Εκδρομή στην Πάρο 15-20 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΑ/ΣΜΥΝ

Τα μνημεία και τα αξιοθέατα στην Πάρο θα σας διαβεβαιώσουν ότι τούτο το νησί εκτός από μέλλον, χάρη στη τουριστική του ανάπτυξη, έχει και παρελθόν. Σε αυτό το νησί έγινε η εκδρομή από μία ομάδα αποστράτων του
Π.Ν. όπως παρουσιάζει και η ομαδική φωτογραφία.
Το κυριότερο χριστιανικό μνημείο είναι η Παναγία η Εκατονταπυλιανή κατασκευή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Συνολικά το νησί έχει οχτακόσιες εκκλησίες. Η πρωτεύουσα ή Χώρα είναι η Παροικιά που το όνομα πήρε από την εποχή του Βυζαντίου.

Εκεί στρατοπεδεύσαμε και εξορμούσαμε για την αναγνώριση του υπόλοιπου νησιού. Βόλτες στα παραδοσιακά σοκάκια του νησιού με τα υπέροχα αρχοντικά, τα γεφυράκια και τις μικρές εκκλησίες θα σας εκπλήξουν ευχάριστα. Οργανώσαμε εκδρομή για τον γύρο της Πάρου απολαμβάνοντας το θέαμα που αντικρίζαμε μπροστά μας. Κολύμβηση στη πιο διάσημη παραλία του νησιού που ονομάζεται Κολυμβήθρες, επόμενη στάση οι Λεύκες όπου συναντήσαμε τον παλιό μας δάσκαλο από την Σ.Ν. Υποναύαρχο (Ο) ε.α. Ε. Καστανιά, προσφέροντάς μας μία θερμή φιλοξενία στη πλατεία του χωριού.


Στη συνέχεια κάναμε εξορμήσεις σε διάφορες παραλίες και στην Αντίπαρο. Η Πάρος έχει πολλές και όμορφες παραλίες όπως της Πούντας, Χρυσής Ακτής, της Αλυκής, Λιβάδια, του Κριού κ.α. Ο καιρός ήταν σύμμαχος σε όλες τις μετακινήσεις μας.
Ο κόσμος της Πάρου είναι φιλόξενος και πρόθυμος για εξυπηρέτηση. Η παραμονή μας ήταν στα ενοικιαζόμενα οικήματα του συναδέλφου Κώστα Ρώμα, γνωστά από τα περιοδικά των αποστράτων «Casa di Roma«, με την
άψογη συμπεριφορά όλης της οικογένειας και του προσωπικού ως σωστοί επαγγελματίες. Την παραμονή της αναχώρησής μας οργανώσαμε και το καθιερωμένο γλέντι. Ο καθένας επιδόθηκε όσο μπορούσε ή επιτρεπόταν
λόγω… της ηλικίας στον χορό. Το επίπεδο των εκδρομέων ήταν άριστο, ηθικόν ακμαίον και διαγωγή κοσμιοτάτη. Ορισμένοι μόνο υστέρησαν σε….ναυτικά προσόντα κατά τους δύο πλόες.

Η μόνη παράληψη, ο γράφων, ως σηματωνόμος, δεν είχε μαζί του το ναυτικό σφυρικτράκι ,  έτσι τα κελεύσματα να δίδονται μόνο δια φωνής!!!
Στις αναμνήσεις μας θα είναι χαραγμένα όλα όσα ζήσαμε στο νησί. Ο γράφων αισθάνεται υπερήφανος που ανήκει σε αυτό το σύνολο των αποστράτων του Π.Ν.
Αντώνιος Λουκάς
(ΣΝ 1955)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: