ε.α. Γ. ΤΖΙΚΑΚΗΣ ΠΝ) συναντήθηκε με τον Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχο Κ. Χρηστίδη στο Γραφείο του Α/ΓΕΝ.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήσαν:

α. Παραμονή ΕΑΑΝ ως ΝΠΔΔ

β. Μερίσματα ΜΤΝ

γ. ΝΝΑ

δ. Διάθεση γραφείων από το ΠΝ από το Παράρτημα της ΕΑΑΝ

στον Πόρο, στο ΚΕ/ΠΟΡΟΣ

ε. ΘΑΝ

στ. Επάνδρωση ΕΑΑΝ

ζ. Διάφορα άλλα θέματα, μεταξύ των οποίων και η άμεση επαναχορήγηση μερίσματος και ΕΚΟΕΜΝ από το ΜΤΝ στους

πρόσφατα απολυθέντες εφέδρους, δεδομένου ότι η σύνταξη καθυστερεί πέραν των 6 μηνών να επανεκδοθεί.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο Α/ΓΕΝ επιφυλάχθηκε να μελετήσει τα θέματα που του αναλύσαμε. Παράλληλα το ΔΣ/ΕΑΑΝ θα συναντηθεί και με τον Κο Υ/ΓΕΝ για επίλυση διοικητικών θεμάτων.

Συμφωνήθηκε επίσης όπως περί το τέλος Ιανουαρίου 2012 γίνει στο Πολεμικό Μουσείο ενημέρωση Αποστράτων από επιτελείς του ΓΕΝ, με οργανωτή την ΕΑΑΝ σε συνεννόηση με ΓΕΝ. Τέλος το ΔΣ/ΕΑΑΝ ευχαρίστησε τον Α/ΓΕΝ για την συνάντηση και για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τους αποστράτους.

Πρόεδρος ΕΑΑΝ

Αντιναύαρχος ε.α. ΣΠ. ΠΕΡΒΑΙΝΑΣ

============================

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

       Την 16 -12 – 2011 o A/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Μ. Κωσταράκος επισκέφθηκε τις τρεις Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών. Στα πλαίσια αυτά επισκέφθηκε και την ΕΑΑΝ, επίσκεψη που είναι η πρώτη από Α/ΓΕΕΘΑ στην ΕΑΑΝ.

      Ο Α/ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε από το ΔΣ/ΕΑΑΝ, για τα θέματα που απασχολούν τους Απόστρατους και επακολούθησε συζήτηση επ’ αυτών.

      Ο Α/ΓΕΕΘΑ ενεχείρισε στον Πρόεδρο της ΕΑΑΝ την συνημμένη επιστολή, για την οποία το ΔΣ/ΕΑΑΝ τον ευχαρίστησε.
Αφού έγινε ανταλλαγή θυρεών ο Α/ΓΕΕΘΑ απεχώρησε δίδοντας την εντύπωση ότι ενδιαφέρεται προσωπικά για τα θέματα των Αποστράτων.

Πρόεδρος ΕΑΑΝ

Αντιναύαρχος ε.α. ΣΠ. ΠΕΡΒΑΙΝΑΣ

==================

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Λεωφ. Μεσογείων 96, Αθήνα, ΤΚ 11527,

Αθήνα – Αμπελόκηποι (Γραφεία ΠΟΑΣΥ), FAX 2107770682

ηλεκτρονική διεύθυνση: www.sysmed.gr e/mail: info@sysmed.gr

ΠΡΟΣ:                                                                                     Αρ. Πρωτ. 1915/2011

            Ως πίνακα αποδεκτών

ΚΟΙΝ::                                                                                    Αθήνα, 17 Νοε 2011

ΘΕΜΑ: Προαγωγές Αξιωματικών

 

  1. Σας γνωρίζουμε ότι απεστάλη, με το ηλεκτρονικό ταχυδρομεί, επιστολή (e/mail) στο Σύνδεσμό μας, το περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής: «Αξιότιμοι κύριοι. Σύμφωνα με τον νέο νόμο περί προαγωγών (Ν. 3883/2010) διαπιστώνεται ότι στο βαθμό του Σημαιοφόρου (και των αντιστοίχων των άλλων σωμάτων) επέρχεται αύξηση κατά ένα έτος (από τρία σε τέσσερα έτη). Τούτη η διάταξη βρίσκει εφαρμογής από 1-1-2012. Στην πράξη λόγω αυτής της εφαρμογής δημιουργείται άνιση μεταχείριση μεταξύ συναδέλφων από ΣΜΥΝ. Συγκεκριμένα: Οι συνάδελφοι της 8ης σειράς (κατάταξης 1988) προάχθηκαν στο βαθμό του Ανθυποπλοίαρχου με την συμπλήρωση 23 ετών από κατάταξη (20 έτη ως Υπαξιωματικοί και Ανθυπασπιστές και 3 έτη Σημαιοφόροι). Αντίθετα οι Αξιωματικοί της 9ης σειράς (κατάταξη το 1989), θα προαχθούν ως Ανθυποπλοίαρχοι με τη συμπλήρωση 24 ετών από κατάταξης (20 έτη ως Υπαξιωματικοί και Ανθυπασπιστές και 4 έτη Σημαιοφόροι). Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί υπάρχει αυτή η άνιση μεταχείριση μεταξύ των Αξιωματικών της 8ης σειράς και της 9ης σειράς όταν μάλιστα τα προσόντα κατάταξης είναι ακριβώς τα ίδια. Συνακόλουθα, με αυτή τη ρύθμιση (24 έτη για την προαγωγή σε Ανθυποπλοίαρχο), εάν προσθέσουμε και τα υπόλοιπα χρόνια στους επόμενους βαθμούς – δεν μπορεί να γίνει κατορθωτό να παραμείνουμε Πλωτάρχες χρονικά – διότι θα έχουμε: 1. ΣΜΥΝ – Υπαξιωματικοί Ανθυπασπιστές – Σημαιοφόροι: 24 έτη, 2. Ανθυποπλοίαρχος: 5 έτη, 3. Υποπλοίαρχος: 6 έτη, Σύνολο: 35 έτη. Για τα παραπάνω, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ως συνάδελφοι για τις δικές σας ενέργειες, επί σκοπώ να συντελέσετε στην άρση τούτης της άνισης μεταχείρισης μεταξύ ίδιων προϋποθέσεων, πράγμα που προκύπτει από την εφαρμογή του Ν. 3883/2010. Με εκτίμηση».

  2. Παρακαλούμε για την αξιολόγησή της και τις περαιτέρω, κατά την κρίση σας, ενέργειες.

  3. Τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προς τα οποία αποστέλλεται το παρόν, παρακαλούνται για τις κατά την κρίση τους, ενέργειες.

Για την Διοικούσα Επιτροπή

            Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γεν. Γραμματέας

   Τσουκαράκης Ανέστης                                                        Τσάκαλος Αναστάσιος

Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)                                             Αρχικελευστής ΕΜΘ (ΜΗΧ)

            6974365800                                                                            6945116210

=============================

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

                            ΑΡΧΗΓΟΣ

 

Αθήνα 13 Δεκεμβρίου 2011

Πρόεδρο Ενώσεως Αποστράτων

Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού

Αντιναύαρχο ε,.α.

Κύριο

Σπυρίδωνα Περβαινά ΠΝ

            Κύριε Ναύαρχε,

Με την επιστολή αυτή επιθυμών να θέσω υπόψη σας ένα ζήτημα που σχετίζεται με τις ηθικές αμοιβές οι οποίες σας απονεμήθηκαν κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας σας στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αποτελεί πεποίθηση του κ ΥΕΘΑ και σε αυτό συμφωνεί και η λοιπή στρατιωτική και πολιτική ηγεσία – και πιστεύω ότι και εσείς έχετε την ίδια άποψη – ότι οι ηθικές αμοιβές έχουν διαχρονική αξία, η οποία συνοδεύει τον φέροντα καθ΄ όλη τη διάρκεια του βίου του. Η ολοκλήρωση της σταδιοδρομίας ενός Αξιωματικού δεν σημαίνει την ακύρωση ή άρση των ηθικών αμοιβών και διακρίσεων με τις οποίες έχει τιμηθεί.

Κατόπιν αυτού, σας προτείνω να ενημερωθούν οι απόστρατοι Αξιωματικοί να φέρουν τα παράσημα και τα μετάλλιά τους με πολιτική ενδυμασία στις διάφορες εκδηλώσεις, όταν αυτά φέρονται από τους εν ενεργεία Αξιωματικούς.

Επιπλέον, θεωρώ ότι το εν λόγω μέτρο, εφόσον εφαρμοστεί, θα έχει ισχυρό συμβολικό χαρακτήρα και θα είναι μία ακόμα επιβεβαίωση του άρρηκτου δεσμού μεταξύ των εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικών.

Είμαι σίγουρος ότι η πρότασή μου θα τύχει ανάλογης ανταπόκρισης και αποδοχής από μέρους σας.

Παρακαλώ δεχθείτε τις εγκάρδιες και ειλικρινείς μου ευχές για υγεία και ευτυχία, προσωπική και οικογενειακή, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος

Αρχηγός

 =========================

ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

Σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ/ΜΤΝ από 1-1-2012 το Μέρισμα θα περικοπεί κατά 14% και το ΕΚΟΕΜΝ κατά 4%. Η ΕΑΑΝ έχει συμφωνήσει σε αυτές τις περικοπές που είναι μικρότερες από αυτές που είχαν αρχικά προγραμματισθεί. Και αυτό γιατί στόχος της ΕΑΑΝ είναι να παραμείνει στο ΜΤΝ υγιές και βιώσιμο για τους αποστράτους, αλλά και για να υπάρχει προοπτική για τις επόμενες γενεές που είναι εν ενεργεία.

Αντιναύαρχος ε.α. ΣΠ. ΠΕΡΒΑΙΝΑΣ ΠΝ

Πρόεδρος ΕΑΑΝ

==============================

Εγκαινιάστηκε το Παράρτημα της ΕΑΑΝ στην ΒΔ Ελλάδα (Κέρκυρα)

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, τα εγκαίνια του Παραρτήματος Βορειοδυτικής Ελλάδος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, με έδρα την Μαρίνα των Γουβιών.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Προέδρου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών ΠΝ και ΛΣ, Αντιναύαρχου ε.α. Σπύρου Περβαινά, του Αντιπροέδρου, Αντιναύαρχου ε.α. Θεόδωρου Γερούκη και δεκάδων μελών του Παραρτήματος, Αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Ν.Δ. κ. Νίκος Δενδιάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Γιαννακούρης ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερκυραίων κ. Ιωάννης Ρίγγας, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. κ. Στέφανος Γκίκας και εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος, Υποναύαρχος ε.α. Δημήτριος Κουτσοδόντης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους , δίδοντας σε αδρές γραμμές τους στόχους και τους σκοπούς της Ένωσης και συγκεκριμένα του Παραρτήματος Βορειοδυτικής Ελλάδος.

Στη συνέχεια, το μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος, Υποπλοίαρχος ε.α. Άρης Βλάχος, μίλησε με θέμα τους Κερκυραίους Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος που διακρίθηκαν για τη δράση τους ή έπεσαν στους αγώνες της πατρίδας, ξεκινώντας από τον Ναύαρχο Σοφοκλή Δούσμανη, Κυβερνήτη του Θωρηκτού ΑΒΕΡΩΦ κατά τις ναυμαχίες της ΈΛΛΗΔ και της ΛΗΜΝΟΥ, του Ναυάρχου Κωνσταντίνου Μπούκα, ιδρυτή και πρώτου Αρχηγού του Λ.Σ. και καταλήγοντας στη θυσία του Έκτορα Γιαλοψού το βράδυ των Ιμίων.

Το Παράρτημα Β.Δ. Ελλάδος της Ένωσης Αποστράτων, θα κλιμακώσει τη δράση του στο αμέσως προσεχές διάστημα, προκειμένου να αναδειχθεί το πλούσιο έργο, οι αγώνες και η δράση των Αξιωματικών του ΠΝ και ΛΣ πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται ακόμα στη ζωή και οι εμπειρίες τους αποτελούν ζωντανή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

=================================

Λειτουργία Ιατρείων ΝΝΣ

1. Σας γνωρίζεται (ως σήμα ΝΣ 011242 Δεκ 11), ότι στο ΝΝΣ λειτουργούν ιατρεία Παθολόγου/Διαβητολόγου, Δερματολόγου, Ωτορυνολαρυγγολόγου, Καρδιολόγου, Νευρολόγου, Γαστρεντερολόγου και Οφθαλμιάτρου, καθώς επίσης και Ακτινολογικό/Μικροβιολογικό εργαστήριο και Φαρμακείο στα πρότυπα λειτουργίας των στρατιωτικών Φαρμακείων και με τους ίδιους δικαιούχους, όπως στα φαρμακεία των ΝΙΜΙΤΣ & ΝΝΑ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: